Кремъл: US оръжията за Киев ще задълбочат конфликта

Това "не вещае нищо добро" за Украйна, заяви Песков
21 дек 2022 14:55, Александър Попов
121
Кремъл: US оръжията за Киев ще задълбочат конфликта
Снимка: БГНЕС

Кремъл предупреди днес, че увеличаването на доставките на американски оръжия за Киев ще задълбочи опустошителния конфликт и това "не вещае нищо добро" за Украйна, предаде АП.

"Оръжейните доставки (от САЩ) продължават, асортиментът на доставяните оръжия се разширява. Всичко това, разбира се, води до изостряне на конфликта и, всъщност, не вещае нищо добро за Украйна", заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Коментарите му бяха първата официална руска реакция на новината, че украинският президент Володимир Зеленски е отпътувал към Вашингтон за среща с американския си колега Джо Байдън. Това е първото пътуване на Зеленски в чужбина от началото на руската инвазия в Украйна 24 февруари.

Очаква се украинският президент да си тръгне от Вашингтон с обещания за огромен пакет военна помощ на стойност 1,8 милиарда долара, който да помогне на страната му да се защити от руската агресия. В поредния американски пакет за първи път ще са включени ракетна батарея "Пейтриът" и бомби с прецизно насочване за изтребители, съобщиха вчера представители на администрацията на Байдън.

Песков също така потвърди съобщения в медиите, че тази година руският президент Владимир Путин няма да произнесе ежегодната си реч за състоянието на страната. Говорителят на Кремъл отказа да коментира причината за отлагането на речта за догодина, като каза само, че решението е свързано с "работния график" на Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОГ да пази Украйна, че и цяла Източна Европа, какво ли ни чака-глад, студ или пушечно месо и игричките на глада, само Всевишният знай отнапред :((( А нашата работа видяла жабата, че подковават коня и дигнала крак...докато сме разкрачени всеки Голям господар ще ни подритва и Щатите и РФ, ама не си научаваме урока, затова и Господ Бог още и още ще има да ни наказва...
99
1
 
3
 
! Отговори
Сбогом Украйна преди 1 година
Ей, не се спря тоя *** да се разхожда на американски разноски, забогатя от кръвта на народа си..... Геноцид се нарича. Не стана ли ясно че ни Крим, ни Донбас ще се върне в Украйна, па ако ще и 10 пъти по толкоз Пейтриът да им доставят.
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимание подръжниците на Путин,той първо атакува страхливците както пръв спря газа към България,даже една Словения изпрати на Украйна своите С-300.
97
1
 
4
 
! Отговори
КОЛЬО ЧАКАЛА преди 1 година
ВИЖТЕ КАК. СВЕТЯТ ОЧИТЕ. НА. ПЕСКОВ ,ВСЕ ЕДНО. ЧЕ. СА. ОТ СТЪКЛО.ОЧИ. НА. САТРАП .
96
4
 
2
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 1 година
Аз съм Васко Далаверата и съм гастарбайтер шофьор в Америка и съм на страната на Русия аз така си разсъждавам че Путин е против глобалюгите който искат да ни умрелят но когато си върнем Тръмп ще приключим с хуйкраниците.
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо непрекъснато всеки ден всяка вечер всеки час всеки миг непрекъснато ми пречиш. На врата ли ми стоиш егати. Нарочно си правиш игрички. Не те ли е страх че съдбата ще те настигне и накаже. Баси...
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшифицираните и фалшивите лайкове са мнозинство. Така мисля.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бесен също колко е важен че минус не му се хваща.
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миговете колко е важен че минус не му се хваща.
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миговете вече ще си седят на пистата, защото с тия системи, ще падат като камъни.
90
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хмм, да не ги транспортират в болниците по Луганска област. Защото там цивилните болници станаха военни? Мухахахаха
89
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До 96 няколко факта. 4000 доктора от западна Ъкрайна са командировани в района на Бахмутка... Болниците в Ъкрайна са препълнени и то не с хора болни от Грип а ранени от коршуми и осколки в различна степен на сложност. Руската артилерия има 6:1 преимущество на цялата линия на конфликта а в района на Донецк - Бахмутка над 10:1 Анти батарейна стрелба от ВСУ вече не се води - дроновете Камикадзе и управляеми боеприпаси всеки ден унищожават няколко от малкото останали РСЗО и Артилерия на ВСУ.
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко умреха вече от тия 40%? Около 20%? Или повече?
87
3
 
10
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Бре, вече тези от Кремъл знаят на къде отиват нещата,а ти продължаваш да пишеш небивалици. За хартиените ракети, там нема смисъл. Украинците водят съвременна война, русите са още около 45та година на миналия век. Не случайно ги пращат на снопове в чували наобратно!
86
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До r3v0lv3r Производството на военни стоки в РФ е на 4 смени 24 часа. А мобилизация за какво и къде от тези от мобилизацията едва 40 % са стигнали до Донбас останалите още ги подготвят.
85
5
 
7
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Производството и мобилизането на нови войници ще удължи конфликтът. Путин защо го правиш нямаш ли съвест ?
84
13
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Бесен Когато Патриот се появи в Ъкрайна ще се случи ГОЛЯМА БАБАХ. След първото включване на Радара Руските ВКС ще започнат наистина конкурентен Лов на този комплекс. Су-30/34 с Х-31ПД и Х-59М(тактическа крилата ракета с оптическо насочване от оператор) Су-35С с Х-31ПД (свръх високоскоростна антирадарна ракета), МиГ-31БМ и Су-57 с Х-58М тази ракета е свръх далекобойна и свръхскоростна срещу радари. Да не споменаваме сухопътните Искандери - изключваме по-екзотичните ракети.
83
5
 
18
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Пейтриътите няма да задълбочат конфликта, който и без това е достатъчно задълбочен. По-скоро ще позволят на украинците да го набият по-дълбоко на paшиcтите! А това е чудесна новина!
82
3
 
15
 
! Отговори
До 73 преди 1 година
Е как са останали 8 HIMARS-a? Нали русите унищожиха 44 от общо 32 изпратени?
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма съмнение че САЩ са за мирно решение. А Нато са отбранителен съюз. Упс.