Неизвестно заболяване е регистрирано в Южен Афганистан

Заразили са се най-малко 80 души
20 дек 2022 22:25, Красимир Ангелов
35
Неизвестно заболяване е регистрирано в Южен Афганистан
Снимка: БГНЕС

В Южен Афганистан е регистрирано огнище на неизвестно на този етап заболяване, съобщава БГНЕС.

Огнище на неизвестно заболяване е отнело живота на две деца в провинция Забул в южната част на Афганистан, съобщи телевизия TOLO news, позовавайки се на думите на ръководителя на местното здравно управление.

По думите му, за денонощие в района Шаджой в югоизточната част на провинцията, са се заразили най-малко 80 души, а две деца са починали.

За какво точно заболяване става точно въпрос, не се уточнява. Основни симптоми на инфекцията са силна треска и кръвотечение от устата и носа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
хахаха, и тва мое стане ко им наредят государите пардон шефа от ЮЕС ЕЙ, и ЙЕСманите веднага даже още преди туй ффсичко ше изпълнят по бързо и от комсомолчета
6
0
 
1
 
! Отговори
Изтрит коментар преди 1 година
от вчера до изтривател: Да не са ви глобили за език на омразата, че така бясно триете? Гледам публикация за забрана на синьото и розовото за бебета, щото цветовете били полова диксриминация - как така ще определяме пола на бебето?! И от 172 коментара останали само 13!!! После попадам на друго - 97 годишна осъдена в Германия за нацизъм?! Отварям с надежда да прочета кой идддиотттт е произнесъл присъдата и не шещ ли - статията я няма, грешна страница!!! Що не се самоизтриете завинаги?!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Звучи като разновидност на ебола.Махайте го онзи терорист от СЗО докато не са измряли всички!
4
1
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Дано икономическите емигранти не го донесат в Родината това заболяване. Съществува такава опасност. Европа е тютлюгювеч от всякакви креатури от всички кътчета на света. Само маймуните в Африка все още не са решили да бягат в Европа и си стоят мирно по клоните. Все още. На всички читатели тук пожелавам весело посрещане на празниците, много здраве и "всяко зло да ви забрави", както казват из шоплука.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли ? Каква са яли тези афганистанци?
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България заболяването е известно ,НО нелечимо,нарича се герберастия !
1
14
 
4
 
! Отговори
Изтривател преди 1 година
Изтриването е възможно и необходимо. Над 90% от мненията не касаят публикациите, оплюват се авторите на статиите, влиза се във форума не за да се коментира, а да се ползва нецензурен език и обидни епитети към отделни участници и т.н.