За четвърт от нидерландците Холокостът е преувеличение или мит

Мнозина не са запознати с мащабите на Холокоста според проучване
26 яну 2023 19:55, Елка Василева
43
За четвърт от нидерландците Холокостът е преувеличение или мит
Снимка: архив, БГНЕС

Почти една четвърт от нидерландците във възрастовата група между 18 и 40 години смятат Холокоста за мит или преувеличение. Това сочат резултатите от  социологическо проучване, проведено от организация, която се занимава с искове на оцелели от Холокоста срещу Германия, предаде ДПА.

Делът от 23 процента на отричащите Холокоста в тази възрастова група е по-висок, отколкото във всяка друга държава, където са провеждани идентични проучвания, е установила организацията "Конференция по исковете", създадена след Втората световна война.

Представителното проучване, което е проведено сред 2000 пълнолетни на възраст над 18 години, беше публикувано преди Деня в памет на Холокоста, който се отбелязва утре.

Много от анкетираните не са запознати с мащабите на Холокоста (54 процента), а 59 процента от респондентите под 40-годишна възраст не знаят, че са били избити 6 милиона евреи.

Близо 29 процента смятат, че са били убити едва 2 милиона или дори по-малко евреи, като този показател достига 37 процента при запитаните под 40-годишна възраст - милениълите и поколението Зет.

Проведеното в Нидерландия проучване показва ясно, че младите хора не познават историческите факти, каза Рюдигер Махло, представител на "Конференицята по исковете" в Германия.

"Знанията за Холокоста и познаването на Холокоста ерозират със скорост, която ни поразява. Най-големите ни страхове се оказаха оправдани", каза той.

"Конференцията по исковете" е създадена през 1951 г. като асоциация на еврейски организации, която се занимава с исковете на оцелели от Холокоста и техните потомци.

Базирана в Ню Йорк, организацията има клонове във Франкфурт, Виена и Тел Авив, посочва ДПА.
(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
ахахахаха преди 1 година
Тайната е в това, че 1/4 от холандците се казват Мухаммад.
33
1
 
12
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Когато се разсекретят военният архив в Москва (засекретен със закон на Думата на РФ до 2040г.) архивът на НКВД (засекретен до 2050г.) и военните архиви в Лондон( засекретен до 2041г.) и Вашингтон, много хора дълго ще се чудят.
32
1
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
До 34 получават пари от Швейцария и Ватикана с уговорката след разграбването на всичко да ги връщат плюс част от плячката 2 човек след папата даже е нацист който е още от началото на нацизма във Ватикана
31
1
 
6
 
! Отговори
One s преди 1 година
Ами, като им дадохте тревата и гъбите и, имена та си няма да си знаят
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми преувеличение е.След ВСВ редиза еврейски историци настоявват за цифри от пирядъка на четвърт милиард убити в концлагерите.Вижте ги и македонците твърдят че ние българите сме бастисали няколко милиона от тях.
29
0
 
18
 
! Отговори
Българка преди 1 година
То това е целта, младите хора да не знаят историята и истината. В Ячония проучване показало, че 1/3 от младежите не знаели кой е пуснал атомните бомби!? Като гледам и тук *** мнооого *** и необразован троляк.
28
2
 
16
 
! Отговори
българин преди 1 година
Винаги съм се чудил как така в една Германия която е била в криза изведнъж се намират пари за всичко.Строят се пътища от бетон,индустрията ей така се вдига на крака от нищото,изведнъж секва безработицата.Кой плаща за възхода на фашизма в Германия?Кой финансира Хитлер?До ден днешен никой не се осмелява да каже истината!А истината е,че този който е финансирал Хитлер,той е виновен за ВСВ и бедите на всички произхождащи от нея.И на евреите също.Но до ден днешен никой не посмява и да гъкне за това!!!
27
2
 
22
 
! Отговори
Ето формулата преди 1 година
Всяко нещо, за което ви е забранено да задавате въпроси и да имате собствено мнение, е гарантирана лъжа, измислица, измама, пропаганда и манипулация.
26
10
 
19
 
! Отговори
447 преди 1 година
Евреите си измислят т.нар. "Холокост" с цел да точат пари от Германия.
25
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз сега къде да го премecтя. Докато една година пазите в тайна унищожението на фермите в Холандия и огромните многомесечни протести на фермерите. На вас ли да вярвам за каквото и да е
24
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно съм четвърт холандка :)
23
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вероятно същата една четвърт вярва, че мъж и жена са социални категории, и че има 2271 пола?
22
10
 
16
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Фашизма се завръща и само Русия може дани спаси....пак.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мене войната е най- голямата и масова жестокост, измислена и практикувана от човека, независимо от народност, време и мащаби. Като чуя война в съзнанието ми са покъртителни кадри от разни филми- " *** и виж", " Списъкът на Шиндлер", " Спасителят" и разни други от документални филми и ми става студено и страшно..
20
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един неудобен факт за всякакви любители на болшевиците и израелската пропаганда: повечето жертви в нацистките лагери са починали от глад и то към края на войната, когато Германия е била изолирана от всичките страни от силите на алианса и съответно храна, питейна вода и прочие постепенно са били изчерпани. Доказателства, че са били ''избити'' от целенасочено от нацистите има точно нула до ден днешен.
19
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно как до ден днешен продължава да няма едно физическо доказателство за тн ''холокост'' освен ''разказите'' на всякакви тн. ''жертви''. А никой не си задава въпроса щом нацистите са ''избивали'' до 3 поколения назад всичко еврейско, как изобщо са оцелели милиони от същите от тогавашната Нацистка Германия. Елементарен въпрос без отговор.
18
3
 
10
 
! Отговори
447 преди 1 година
Еврейските жертви в концентрационните лагери на германците са около 250000 души. И не са избити в газови камери, а са умрели от глад в края на войната. В лагерите са били с цел да работят за германската военна машина, немците не са искали да ги избиват, но в един момент просто не са можели да ги хранят.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 16, току що показа колко си необразован! *** и прочети какво е направил Хитлер с нидерландците, за обсадите и какво са яли. Нямате ли край долните и необразовани имббециили? Как път толкова много се навъдихте?
16
9
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
Милионите избити от съветския комунизъм е най-голямото престъпление на фашизма.
15
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия Наркомани Холандците от какво ли разбират? Дай им да се надрусат и са "горе на черешата"!-:( Трябвало е на тях да се случи! Хитлер е трябвало Холандия да налази! Сега друга песен щяха да пеят!!!