Кабинетът взел на мушка веригите, нямало надценки от 80%

Таксите на магазините били между 15% и 25%
127
Кабинетът взел на мушка веригите, нямало надценки от 80%
Снимка: Pixabay

Служебният кабинет е поставил на мушка търговските вериги и това е най-малкото недопустимо, смята Николай Вълканов, председател на Сдружението за модерна търговия.

Още по темата
"Соченето с пръст на търговските вериги започна, без да се публикува някакъв анализ, да стане ясно има ли проблем и къде е той. В публичното пространство хвърчат обвинения за 70-80% надценки, които са безкрайно далеч от истината.

В обществото се създава усещането, че има едни лоши спекуланти, но нещата са по-сложни. Те отиват назад по веригите за доставки, не може да се фокусираме само върху търговеца. Надценката се определя от доставната цена, начисляват се разходи за транспорт, складиране, логистика, реклама, енергия, заплати и след това се прави проверка дали цената ще е конкурентна", каза още Вълканов и увери, че надценката при храните била по-малка.

Тя се движела в интервала 15 - 25% и не във всяка търговска верига има такси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: магазинитаксихрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
3
 
! Отговори
Бунтата преди 1 година
Абе кой заблуждавате със тези измислени разходи за реклама,за опаковки,за дъра бъра незнам си кво още простотий????Ние потребителите ли трябва да плащаме на производителите разходите??? Ана нас кой ще ни плати горивото и транспорта да тези крадливи магазини,за да им купим отровната стока???
108
0
 
5
 
! Отговори
Опълченец преди 1 година
Поредните импотентни продажни "политици". Така е - *** народ, слаба държава. Възраждане, както преди 150години.
107
0
 
6
 
! Отговори
Балък преди 1 година
Не е лошо да се напомни на този господин, че разходи за реклама, ремонти и.т.н. не се калкулират като основни разходи, на база на която се изчислява надценката. Те са допълнителни разходи наречени реинвестиция и като такива не се приспадат от печалбата !!!
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бях шофьор във фирма Евро Съплай (търговската фирма на Ален Мак)и многократно съм зареждал Кауфланд магазини.Доколкото си спомням стоките доставяхме с наш транспорт плащахме си като попове за брошури и какво ли не а отложеното плащане бе за 365 дни.
105
0
 
8
 
! Отговори
Ъъъ преди 1 година
От скоро забелязах, че в кв магазин ми идва по-ефтино от кауфланд лидъл била метро и т маркет!!!!Вие си преценяйте!!!!
104
0
 
15
 
! Отговори
$$$$€€€ преди 1 година
Този мисли че сме будали. Ако не може да смята да се върне в първи клас на основното училище.Ако това не му помогне да отиде в супера и да си напазарува за ден и да си плати останалите сметки и ще запее друга песен.Не да яде кебапчета в парламента за 0,20ст.и да пазарува в супера на министерския съвет., където цените са от миналия строй.
103
0
 
8
 
! Отговори
Олеле, майко! преди 1 година
Е, как да не е така! Примерче: гр.Варна, сирене Киселово: в СВА Чайка 16 лв. , в кварталния магазин в Чайка - 12,50лв. Проста сметка: кварталния магазин има 3-4 лв. печалба, може и по-малко, другите правят двойно, толкоз!
102
1
 
16
 
! Отговори
akud преди 1 година
kaufland lidl billa и няколко други големи търговски вериги със сигурност има картел...... тоя к'во се отваря на какъв се прави...
101
0
 
15
 
! Отговори
ОРОЗ преди 1 година
Ако се бойкотират големите вериги , ще бъдат принудени да намалят цените , това ще доведе до реакция и от по-дребните търговци . Ако се ограничи потреблението от всички за месец , ще има резултат.
100
0
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Всички вдигат цените по веригата ,работя в магазин и виждам процентите печалба които залагат стоковедите,на основните храни са по 25,30 % ,а на битовите по 100 % .
99
0
 
