Джокович срази Циципас и пренаписа историята

Сърбинът спечели 22-ра титла от Големия шлем
29 яну 2023 15:15, Красимир Ангелов
101
Джокович срази Циципас и пренаписа историята
Снимка: БГНЕС

Сърбинът Новак Джокович спечели историческа десета титла при мъжете от Откритото първенство на Австралия по тенис. Това бе 22-ата титла за Джокович в турнирите от Големия шлем, с което изравни рекорда на испанеца Рафаел Надал.

Четвъртият поставен Новак Джокович победи третия в схемата Стефанос Циципас от Гърция с 6:3, 7:6(4), 7:6(5) във финала за три часа игра, постигайки 28-ия си пореден успех в надпреварата. Той продължава с перфектния си актив във финалите на Откритото първенство на Австралия – 10 от 10.

Със спечелената титла в Мелбърн 35-годишният сръбски тенисист ще се завърне начело в световната ранглиста при мъжете при следващото обновяване на класацията.

Джокович пропусна предишното издание на Откритото първенство на Австралия през 2022 година и бе депортиран от страната заради правилата за ваксинация против коронавирус, но 12 месеца по-късно триумфира със само един загубен сет.

Стефанос Циципас не успя да стане първият гръцки тенисист с титла на сингъл в Големия шлем. Това бе първи финал за него в Мелбърн и втори финал на подобно ниво като цяло. В първия си финал от Шлема Циципас загуби отново от Джокович на "Ролан Гарос" през 2021-а.

Всичко за големия финал в Мелбърн четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Натри им носовете по балкански! Не бил ваксиниран с компоти..хахахаааа. Възмездие!
57
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата година Ноле показа, че е човек с принципи. Саксонците го екстрадираха, но той не се ваксинира. Тази година им показа, че е Голям. Най- големият!
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 61 Пинкоооо, Новак Джокович първия му сервис в края на втория сет и целия трети сет беше безобразен и пак победи. Гледай мача веее, кълмууук!
55
2
 
24
 
! Отговори
Не е честно!! преди 1 година
Джоката трябва да му вържат една ръка и един крак и тогава да започва турнира.Иначе не е честно спрямо останалите тенЕЗисти.Тоя им разказа играта, на 35г на един крак спечели турнир от ГШ.Такъв резил няма.
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Прослубан Асковски му удариха поредният печат ОТЗАД.Чупки в кръста и шут отзад, това е Неудачник Асковски. На 30г е заприличал на 55 годишен дедо.
53
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една песен на САРС - сръбска група. Перспектива се казва песента. Та, там се изкарва цялото съществуване и идея на сърбина - да гледа тенис, да играе футбол с врати маркирани от два камъка, да пие и да има евтино билетче за градски транспорт. Абсолютен факт. Та....Джокович-Мокович може само изкуствено да вдига самочувствието на тази малка и мизерна държавица. Те, горките понеже нямат никаква дума никъде име останало да си говорят за тоя. Помните ли цирка от миналата година...
52
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гришата сега може да се похвали че е паднал от шампиона. Иначе с нищо не се запомни. Язък му експерименталките дето си набоде отзад миналата година от мерак да участва. Сега може и някой мистериозен инфаркт да го споходи.
51
11
 
16
 
! Отговори
Поне да си мълчим преди 1 година
Бре. Нашите Андрешковци разбират и от тенис.Надал бил такъв, Друг пък не можел да играе... Не си гледат нашите тенисисти, а дават съвети на останалите страни.
50
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надал показа какви топки има - кефеше се на титлата в отсъствието на най- добрия..Ако беше мъж на място, нямаше да я приеме. До преди това го харесвах, но рязко ми падна в очите. Ако ще и 100 титли да спечели.
49
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не бяха жалките австралийски управници, които спряха Джоко да играе на този турнир миналата година понеже не бил ваксиниран, сега Джоко щеше да има 23 титли а Надал 21 от ГШ. Испанския анабол да се благодари на тоя измислен вирус, че вече щеше да изостава с две титли от Новак в Големия Шлем. Най-великияяяяя в историята на тениса...Новааак Джоковиич.
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 53 Ми на кого да се радвам бе? На Григор ли? Дето го наричаше цял свят новия Федерер и той се осрааа тотално? За него ли да се радвам?
47
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един пурон в ковчега на ваксърите и ковидианите, дето 3 години им направиха мозъците на пуканки.
46
17
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Радвайте се на чужди спортисти бил велик бил не знам кво, типично за българите. Много обичаме да се подиграва е на своето кой в Сърбия се радва на българските постижения НИКОЙ ЕДНО ГОЛЯМО НИКОЙ. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
45
4
 
9
 
! Отговори
Баце Руския преди 1 година
Гришо да ли е На боден?
44
3
 
3
 
! Отговори
Антиваксър преди 1 година
Гришо да ли е Бабинден?
43
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Циципас даде най-доброто от себе си. На косъм беше да вземе втория сет, но дотам. И не случайно Циципас на награждаването каза днес: "За мен Новак е най-великият тенисист в историята. Той само ме вдъхновява да ставам по-добър".
42
2
 
27
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Още по-големи успехи на Ноле! Един от малкото застанал смело и срещу набедената пандемия и *** измислени ваксини! Дълбок поклон и за тази смелост!
41
2
 
7
 
! Отговори
До веганиста преди 1 година
Завиждаш, а?
40
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от сайта кефят на макс. Когато Джокович би Рубльов на четвърфинала веднага темата беше на първа страница. Сега когато стана шампион си стои темата само в секция "спорт" вместо темата да е като главна на първа страница на сайта. Муахахахахахаа....
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На добрият!!! Аплодисменти!!!