-30 градуса се очакват в Северна Корея, има опасност за населението

Температурите ще паднат в най-бедните райони
24 яну 2023 15:13, Нели Христова
40
-30 градуса се очакват в Северна Корея, има опасност за населението
Снимка: БГНЕС

Студена вълна обхваща Корейския полуостров, а властите в Северна Корея обявиха, че в страната ще има екстремни метеорологични условия.

Температурите вероятно ще паднат под -30C в северните райони, които са най-бедната част на страната, съобщиха от държавното радио.

В крайбрежните райони също се очакват силни ветрове, според държавните медии.

Южна Корея също издаде предупреждение за студена вълна, а Северен Китай преживява рекордно ниски температури.

Тази седмица се очаква температурите да паднат до най-ниските си стойности от десетилетие в Япония.

Докато Северна Корея е била засегната от екстремни или неблагоприятни метеорологични условия, подобно на други места, малко се знае за въздействието на това върху нейните хора.

Ryanggang, North Hamgyong и South Hamgyong, най-бедните провинции на страната и тези, които се очаква да бъдат най-уязвими от климатичните сътресения, са разположени на север.

Електричеството е недостатъчво извън столицата Пхенян и според съобщенията домакинствата на тези места изгарят дърва и изсушени растения за топлина през зимата, съобщи NK News. Също така се казва, че много просто използват пластмасова обвивка около вратите и прозорците си за изолация.

Радио Свободна Азия съобщи през декември, че "голям брой" хора в страната са изчезнали в края на миналата година по време на друг изключително студен период - смята се, че мнозина са гладували или са измръзнали до смърт, тъй като живакът падна под точката на замръзване и храната стана оскъдна .

Твърди се, че продоволствената несигурност в Северна Корея е най-лошата от масовия глад през 90-те години на миналия век, според Лукас Ренгифо-Келър, изследователски анализатор в Института за международна икономика Питърсън в САЩ.

През 2019 г. Северна Корея заяви, че страда от най-голямата си суша от близо четири десетилетия. Това идва, след като ООН заяви, че до 10 милиона севернокорейци са "спешно се нуждаели от хранителна помощ", съобщавайки, че хората са оцелели само с 300 г (10,5 унции) храна на ден тази година.

През 2020 г. Северна Корея беше връхлетяна от пет големи тайфуна, които причиниха големи структурни щети на сгради, пътища, фабрики и водни системи и разселиха хиляди граждани.

Учените казват, че екстремното време, включително студените вълни, стават все по-често срещани поради изменението на климата.

Предупрежденията за студена вълна във вторник идват, когато Пхенян се подготвя да отпразнува 75-ата годишнина на Корейската народна армия следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Евърун ревеловъ преди 1 година
Е в България няма тъквас опасност от ниски температури
33
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобално затопляне, а? Всички лъжи излазат на яве една по една. Капиталиста иска пари и манипулира света.
32
5
 
5
 
! Отговори
пфффф преди 1 година
Поне са се оттървали хорицата от тва тегло наречено "живот" в Северна Корея.Отишли са на по-добро място умрелите от студа.
31
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това там се слуква често, защо го правим на новина? Пак лош Ким, нещастните северно корейци и освободителите от запада?
30
7
 
9
 
! Отговори
Оправихме България преди 1 година
и ЕС и вече мислим за Северна Корея.
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Ким не му пука за населението, защо е пишете тази статия изобщто :)))
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ще да е от глобалното затопляне. хи хи хи
27
4
 
11
 
! Отговори
Cartman1912 преди 1 година
Като гледам последните дни каква масова любов има по Северна Корея в този сайт и се успокоявам. Бях се притеснил, че масата тук е представителна за българския народ, но явно тук са само неудачниците. Те мечтаят някой да ги хване за ръчичка да ги гледа, да ги ораща на почивка, да ги храни и те да симулират, че работят. Също така мечтаят този някой да държи другите им съграждани, които искат да работят в мизерия, за да може да не са по-добре от него.
26
0
 
4
 
! Отговори
Петя преди 1 година
З-з-з-з...Малеее-студ на кутийки, глад на филийки!
25
11
 
13
 
! Отговори
Cartman1912 преди 1 година
България намалява, защото е пълна с ***, като почитателите на Възраждане Русия и т.н. Те се възхищават на Русия и си мечтаят да живеят в Северна Корея, но при първа възможност бягат на Запад. Това всъщност е приликата им с руснаците. И те са големи патриоти и се бият в гърдите колко мразят Запада, но мечтаят да ходят там и да пратят децата си там.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харпа работи.
23
6
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
3/4 от Австралия са пустиня, обаче била добро място за живеене...Ходи се пързаляй, около вилата си в Австрия
22
4
 
3
 
! Отговори
моряк преди 1 година
стига лъжи билсам 3 ти в с к живеят подобре от бг
21
3
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 1 година
Сингапур. Ама не е за бачкери, а за успели хора. Нова Зеландия и Австралия също са ок. Испания и Португалия отдавна имат ИТ заплати 1/3-1/2 от софийските (личен опит- лично наемам хора там). Ако питаш мен- имам вила в Австрия (струва по-малко от половината спрямо къщата ми в София) и зимата изкарвам там на пистите. Лятото обикалям насам-натам. Латинска Америка? Не. Става за ceкс туризъм и разнообразие.
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
The Sunny Man, руският депутат от Единна Русия Максим Василев, който изпати поздрав от Мексико, бе лишен от високия си пост. Обикновените руснаци тази зима най-често изкарват почивките си на Малдивите, Тайланд, Египет, ОАЕ. Това са данни на туристическия регулатор.
19
3
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Тук спре ли вятъра, не може да си покажеш носа навън от пушилка.А сега дори не е под нулата...Зимата снега само за един ден почернява в майлата. Моля се зимата за ветрове, да радвижва пушилката от печки на твърдо гориво. И като имаме ток кво? Климатика спира под 0 през 20 минути. Парно имат само избрани. Европрограмите пак бяха за 1% избрани. Добре, че не ни зативна зимата и нас...
18
3
 
8
 
! Отговори
Бай Мио преди 1 година
До Коментар 19. Заминавай да помагаш на другарите си от СЕВ. Корея. Нали така те учи партията. Какво се скомросваш, *** ?
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за тези които се тревожат от тази новина, ким чен и фемили ще са ок по време на студа.
16
1
 
9
 
! Отговори
О чуден преди 1 година
Абе в Корея дали има ц ани на помощи и безплатен живот,се чудя!?
15
9
 
10
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Че в евроатлантическа двмокрстична тиквария да не е по различно я?И тука се топлим на прескъпи дърва,въглища,пластмасови шишета и парцали!Да не сме по добре от Корея я?