Външните министри на НАТО обещаха по-голяма подкрепа за Украйна

Те обявиха, че никога няма да признаят анексиите на Русия
29 ное 2022 21:48, Красимир Ангелов
62
Външните министри на НАТО обещаха по-голяма подкрепа за Украйна
Снимка: БГНЕС

Външните министри на страните от НАТО обещаха да засилят подкрепата за Украйна и да окажат помощ за поправяне на нейната енергийна инфраструктура, подложена на руски атаки, водещи до прекъсване на електрозахранването и отоплението за милиони украинци, предаде Ройтерс.

"Агресията на Русия, включително нейните продължаващи и безскрупулни нападения срещу украинска гражданска и енергийна инфраструктура, лишава милиони украинци от основни човешки услуги", казаха министрите в изявление след първия ден на срещата си.

"Ще продължим и още повече ще увеличим политическата и практическата подкрепа за Украйна, докато тя продължава да защитава своя суверенитет и териториална цялост", заявиха те.

Министрите отбелязаха още, че остават непоколебими в своя ангажимент към независимостта на Украйна и че никога няма да признаят незаконните анексии, извършени от Русия.

Те също така потвърдиха решението, взето на среща на върха на НАТО през 2008 г., Украйна в крайна сметка да стане член на алианса.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че страните от алианса са се договорили за по-тясно сътрудничество с Украйна, посочва ТАСС.

"Съюзниците от НАТО ще продължат да подкрепят Украйна, докато е необходимо. Няма да отстъпим", заяви той.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
11
 
9
 
! Отговори
Жалко, но преди 1 година
Във всяка война печели по- силният! Украйна вече е полуразбита. Дори и всички украинци да отидат на фронта - руските ракети удрят вътрешността и разбиват тила. Това е неспасяемо, тъй като Украйна Не може да отговори със същото. Това е обективната истина. Ако Нато се намеси по- активно - смятайте че Ню Йорк ще се изпари за отрицателно време. Сащ добре знаят това. Жалко за Украйна!
15
6
 
7
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Да засилят войната в Украйна !
14
6
 
8
 
! Отговори
зеленски преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТТи записа ли се за москвич че доста се чака.
13
3
 
7
 
! Отговори
Русоробчитата преди 1 година
До РУССКИЙ ОККУПАНТ / Ооооо Робе, ти още ли си тука бе? Окупирай ми оная работа поне нещо полезно да свършеш в твоя жалък животец робски
12
1
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Дано да е така!
11
2
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
Това е Апокалипсиса! Ако Нато не съществува - значи и Русия ще го отнесе някак си? Не може да има победител в тази война.
10
5
 
8
 
! Отговори
Красимир Иванов преди 1 година
Мобилизацията в Украйна в момента върви с пълна сила. Над 200к украинци ще бъдат скоро готови да се включат. Путин от 3 пъти повече население не може да мобилизира толква армия.
9
8
 
9
 
! Отговори
Пол Крейг преди 1 година
" Русия може да унищожи Украйна за един ден дори и без ядрено оръжие!" Някои хора осъзнават реалността. Други - не съвсем. Не съм на страната на Путин. Просто реалността е болезнена и доста неприятна.
8
2
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Хубаво, ама поглеждал ли си скоро картата на Света и Русия там?
7
7
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Украйна никога няма да стане член на НАТО поради две простички причини : 1. НАТО няма да съществува и Украйна няма да има в какво да членува ! 2. Украйна няма да съществува !
6
8
 
9
 
! Отговори
Ми555 преди 1 година
Само СЛЕД смяната на Зеленски може да има преговори за мир. Зеленски не може да осъзнае реалната картина на погрома. Жалко за обикновените хорица!
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия отново я увериха, че остава на дръвника и скоро ще паднат главите на двуглавата кокошка.
4
4
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Подкрепа за Украйна = Апокалипсис за Украйна. Новата руска стратегия е с ракети, така че цяла Украйна ще бъде разбита без големи жертви от руска страна. Единствената опция за мир е Отстъпки И от Двете страни. Тоест - ПРЕГОВОРИ.
3
2
 
11
 
! Отговори
Другарят Путин преди 1 година
Значи искате да унищожа Украйна!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще върне министерството на националностите. В Русия живеят над 190 националности които са част от културното богатство на Русия.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест отново са говорили глупости , колкото да не заспят