Говорят мигрантите: Щяхме да се задушим, платихме по 3000 евро

В буса са били над 40 души, едва дишали
26 фев 2023 21:20, Йоана Цонева
57
Говорят мигрантите: Щяхме да се задушим, платихме по 3000 евро
Снимка: БГНЕС

Мигрантите от претъпкания микробус, който катастрофира на АМ "Тракия", са платили по 3000 евро за превоза, съобщава бТВ.

Мехмед, Метин и Кадир са сред първите, постъпили в старозагорската болница. Те са от Афганистан и са на възраст от 16 до 20 години.

Мъжете разказват, че в тесния автобус са били над 40 души, като едвам им е стигал въздухът.

"Една от гумите се спука и се преобърнахме. Загубихме един от нашите хора, а шофьорът избяга. Поне петима са ранени и изпитват болки", разказва Кадир.

Още по темата
"Преди около пет дни дойдохме през Турция, все още не сме платили нищо. Имам приятел, който живее в Турция и ми помогна с парите, но той остана там", обясни младежът.

Друг мигрант, свързал се с каналджиите в Турция, им е платил необходимата сума. Пътят от там до София в микробус с още 40 души, струвал по 3000 евро на човек.

Тримата младежи искат да стигнат до Западна Европа, но засега ще бъдат задържани и изпратени в някои от центровете за нелегални мигранти у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
ВЪН преди 1 година
ВЪН - обратно !
39
0
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 1 година
Някой от кабинета замисля ли се че по пазари, молове, търговски вериги се говори само арабски и руски? Какво следва от претенциите им?
38
0
 
5
 
! Отговори
КАК така? преди 1 година
КАК малолетни престъпници имат права по-големи от българите, останали още в страната си? Управата ни са ПРЕДАТЕЛИ!
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой задава ли си въпроса, че само мъже идват, млади, с какви пари, от къде,? Ще ни превземат без да се усетим, тая *** не идва от любов към Моцарт и Лбгт. Европа потъва бавно, но сигурно в морето на исляма... Европа вече е еврабия!!! Западна Европа вече е завладяна. Гетата с тъмни и близкоизточни субекти са мнозинство в застаряваща, изппедеррастяваща се и инфантилна Европа. Скоро ще имат и претенции за властта, след което и за собствеността ни...все хубави претенции от деби'лната европолитик
36
2
 
1
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Разграден двор,те че разни наши микерета се възползват но границата е в ужасно състояние,да ги закарват на Руската Федерация,мъки там бил рая на земята според нашистите русофили,Путин да ги храни пък чмобики може да ги вземе само с пандизаджий ли ще воюва
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да се бяхте издушили! Какво правите тук?! И питам кой сега плаща лечението ви?!
34
1
 
4
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Някой задава ли си въпроса, че само мъже идват, млади, с какви пари, от къде,? Ще ни превземат без да се усетим, тая *** не идва от любов към Моцарт и Лбгт. Европа потъва бавно, но сигурно в морето на исляма
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бря тия скъсанитимове когаса виждали 3000ни то в Афганистан ,лъжат ,полиция и медици как се радват че били ги спасили ,тия гадове че го настанят и лекуват безплатно в болници а след това че ги настанят на топличко в мигрантски сгради и че ги хранят безплатно на нашия гръб,да бяха ги ьахарали като оздравеят направо в Германия или да ги върнат Афганистан,но нашите слуги че имдлугуеат и лекуват ,от къде намериха 6 линейки !!!,а занас кото са нужни или няма или закъсняват с часове )
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо не ги върнат обратно в Турция? Къде са тръгнали на мама си в тутурутката - Няма ли за тях ГКПП? Що са поставени на хранилката а не в затвора, където им е мястото за нарушаване на границата на СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА? Аааа, ясно. Просто не са нарушили границата на СУВЕРЕННА държава. По Бай Тошово време границата ни беше граница. Само единични случаи имаше на успешни нарушения. 5-10. Не повече. А мръдне някой - Директен отстрел, и гарнизонен отпуск за тоя, който уцели.
31
0
 
15
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
СДС-Шайката извади коловете на граничната бразда и свали оградата,продавайки ги за скрап и превръщайки Родината ни е разграден двор без стопанин и в добре преджобена англо- краварска колония.Анатема на безродника от Цион - СулюЙман Паситто!И нека бъде до девето!
30
0
 
16
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Това са престъпници!
29
1
 
20
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Колко българи имат 3000 евро за такива авантюри.....
28
0
 
10
 
! Отговори
мда преди 1 година
да им се подсигури спа и храна на корем ! щото ония в Брюксел наблюдават .
27
0
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Бедните "мигранти" са платили по 3000 евро.Това са финансирани нашественици,които заслужават посрещане с АК-47.
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво ще правят в Европа тези оръфани ромчета? Дайте ми калашник,да видите как се пази граница! Добре че не доживяха Живков и Д Джуров,да видят как се " пази" границата ни днес!
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой канил ли ги е тия? Ако не - просто да ги съдят по бързата процедура, и после да ги предадат на населението на някой от затворите ни, за да ги превъзпита.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какъв го дирите в Нашата Европа бре? Някой да ви е канил? Ние що не хукнем към вашите земи? Изобщо не ги съжалявам тези!Нашите бягат в Америка,тия идват тук!
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искали били да стигнат Западна Европа. Само те липсват да се довлекат в Западна Европа. Връщайте ги обратно в Афганистан.
22
1
 
11
 
! Отговори
Бъгг преди 1 година
Бай дън ги праща за да се населят в Бг .После да идва да ги пази от българите ,сценария е написан .
21
0
 
13
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Пристигнаха в долината на безвъзмездните помощи до последния българин .Тия са цяла армия вече ,краварите ще ги въоръжат когато им потрябват.