Поставиха паметна плоча на предполагаемия гроб на Васил Левски

Паметникът се намира на улица "Даме Груев" №6
20 фев 2023 16:12, Красимир Ангелов
35

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паметна плоча на предполагаемия гроб на Васил Левски бе поставен в София навръх 150-тата годишнина от обесването на Апостола.

Паметникът се намира на улица "Даме Груев" №6.

Инициативата е по случай 150-годишнината от обесването на Апостола на свободата, а мястото на гроба му е посочено от историка Николай Иванов. Според последните изследвания там са се намирали старите софийския гробища, а гробът на Левски би трябвало да се намира точно там.

В момента на улицата има паркоместа и тротоар, а на едно от паркоместата е поставен паметен знак с думите "Тук през 1873 г. е погребан Васил Левски".

Вижте още в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
32
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
За да не се знае къде е, вина имат отговорните другари от БКП - под диктовката на Масква. Каза го и Хайтов и си плати.
3
2
 
12
 
! Отговори
дбдфгхгрх преди 1 година
Думи нямам да опиша колко добре се е получило!6 кашпи на средата на улицата, аранжирани все едно има ремонт в сградата и строителите си пазят паркомясто...
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъжно е. Тъжно е, че само предполагаме къде е гробът му, и че толкова години държавата не е предприела нищо, за да се открие и докаже, къде е погребан. Особено тъжно е ако действително е казал "Ако ме обесят, поне ще ми остане гробът в България и всекой ще го знае".... Не го знаем, Апостоле. Съжалявам! Предаваме те още веднъж...
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
утре да не се очаже че там било частна собственост и един рано пенсионирал се рушветчия да не вземе да иска такса вход за да видят хората гроба на левски?