Служителите на "Туитър" напускат след ултиматума на Мъск

Очаква се това да направят поне 50% от работещите в компанията
18 ное 2022 09:14, Елка Василева
58
Служителите на "Туитър" напускат след ултиматума на Мъск
Снимка: архив, БГНЕС

Стотици служители на „Туитър“ се очаква да си тръгнат от изпадналата в затруднение социална медийна компания след ултиматума на новия й собственик Илон Мъск работещите да се регистрират за „многочасова работа на пълни обороти“ или да напуснат, предаде Ройтерс.

Още по темата
В анкета на приложението „Блайнд“ за работното място, което потвърждава самоличността на респондентите чрез служебните им имейли и дава възможност за анонимно споделяне на информация, 42 процента от 180 анкетирани са избрали отговор „Решавам да напусна, свободен съм“.

Една четвърт са казали, че са избрали да останат „с неохота“ и едва 7 на сто споделят: „Кликнах върху „да“, за да остана, защото съм отдаден“.

Мъск проведе срещи с някои от високопоставените служители в опит да ги убеди да останат, казаха напуснал и останал служител, които са във връзка с колегите си.

Снощи служители по сигурността в „Туитър“ са започнали да гонят работещи от работните им места, съобщи запознат източник.

В друго допитване на „Блайнд“ за това каква част от служителите ще напуснат, повече от половината анкетирани са казали, че според тях това ще са поне 50 на сто от работещите в компанията.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 40 - Супер! Работи си в твоята фирма и не казвай на другите, какво да правят.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"някаква лична обсесия" - МАНИЯ! Не обсесия, а мания! Обсеися е, като си чел нещо на наглийски и се водиш по разни куци журналисти.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хмм"Мъск е човек на правителството, всичката информация от пей пал отиде в службите" - Няма вариант, да си американска компания и да не дадеш инфромация ...
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До IT пенсионер - Броят на потребителите ...
48
0
 
2
 
! Отговори
IT пенсионер преди 1 година
Аз пък не моа да разбера кое му е специалното на тоя туитър, с кое е по различен от ICQ?
47
0
 
1
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Мъск е човек на правителството, всичката информация от пей пал отиде в службите, НАСА плати масрафа за ракетите, а инвеститорите наливат пари в Тесла, ся и Туитър ще прати цялата си информация на службите
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми за Туитър муитър
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ракламодателите щели си тръжнат :D Най-гоуемия рекламодател в тиутър е ЦРУ. Именно, защото тая пропаднала платформа загуби над 500 000млн потребители за няма и година и сменеха главното ченге
44
2
 
3
 
! Отговори
Симу от Смочево преди 1 година
Мързеливата, *** и ковид... арс..ка папл... ач нададе вой! Вън ваща ***... *** болна!
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Чудя се какъв е смисъла да снесеш 46 милиарда..." Не се чуди! Мисирката пльоснала тази глупост тук, под формата на новина, е изсмукала текста от пръстите си! Не виждате ли, че това е текст, изваден от контекста, и поднесен абсолютно манипулативно! Такива са 99% от "новините" тук!
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На който не му харесва, да си ходи. Всеки сам решава.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то, важно е качеството на свършената работа, не количеството изработени часове! Всеки човек има право на повече свободно време за лично усъвършенстване, за здраве и релакс. Иначе какво се получава: четох го някъде пак в туитър - "Представете си, ставате сутрин рано в 8 ч и отивате на работа, която не обичате, работите 8 часа.....и така 40 ГОДИНИ! За това ли се ражда човек?!
40
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 39 - Туитър е софтуерна фирма, и за да работиш там се иска да имаш интернет. Те не са стругари, за да трябва да са в цеха. Това с връщането в офиса си е някаква лична обсесия на Мъск. В моята фирма еаботим вече две години от вкъщи и резултатите даже ни се повишиха. Именно крайният резултат има значение, а не дали ще кесиш в офиса 8 часа и ще се чекваш на вратата.
39
8
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Който плаща той поръчва музиката . Който иска отдалечено да работи да си приготви и отдалечено да му плащат . Работа се върши с офисите на фирмата която плаща . А не у дома .
38
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се какъв е смисъла да снесеш 46 милиарда за да купиш бизнес, после да уволниш половината хора от раз и да заплашиш другите, че ако не бачкат 13 часа дневно и те ще са аут. Звучи ми като да се гръмнеш в капачката. На практика ще съсипе Туитър, защото с тези изцепки, никой повече няма да иска да работи там. И рекламодателите ще избягат с 300, за да не ги свързват с това безумие. Този тип или е някакъв крайно неразбран от нас простолюдието гений, или е решил да си пилее париците на вятъра.
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този може и да изглежда луд, но не е. Използва опита си от предишни компании, особено тесла. Та не се притеснявайте. Туитър 2 идва още следващата година.
36
3
 
14
 
! Отговори
fdffad преди 1 година
Този е изкукуригал. Не може да почваш с промени в една компания, когато още не си разбрал кое работи и кое не. А и как при нужда ще привлечеш нови таланти с това отношение към служителите?
35
0
 
10
 
! Отговори
До Валя от 123 преди 1 година
Това какви слухове пускат разни медии не означава, че е вярно особено докато не го видиш черно на бяло в някой от договорите на служителите а вярвай ми ще има такива които уж случайно ще си покажат договора. Това е малко в стила чух от някой които уж бил виждал. До колегата който ми пише, че не е зле особено ако си общак. Всеки би дал мило и драго да си клати краката в офиса и да се занимава неолибералната цензура по цял ден. Айде отиди ти да бачкаш 40-50 часа в седмица на строеж
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е този лукс 40 часова работна седмица. Няма такова нещо. Поне 100. Трябва да се правят пари за да има за милиардерите. Как иначе те ще станат още по-богати?То от работа нормален човек не е забогатял. Робовладелците винаги са били с точно такова мислене. И у нас и там.
33
2
 
15
 
! Отговори
Валя преди 1 година
Всъщност моя грешка - цели 11 часа ще имат хората да спят и да имат личен живот, няма никакъв проблем, няма нужда никой от цял ден или недей боже два почивка между седмиците. За истински добрите специалисти би трябвало да има по-добри оферти в САЩ. За българите обаче сделката на Мъск е абсолютно нормална, тук това се случва все още масово и се счита за нормално. Но не е.