13
 
! Отговори
Математик преди 1 година
Иван купил от борсата на Кирето домати от Македония на, които Кирето си сложил 20% печалба . Иван ги докара в склада си и слага 10% за транспорт и 20% печалба. Гошо, който има камион за зареждане на търговски обекти копува от Иван и той си слага 30%. Мимето търговката копува от Гошо и тя слага 20-25%печалба.Вуте си копува домати от Мимето за 10лв. за ракийката.Наздраве!мате .
98
4
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
89 НЕ СА БКП А ПРОМЕНКАДЖИИТЕ НАБУТАХА СЕ ЧРЕЗ ЛЪЖИ ИЗМАМИ НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ С КОДОВЕТЕ НА МАШИНИТЕ С ЧЕРЕПИТЕ С ОМРАЗАТА КЪМ БОРИСОВ АКО Я НЯМА ТАЗИ ОМРАЗАКАКШАРАНИТЕ ЩЕ НАЛАПАТ ВЪДИЦАТА САМО ТАКА ОВЛАДЯВАТ С ТРИКОВЕ ЛЪЖИ МАНИПУЛАЦИИ НЕКСАДЖИИ ДОБРИТЕ ЧЕРЕПИ ДЕТО РАЗРУШИХА БЕЗНАКАЗАНО ДЪРЖАВАТА НИ И ПРЖДЪЛЖАВАТ НАГЛО ДА ЛЪЖАТ ЛЕЯТ ОМРАЗА КЪМ БОРИСОВ ПОТРЕС
97
4
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
91 МНОГО ДОБРЕ ТЪРГОВЕЦО НО ТВОИТЕ ОПАКОВАНИ ЛАКЪРДИИ ГИ ПРОДАВАЙ НА ПРОМЕНКАДЖИИТЕ НИЕ ЗДРАВОМИСЛЕЩИТЕ ИСКАМЕ КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ А НЕ ТИ ДА СИ ПРОДАВАШ БЪРКОЧИТЕ ЗА ПЕЧАЛБА КАЧЕСТВО ТЪРГОВЕЦО ТОГАВА ТЪРСИ ПЕЧАЛБА АМАН ОТ ЛЪЖЕТЪРГОВЦИ АЛЧНИЦИ ШАРАНИ НЕСПЕТЕ
96
0
 
12
 
! Отговори
Ти да видиш преди 1 година
Те големи ангелчета ще излязат с всяка тяхна "промоция" работят на загуба като продават под себестойността на продукта (опа то това май беше незаконно)
95
0
 
20
 
! Отговори
Питащ преди 1 година
Интересно, къде изчезна от рафтовете на БИЛА "прясно охладеното месо" от 15, 20 годишни дълбоко замразени меса от резервите на Испания и Франция? Сага се предлага само "Българска ферма" !!!!???? Каква е играта? Поредна измама ли е?
94
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 95 : Значи ако някой иска да си продава стоката на цена, която не ти харесва е "грабеш на народа". Обаче ако ти искаш по-висока заплата (т.е. да продаваш своите умения на добра цена) не е ли също грабеж? Малко едностранна ви е логиката.
93
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 93 : Конспиративни теории не ми се слушат. "Картел" - след като се докаже такъв. Сега ще кажеш и че земята е плоска а от ваксините се умира нали?
92
1
 
11
 
! Отговори
Държавата преди 1 година
Хайде сега, след тези думи за 20%, Държавата да направи одит по договорите за доставка и да видим, колко ще излязат? Много ми е интересно, колко нагъл трябва да си, за да говориш такива глупости. Всичко е крабеж от народа. На 1.70 лв. да им карат прясното мяло да го продават 2.70 са 33% марж., какво ми го продават за 3.40 и 3.60 и свалиха маслеността на 3%.
91
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Възмутен съм от лъжите и наглото държание на Вълканов в ТВ студиа! Толкова ли мисли за *** и наивен българският народ,че да не вижда нещата с високите цени! Ако не им харесва на чуждите вериги да си заминават от където са дошли! Крайно време е да подкрепим български магазини и пълен бойкот на чуждите играчи!
90
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не можеш сам да си определяш цените на стоките, защото Картелът ще ти пречи. Не държавата ще ти пречи да определяш цените. Картелът ще те запише като Шанаджията.