Митничари хванаха над 3,5 кг кокаин на Гюешево

Дрогата била в колата на 21-годишен софиянец
11 ное 2022 14:12, Анисия Иванова
4
Митничари хванаха над 3,5 кг кокаин на Гюешево
Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика" в ТД Митница София задържаха 3,5 кг кокаин при проверка на лек автомобил на Митнически пункт Гюешево, съобщиха от Агенция "Митници".

Около 13,00 ч. вчера на ГКПП Гюешево митническите служители извършили проверка на лек автомобил „Мерцедес“, пътуващ в посока изход от България. Под предната лява седалка бил открит специално изграден тайник, който се отварял с автоматичен механизъм.

В него били укрити три пакета бяло прахообразно вещество. При направен полеви наркотест то реагирало на кокаин. Общото количество на предмета на престъплението възлиза на 3,580 килограма на стойност 161 100 лева, определена съгласно постановление на МС за цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството.

По случая е било образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество през границата на страната.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се водят активни действия по разследване за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на превозното средство - 21-годишният С.К. от София, е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпно деяние.

Той е задържан за срок до 72 часа. Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: митницикокаинГюешево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
евро-солидарност преди 1 година
Карал е материала в Украйна, за Зелята ...
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Набор 01 пuшлеме прекарва 3,5 кг. Докъде стигнахме...
2
0
 
4
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
До ЛилиЛелче, т'ва можеше да е актуално 96-97-*** година. Сега мерцедеси да искаш... под път и над път, в зависимост от заплатата ти, за 2-3-4 такива можеш да си купиш къвто мерцедес искаш - 10,15,20 годишен..
1
1
 
2
 
! Отговори
Лили преди 1 година
На 21 години и кара Мерцедес ??? Трябва да "дърпат" баща му.....Спасиха се няколко "душици".