Водата на Земята е дошла от Космоса, потвърждава го метеорит

Той е дошъл от външния астероиден пояс между Марс и Юпитер
17 ное 2022 17:22, Елка Василева
42
Водата на Земята е дошла от Космоса, потвърждава го метеорит
Снимка: Pixabay

Метеорит, паднал в британското графство Глостършър, съдържа вода, която почти перфектно съвпада с тази на нашата планета, което е в потвърждение на теориите, че Земята се е "сдобила" с ключови химически компоненти, включително вода, в ранната си история, преди милиарди години.

Метеоритът, паднал в градчето Уинчком, е смятан за един от най-важните "пришълци" на територията на Обединеното кралство.

Повече от 500 грама почернели останки бяха събрани от градините на жителите и околните полета, след като огромно огнено кълбо озари Уинчком преди година, предаде кореспондентът на БНР.

Останките бяха внимателно класифицирани и части от тях разпратени на екипи, включително в Европа, за изследвания. Учените, които публикуваха първите подробни анализи, са „очаровани“ от резултатите.

Водата представлява около 11% от теглото на метеорита и съдържа много подобно съотношение на водородните атоми като това на водата на Земята.

Някои учени смятат, че „младата“ Земя е била толкова гореща, че е била в състояние да изтласка голяма част от летливото си съдържание, включително водата. За да може планетата днес да има толкова много вода – 70% от повърхността й е заета от океани - се предполага, че на някакъв по-късен етап по някакъв начин тя е допълнила запасите си с вода. Това може да е станало след „бомбардировка“ от ледени комети, но техният химически състав не съвпада много с водата на Земята.

Метеорити от типа въглеродни хондрити, какъвто е този в Уинчком, обаче имат по-друго съдържание. А фактът, че парчетата от него са били събрани по-малко от 12 часа след падането му, означава, че едва ли е успял да абсорбира земна вода или изобщо някакви други замърсители.

Анализите също потвърждават произхода на метеорита. От видеозаписите при падането му учените са изчислили твърде точно траекторията му, която показва, че той идва от външния астероиден пояс между Марс и Юпитер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Космическото ВИК по колко дава кубика вода?
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако трябва да сме сериозни . Много ясно . В самия прото облак са се блъскали много камъни които са се формирали като планети . Според мене големия метеорит който се е блъснал в нас е тоя дето е сформирал луната . Тя не само се върти около нас но се и отдалечава . Тоест по време на сблъсъка и малко след това Земята е засмукала всички газове и течности с по голямата си гравитация . Самото слънце за да гръмне е нужна много по малко маса от сегашната му . По Слънцето са паднали мнооого повече камъни
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глупости! "Учените" станаха бетер врачки. То направо вече да го е срам човек, да цитира и вярва на учени. Пълна леш са. Фантафантазьори!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е пълна глупост -- водата се генерира в ядрото на земята. В него става материализация на водород и кислород от вакуума под въздействие на високо налягане и температура. Същото се отнася и за петрола и природния газ и много други елементи и вещества. Това че има вода в метеорит не води логически до извода, че огромното количество вода на планетата е дошло от метеорити. Самият обем на планетата се увеличава постоянно от веществата, които се генерират в ядрото. Това може да се докаже опитно.
27
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
и още малко към "Анонимен 31":..-Хвърли един поглед на "Директното видео от МКС" !...Погледна ли?..-През цялото време ни показват една ПЛЪТНА ОБЛАЧНА покривка !..ТОТАЛНА !...А на тая РИСУНКА горе едва се забелязват две облачета....Знам,че ще скочиш,но моето твърдо мнение е,че ЯКО НИ ПРОБУТВАТ ВСЯКАКВИ компютърни анимации от НАСА !..И това НЕ е неестествено!..Самата НАСА е създадена като ВОЕННА СТРУКТУРА,занимаваща се с проблемите на близкия космос..Тоест,НЕ ЗА НАС е предназначена дейността й.
26
0
 
3
 
! Отговори
Дрън дрън преди 1 година
Водата на земята идва от ВиК-то
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то и планетата е дошла от космоса. Не се е пръкнала от нищото. Всеки с обща култура можеше да им каже това и да им спести изгубеното време и пари да доказват нещо което е очевадно.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Язe na cи мислим geka e oт BиK-тo...
23
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен...НЕ,естествено!...Просто съм запознат със снимките и материалите по случая...Впрочем,и ти,ако имаш желание,би могъл да потърсиш в сайта на НАСА снимки от космическите сонди..
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо Ти си бил космонавт някога ли?
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Учените" са готови да измислят всякакви глупости само и само да отрекат съществуването на Господ и факта че всичко е проектирано и създадено от висш разум. Все още не могат да осъзнаят до къде се простират случайностите и къде започват закономерностите.
20
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
м/у другото,..ама съвсем между другото,тая снимка е изключително СЪМНИТЕЛНА...Истинските снимки на Земята от разстояние,пратени от Вояджерите и другите,първо НЕ са с такива дефинирани КОНТУРИ и второ:..-Земята от далече е ЗЕЛЕНО-КАФЯВА,НЕ синя !!!...Но,некои от нас отдавна са свикнали да им пробутват секакви компютърни анимации..
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости . Всеки знае че водата идва от ВИК атуу .Нали за тва я плащаме ? Къв космос ?
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей тия не спряха със смешките, то земята е дете на космоса!, затова притежава всичко, което го има в космоса, че и повече!
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ano; Аз пък сънувах, че ни качват на някакви космически кораби към звезда до Сириус, минаваше реклама; това беше преди 2-3 години.
16
0
 
4
 
! Отговори
интересна тема преди 1 година
а защо водата в океани и морета е солена , метеоритите и сол ли са съдържали ?!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
носели са си вода за изпът
14
0
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Кът е дошла от Космоса от ни карат даа плащаме ? От ни земът парътъ на туй що бог ни е дал ? Па и сондите и гераните сакат да регистрираме ! Туй било на дръжавата ! Бря ваща мама ! Ми тоо и въздуха тогиз жа обявът чи е на дръжавата! От кадя,на кадя ?
13
1
 
2
 
! Отговори
Метеорита потвърди преди 1 година
също,че е донесъл на земята гербераЗтите,Провалени Пр0дажници, БКП(С), НДСВ,мВРО, Муфти вън,Ние си отиваме, Поец, Смажи София, СедераЗтите,ДъПъСъ - либераЗтите,а по вода е спуснал с лодката до Росенец ДЪБЪ - Мравояда,Гнома и Свирчеф.Метеорита се извинява на българите за причинените неудобства и обещава,че следващия път като минава покрай земята ще намали скоростта,за да може българите да ги върнат обратно в Космоса,откъдето са се пръкнали... Лош метеорит,лош!
12
0
 
7
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 1 година
По страшно е: земята е дошла от космоса. Дали дават Нобел за такова откритие?...