Русия подложи на обстрел Одеска област и град Днепър

В цяла Украйна прозвучаха сирени за въздушно нападение
17 ное 2022 11:27, Елка Василева
169
Русия подложи на обстрел Одеска област и град Днепър
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили нанесоха днес удари по южната украинска Одеска област и град Днепър за пръв път от седмици насам, а в цялата страна прозвучаха сирени за въздушно нападение на фона на опасенията, че Москва е започнала поредния мащабен ракетен обстрел, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата
В Одеска област е била поразена инфраструктурна цел, съобщи губернаторът Максим Марченко в Телеграм, предупреждавайки за заплаха от "масиран ракетен обстрел" на цялата територия на Украйна.

За множество експлозии се съобщава и в град Днепър, където са повредени два инфраструктурни обекта и е ранен най-малко един човек, според заместник-ръководителя на украинската президентска канцелария Кирил Тимошенко.

Системите за противовъздушна отбрана са се задействали и в централната част на Киевска област, съобщи губернаторът Олексий Кулеба. Властите в Полтавска, Харковска, Хмелницка и в Ровненска област призоваха жителите да останат в бомбоубежищата на фона на продължаващата заплаха от ракетни удари.

Във вторник Русия нанесе масирани удари по обекти в Украйна. Това беше и най-голямата досега атака срещу украинската енергийна инфраструктура, в резултат на която ракета попадна и в Полша.

С наближаването на зимата Русия все по-често прибягва до атаки срещу украинската енергийна мрежа, докато загубите ѝ на бойното поле нарастват. Последната атака беше извършена, след като дни наред украинците ликуваха вследствие на един от най-големите военни успехи - отвоюването на южния град Херсон миналата седмица.

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак нарече ударите по енергийни обекти "наивна тактика на страхливи неудачници". В Телеграм той написа: "Украйна вече издържа на изключително тежки удари от страна на врага, които не доведоха до резултатите, на които се надяваха руските страхливци''. Ермак призова украинците да не пренебрегват сирените за въздушна тревога.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До карачанаков.. Да ве , ти да видиш , ... в Йемен и Сирия , е по-друго положението , там войната е ''хуманна'' !какво значи някакви си 380 000 убити мирни граждани , а 2 млн. , напуснали ... Абе там ''тия'' не са хора , НАЛИ !
24
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До аа... Русия е пропаднала , а в Бг цъфнаАме , най-бедни и най-корумпирани !
23
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистка Русия губи на бойното поле и затова бомбардира цивилни обекти на Украйна.
22
12
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
А аа това не е вярно Русия е за мир и няма нищо общо с обстрела на градове и села в Украйна това е дело на НАТО,НАСА,ФИФА,УЕФА ,МОК,ООН,ЕС,ОПЕК ,разни НПО и НЛО,а и на самите украинци,ако не вярвате питайте ПЕСков,Маша,оня ЛАВуров, ген. КОКОШников те ще Ви кажат че Русия дори не е влязла и в Украйна,защото това си е Руска територия и те там си правят военни обучения.
21
14
 
8
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 1 година
Всички руснаци , трябва да се изгонят от България , ако искаме да живеем спокойно и щастливо!РУСИЯ Е ОПАСНА И ТЕРОРИСТИЧНА СТРАНА ---КАТО ДРЕВНИТЕ ХУНИ ОТ ИЗТОКА!
20
2
 
19
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Гръмнали са климатици. Русия няма ракети, пък и да има, укрите ги ловят във въздуха. Така че това не е работа на руските ракети. p.s. И пак за ракетата в Полша, тя още ли е руска?
19
11
 
7
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Да удрят, после те ще плащат възстановяването. Ама къде мисъл в чугунена кратуна?
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците отказват да ''даряват'' ракети на укрия , щото се връщат !
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ли не се очудвам на дивите вapвари
16
2
 
11
 
! Отговори
Слава преди 1 година
Зимата на свещи и глад
15
16
 
9
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Руснаците са диваци.Време е всички руснаци и *** им да бъдат изгонени от България - за всеки случай - да не вземе джужето с малката *** да тръгне да "освобождава" и тях!!!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1.. Не бе , полски е !
13
0
 
4
 
! Отговори
Путларах преди 1 година
Е, Ко дъ прая ва?! Кадирчитата - защитниците на православието, съ наааакват само кът чуят за крайната дестинацията.!.
12
15
 
6
 
! Отговори
аа преди 1 година
Пропаднала русия това и остана само да тормози населението
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 ... Украинската армия напредва вече и към Полша !
10
10
 
2
 
! Отговори
СТОП война преди 1 година
Терористите в Кремъл с екомандват от наркомани от САЩ чрез кодирани дигитлано хологрмани видео терористични комуникации..Подобни са засечени да готвят терор срещу Истамбул и Турция..подава уплашено охраната на ЕвроАзия.. Светнаха ядрени цели за термоядрена ликвидация подава охраната на Брюксел уплашено.. Терорист номер 1 подставен на власт незаконно в Кремъл още е ЖИВ..визират Владимир роден 1952..
9
6
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
Ама Днепър не е ли руски по своите ли вече стрелят....
8
2
 
8
 
! Отговори
член 5-ти преди 1 година
Кога Полша ше напада Украйна , според член -5-ти , може и по друг ЧЛЕН !!
7
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3-4 Ами те щяха да превземат Украйна за 2 дни, ама вече 9 месеца ядат само бой :)
6
2
 
13
 
! Отговори
:-) преди 1 година
аМА ИЗПИСВАЙТЕ ИМЕНАТА ПО УКРАИНСКИЯ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС - ЗНАЧЕ оДЕСА НЕ СЪЩЕСТВУВА - ПИШЕТЕ Адеса - демек от ад. Днепър също не съществува - пишете Днипро...Александър Средков как е станал Олександр Середа. Добри варианти да се харесате на демокрадите в Киив, така да го пишете са фамилии като Середа, Сердюк, Сердик, Серденский хахахахаха