11 са жертвите на руската атака в Украйна днес

Москва е изстреляла 50 ракети
26 яну 2023 19:32, Нели Христова
83
11 са жертвите на руската атака в Украйна днес
Снимка: БГНЕС

Служители от спешните служби в Украйна казаха, че поредният руски обстрел с дронове и ракети е причинил смъртта на 11 души и повече от 11 са получили наранявания, предадоха световните агенции.

Говорителят на украинската Държавна служба за спешна помощ Олександър Хорунжи обяви броя на жертвите в свое интервю пред украинската държавна телевизия. Той добави, че атаките са поразили 11 украински области и са нанесли щети на 35 сгради.

Украинските въоръжени сили заявиха, че армията на Москва е използвала повече от 50 ракети и двайсетина дронa камикадзе. Министърът на енергетиката Херман Халушченко каза, че са били поразени и няколко обекта на инфраструктурата, като това е довело до спирания на тока в района на Одеса, Киев и Виница.

По-рано днес кметът на Киев каза, че един човек е бил убит в столицата, като това е първата жертва на атака от началото на годината, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Като чет коментарите излиза,че Укропитеците са обкръжили Москва.Исти.ата е,че без редовна войска Ушанките са им прибрали половината територия,изгонили са в Европа 10 млн бежанци,няма никакви изгледи нещата да се променят,обаче видиш ли свалят 85% от идващите нез.айно откъде ракети.Въпреки това няма ток,вода интернет обаче има.Скоро няма да има и кой да воюва ако така вървят нещата.Зеленски е,като просяк,западняците са му чели молитвата отдавна.
71
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До r3v0lv3r "Те и в Херсон и Запорожие не искат руснаците, ама те ги анексираха." сигурен ли си? Защото и в двете области от левия бряг на реката там където са Рашките се прокарват комуникации ток, вода или поне редовна Хуманитарка а на Десния Бряг там дето са Ъкраинците само ДРГ дебнат какво ПР действие да направят. В 30 км зона нищо не се пипа защото било под възможен РФ обстрел а по-нататък пак нищо не се пипа защото имало по-приоритетни задачи(е това си е вярно) но хората са на произвола ост
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подобно и Хитлер е обстелвал Лондон с Фау-1, обаче знаем как се е сгромолясал неговият райх.
69
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи изстреляни са 55 ракети, 47 са свалени, остават 8. И в момента ми казвате че 8 Руски ракети са нанесли щети на 35 сгради в 11 различни области, + няколко критически инфраструктури? Е как тогава се очаква Украйна да победи след като Русия има такова мега оръжие?
68
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Въпрос с повишена трудност?Украйна непрекъснато сваля всички руски ракети, ракети които руснаците свършиха още през март, та се пита как така цяла Украйна е в руини и постоянно умират хора от руски ракети?
67
0
 
1
 
! Отговори
А колко са жертвите преди 1 година
в Донбас от ежедневния обстрел на Укрия от 2014-та?! Едните жертви по-важни от другите? По какви критерии?
66
3
 
0
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До АнонименТе и в Херсон и Запорожие не искат руснаците, ама те ги анексираха.
65
0
 
5
 
! Отговори
ПЕШО преди 1 година
До АнонименУкрайна воюва с помоща на 50 държави.Русия воюва сама срещу тях.Какви са резултатите в Солидар, Мариопол и т .н. вече една година? Кой е завоювал територия и кой е загубил?Кой има право да говори и кой трябва да мълчи поне за сега?
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 73:Страшна "демокрация" е там значи.Хората не искат киевския режим обаче насила им го налагате.Щели сте Крим да връщате,а хората там не искат.Имотите им искате.После сте седнали да ни убеждавате как защитавате "демокрацията"...
63
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шоковата терапия срещу путинизма за руското общество и българското русофилство ще настъпи в момента когато украинската армия стъпи в Крим. Чак тогава на споменатите субекти ще им светна лампимката че дошъл краят на Путин и имперска Русия.
62
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 5 години четох едно интервю с един руски журналист подгонен от Путин и избягал в Украйна, казва се Бабченко. Та на Бабченко му зададоха въпрос смятате ли да се върнете отново в Москва, а той отговори че в Москва ще отиде само с Абрамс. Ето как се завъртяха нещата след 5 години, че наистина ще му се осъществи мечтата да отиде в Москва с Абрамс.
61
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега фирясват по 800 руски солдати на ден когато Русия не е почнала още да воюва, а като почне сигурно ще фирясват по 8000 на ден.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не е вярно! Първо Русия отдавна свърши ракетите и второ ПВО на укропитеците сваля всичко що лети!!!
59
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 68 Знаеш ли как се брани демокрацията? Като убиваш по 800-900 руски солдати на ден. Бъдете благодарни на Украйна че прави това 24/7.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 66... Не в краварника - да ходят на източния фронт, та да бранят демокрацията !
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не на нами номерами. Точно за пари пишеш !
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задокеанските трролове вървете си в краварника.
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 62 Не ми плащат, пиша за удоволствие. Просто се кефя като видя как се гърчат такива русофили като теб. Какво става с Киев за 3 дни, или още Русия не е почнала да воюва както казваше преди 5 месеца премъдрия вожд Путин. Кога най-после ще почне да воюва Русия, та да видим потенциала на пълния и резил?
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До извън темата. Всичко в БНТ и БНР ми изглежда доста странно. Много се изложиха. Съжалявам ги.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долния плащат ли ти да повтаряш официалните сводки. То бива бива ама толкова не бива.