САЩ изпращат стратегически бомбардировач край Северна Корея

Сеул искал от Вашингтон помощ заради напрежението в региона
5 ное 2022 21:44, Анисия Иванова
43
САЩ изпращат стратегически бомбардировач край Северна Корея
Снимка: Pixabay

САЩ изпращат стратегически бомбардировач за участие в съвместните военни учения между САЩ и Южна Корея. Сеул беше поискал от Вашингтон повече стратегически средства. Това съобщи Министерството на отбраната в Сеул. Самолет B-1B се включи в днешното учение, съобщи правителствен служител пред френската информационна агенция AFP.

Под понятието "стратегически средства" се разбират самолетоносачи, ядрени подводници и бомбардировачи с голям обсег на действие - сред които е и B-1B, например. Южнокорейската информационна агенция Йонхап отбелязва, че това е първото използване на бомбардировачи B-1B в съвместните учения между САЩ и Южна Корея от 2017 г. насам. В края на октомври САЩ разположиха четири от самолетите в Гуам, на Марианските острови в западната част на Тихия океан.

Още по темата

От няколко дни Северна Корея подхранва напрежението в региона с няколко изстрелвания на ракети в знак на протест срещу маневрите и разполагането на изтребители B-1B. Четири севернокорейски балистични ракети с малък обсег вече са изстреляни към Запада, съобщиха военните в Сеул. Те прелетели около 130 километра на височина от 20 километра.

През седмицата Северна Корея изстреля цяла поредица от ракети. Сред тях вероятно е била и междуконтинентална балистична ракета. Подобни оръжия могат да носят и ядрени глави. Според южнокорейски източници ракетата по всяка вероятност се е разбила по време на полета си. Сеул и Вашингтон коментираха, че няколко подобни теста вече са се провалили през тази година, припомня DW.

В петък вечерта Пхенян обстрелваше с артилерията си морската буферна зона между Северна и Южна Корея. В същия ден 180 севернокорейски военни самолети са били засечени във въздушното пространство на Пхенян. Като отговор Южна Корея приведе в бойна готовност 80 от своите изтребители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Бате Иво преди 1 година
До анонимен 33Бе пич колко е една КореяНали ако ударят северна ще пострада и южнаДа не говорим и за КитайИ кво някакъв самолет там се появилГолям празДоста се интересувам от военна авиацияАма това чудо така и не съм го чувал никадеТо покрай Северна Корея нека си летятМежду другото за севернокорейския пилот Су Тя Гин да си чувал нещоНай големия ас в ерата на реактивната авиацияПодробнос че първото име му е Николай ама това са дреболи
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека Кимчо знае, че ядрените бомби са му над главата. Да внимава какво ще изстеля човека-ракета, че бързо ще му приключи "Рая". За к0опейките- 1 самолет е достатъчен за кимчо, няма нужда от повече.
28
4
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Ким, сваляй всичко на отвъдокеанския терорист! Освободи поробените си южни събратя! Стани Ким Обединителят!
27
3
 
3
 
! Отговори
joe преди 1 година
До Степа Бандеровски Мечтите са безплатни! Мечтай,Мечтателю!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И други неща пращат, и по-наблизо, в Испания. А един високопоставен американски военен е казал,че конфликтът в Украйна е "само загрявка" за големи сблъсъци.
25
6
 
9
 
! Отговори
само така преди 1 година
Ким-чо ги прави луди краварите, направо ме кефи!
24
7
 
15
 
! Отговори
Степа Бандеровски преди 1 година
Време е за съвместни учения със стратегически бомбардировачи, подводни лодки и всякакви други оръжейни системи от страна на РФ, Китай, Индия, Бразилия и Северна Корея около САЩ.
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо ли ми прилича на паничка за спортна стрелба..
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Китай анексира Тайван а двете Кореи се обединят сащисаните моментално ще фалират
21
5
 
26
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
Северна Корея не е отишла да прави учения до бреговете на САЩ. Е коя е държавата агресор тогава? Въпрос с намалена трудност за сдухани атлантически поодлогги.
20
6
 
12
 
! Отговори
Ракетчик преди 1 година
Май не са се само разбили, ами са ги свалили.
19
4
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
"Китай яко помпа и изхранва северняците".Брей ,чак да изхранва всички северняци,а те да лежат по гръб и само да ядат,нещо не се връзва.СК няма петрол,газ ,мазут,въглища и кой ги подарява,ей тъй?.Не казвам,че Китай не помага,но чак ежедневни дарения,храни,горива ...Ето с мигрантите и бежанците виждате колко е трудно без да са милиони.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кимчо саботира " дружбата" с Южна Корея.Кви ракети,какви глави,това море вече не става за нищо, ядрена риба морски ядрени деликатеси,това делфини,екосистема..А стойте си в затвора и се радвайте.Много луди почнаха да се надпреварват в ядрена игрички без да мислят за последствията и човешкия живот и изобщо за планетата.Когато един народ се деформира,трудно се реформира.
17
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял един самолет ли успяха да намерят? Явно много са го закъсали.
16
21
 
12
 
! Отговори
42 преди 1 година
Това прогнило щатско корито най-много да падне някъде.
15
9
 
15
 
! Отговори
Нашите преди 1 година
И какво ще дири там?
14
17
 
27
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Ким кара американците сами да си говорят ! Велик !
13
8
 
10
 
! Отговори
Kostas Linke преди 1 година
КНДР ИЗОБЩО НЕ Е ОСТАВЕНА САМА ДА СЕ ХРАНИ И ОЦЕЛЯВА...АКО МИСЛИТЕ ЧЕ ТАМ Е ПЪЛНА ЗАТВОРЕНА АВТАРКИЯ = САМОЗАДОВОЛЕНОСТ И САМОДОСТАТЪЧНОСТ = НЕЕЕЕЕ, НЕ Е....ЗАЩОТО КИТАЙ ЯКО ПОМПА, ИЗХРАНВА И ПОМАГА НА СЕВЕРНЯЦИТЕ , ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА ИЗКАРАТ 30 ГОДИНИ СЛЕД КРАХА НА СССР...ПРЕДИ ПОМАГАШЕ СССР, ОТ 30 ГОДИНИ ТАТКО КИТАЙ ПОМАГА...ОБАЧЕ ДЕБЕЛИЯ КИМ МУ Е УДОБНО ДА ГО КРИЕ ПОД КИЛИМА, И ДА ЛЪЖЕ ЧЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ БИЛА ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА--В ЗАТВОРЕН САМОДОСТАТЪЧЕН РЕЖИМ.....ВЕЛИКА ВСЕЛЕНСКА ЛЪЖА .
12
14
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Сигурно корейския плужак се е заврял в дупка в земята с порно сестричката си
11
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще цели бункера на Кими.