1 януари 2024 г. - реалистична дата за смяната на лева с еврото

Поскъпването нямало да е като в Хърватия, имаме фиксиран курс
131
1 януари 2024 г. - реалистична дата за смяната на лева с еврото
Снимка: Pixabay

"1 януари 2024 година е възможна дата, от която да започнем да се разплащаме в евро. Ако до средата на годината получим потвърждение от ЕЦБ, че се присъединяваме към еврозоната от началото на следващата година, то ще трябва да започнем подготовката. Някои технически мероприятия като магазини с цени и в левове, и в евро; трябва да представим визия за обратната страна на евромонетите; финансовите институции провеждат мероприятия с адаптиране на цялата финансова система към еврозоната". Това каза пред БНР икономистът Румен Гълъбинов.

Той посочи, че притеснение от повишение на цените е имало във всички държави, присъединявали се към еврозоната.

"В крайна сметка се е виждало, че и да има повишение, то е минимално. След това опасението е отпадало. Влизането в еврозоната предполага по-висок стандарт на живот и оттам се правят изводи за доходите, защото и те се повишават", коментира икономистът.

Икономистът подчерта, че това, което отличава България от други държави, включително и от Хърватия, е това, че сме във валутен борд.

"Имаме фиксиран валутен курс. Затова няма да има риск. Опасенията за закръгляне и увеличаване на цените трябва да са по-малки",  обясни Гълъбинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 84Умни, образовани, с хубави заплати. Защо тогава тая п арвенющита да се изтъквате с жилища, коли, чистачки! Не ви ли стига какво сте постигнали,върхът на сладоледа според вас, ами трябва да се покажете пред "неукия" и "мързелив" народ, за да се почувствате по-значими? Нещо ви липсва ли? Внимание ли, какво ли?
81
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 94 Милиони заведени дела са в чужбина срещу Нексо.
80
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 89 Нексу са ИТ пирамида и се оказа че дължат доста.
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 85 САЩ фалираха 2009 г. а Меркел наля 20 трилиона да спасява Опел и банките.
78
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Стоян Супер! Не се сещам обаче какво е това нещо, което произвеждаш за ЕС, но не си му намерил пазар в България. Честно, не се сещам, не казвам че лъжеш. Колко са такива фирми като твоята, която произвеждат само за износ и то само за ЕС?
77
11
 
7
 
! Отговори
до 89 преди 1 година
Аз дължа какво?! В ИТ сектора не дължим, а на нас ни дължат. Всеки данък се плаща до стотинка. Било то от заплата или пасивен доход, защото НАП ни следи под лупа.
76
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 75 Ти дължиш на държавата 10 милиона осигуровки и ще загубиш от еврото. Толкова и един шейх ще се замисли.
75
13
 
7
 
! Отговори
до 85 преди 1 година
Моля ти се... 20 години слушам как балонът се пука. 20 години го слушам и за жилищата. За тия 20 години натрупах толкова пасивен доход под формата на недвижима собственост, вложения из ценни книжа, акции и фондове, че и внуците ми не е нужно да работят. Ама да- неуките се обясняват как всеки момент ИТ секторът се разпада, без да имат идея какви пасивни доходи имаме и как можем да работим всичко, което си поискаме на този свят. Ако се наложи, и плочки ще слагам- 12 бани имам направени от мен.
74
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 януари 2024 г. - реалистична дата за смяната на лева с еврото" - най-новият виц
73
3
 
3
 
! Отговори
до 84 преди 1 година
А колко смяташ, че заслужава човек да чисти 40 жилища грубо? Питам от интерес, че на нашата икономка ѝ плащаме по 1000лв. да чисти 3 пъти седмично къща 330м2 и да готви?! 4000лв. за 34 апартамента, както го е написал човекът, е малко даже. А това, че ти въртиш геврека на баничарката за 3000, не е наш проблем.
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 75 Чистачките са на 40 бона.
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Викам си- тука, ако няма спор между ИТ-та и неграмотни бачкери, няма къде. И ето, взимам пуканките :)
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 68 Добре, мислиш, че си хванал Господ за шлифера. Но не забравяй, че нещата в живота се менят. Затова и истински богатите не се афишират и бамкат в гърдите като ***. Та какво ще спечелиш ти от Еврото или твоята държава, нищо че я мразиш.
69
8
 
4
 
! Отговори
до 75 преди 1 година
Мечтата ми е да ме съкратят. 145000лв. обезщетение, а и без това в текущата си компания работя уж 8 часа, ама дефакто не повече от час, два на ден, че имам толкова проекти извън нея, за които не смогвам. Чистачка? Можеш да дойдеш за 4000лв. месечно да ми чистиш 34-те жилища, които давам под наем, няма проблем. Паралелно може да се включиш и да редиш стелажи в двата ми магазина.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С колко ще скочат заплати и пенсии. защото досега само цените дигат 100 % а аплти и пенсии с 1 %..
67
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам отново на слепия по рождение бачкатор някакви хора се опитват да му обяснят какво е жълто. Хора, не се хабете- няма смисъл. Повече пари за нас, ако грамотните сме малко. Давам пример- имам вила на 25км от София. Един ден в селото спрял токът. Цяло село излязло по улиците и псува. Никой няма грамотността да отвори сайта на ЕРМ да види, аджеба, има ли изобщо нещо планирано или не. Само псувни и празни приказки. Щом комшията няма ток, значи всичко е наред. Така и с доходите.
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 67 ИТ ги съкращават и трябва да се квалифицираш на чистачка.
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СтоянЗа тия 1000 евро искате да заробите всички? С тях ще оправите работната среда? Никакъв друг аргумент ли няма освен 1000 евро такса при някои износители? А това, че всички цени ще се вдигнат, включая и вашите? Че ЦЕБ ще може да ви спре кранчето, както на Гърците преди време, това не ви интересува?
64
4
 
3
 
! Отговори
до 72 преди 1 година
Не че нещо, ама за невронни мрежи говорихме в сектора преди 15 години. В момента се говори за ИИ и МО. А сам си си казал как си се ПРЕКВАЛИФИЦИРАЛ. Това не е късмет. Това е ИНТЕЛЕКТ. Адаптация към текущия пазар. Иначе евала, че си го направил. малко хора го правят. Повечето стоят и викат Неволята. Заплащането ти само ще расте, защото знаеш накъде да тръгнеш. Още помня как бях млад и зелен преди 15 години и взимах смешни 1500лв.. Днеска само плоският ми данък е толкова, ама на 2 седмици.
63
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо няма реалистична дата. До тогава България ще се е отървала от евро ориентираните продадени политици.