Възрастна жена от Айдемир занесе 9 000 лв. на ало измамници

Тя взела такси и отишла в Силистра, за да даде парите
28 ное 2022 11:43, Елка Василева
3
Възрастна жена от Айдемир занесе 9 000 лв. на ало измамници
Снимка: архив, БГНЕС

Седемдесет и девет годишна жена от силистренското село Айдемир е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Тя е получила телефонно обаждане от мъж, представящ се за полицай, и дала съгласие да участва в акция по залавяне на измамници.

Според инструкциите приготвила наличните в дома си 9000 лева, с такси се придвижила до Силистра и предала сумата на непознат на паркинга на голям търговски обект.

По данни от Областната дирекция на МВР в Силистра от началото на годината са регистрирани четири телефонни измами. Актуален остава сценарият за участие в полицейска операция за залавяне на измамници, а обажданията постъпват предимно на стационарни телефони на възрастни граждани. Мъж или жена, представящи се за полицейски служители, искат съдействие от жертвата за залавяне на телефонни измамници. Убеждават я да събере всичките си налични пари и ценности, да вземе заем от близки или да изтегли спестяванията си от банката. Изискват парите да бъдат хвърлени от терасата, оставени на определено място или предадени на непознат. Гарантират, че сумата ще бъде върната след края на „операцията“.

Характерно е, че измамниците искат мобилния номер на жертвите си и поддържат непрекъснат контакт, за да ги държат под контрол и да направляват действията им.
(БТА)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари