9 от ранените мигранти след катастрофата на "Тракия" остават в болницата

Всички са в стабилно състояние, каза управителят на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"
27 фев 2023 10:51, Красимир Ангелов
9
9 от ранените мигранти след катастрофата на "Тракия" остават в болницата
Снимка: БГНЕС

Общо 9 души към момента остават за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора след вчерашната тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия“. Това каза пред журналисти управителят на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев.

По думите му се очаква към края на седмицата пациентите да бъдат изписани.

Още по темата
След пътнотранспортното произшествие в болницата са закарани 31 души, в резултат на обработката първоначално са оставени за наблюдение 15 души, уточни проф. Йовчев. Един от останалите за лечение пациенти се намира в Клиниката по интензивно лечение и реанимация (КАИЛ), останалите са разпределени в клиниките по неврохирургия, гръдна хирургия и ортопедия.

"Детето, което установихме, че е на 12 години, остава в КАИЛ. Контролните изследвания късно снощи показаха значително подобрение на излива, който имаше в областта на белите дробове“, посочи проф. Йовчев.

Има пациенти, при които са се наложили хирургични интервенции, но всички са в стабилно състояние и без опасност за живота, коментира още той, цитиран от БТА.

Очаква се по-късно днес от Окръжната прокуратура в Стара Загора да дадат повече информация за разследването на инцидента. На този етап се предполага, че шофьорът на буса е пакистански гражданин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има версия,че полицаи са стреляли по време на гонката с микробуса,в които са били мигрантите и са спукали задната му гума и така са причинили катастрофата.Но ли е вярно или не тепърва ще се разбере. Но дори и да не е, така и трябва да бъде, щом не са са подчинили на стоп палката а се избягали.Има и версия, че шофьора на микробуса е бил пакистанец,но по канал1, снощи показаха бащата на шофьора на микробуса и той се оказа ром.Кой лъже и защо?А за болничното им лечение плащаме всички с осигуровките
7
0
 
4
 
! Отговори
gg преди 1 година
какво толкова ни ги натиряте пред очите тези престъпници?!? в САЩ, който мине границата от мексико към сащ - преследват и стрелят на месо.. тук почваме да ги лекуваме... дали ако българин незаконно премине границата с пакистан или афганистан и катастрофира някой ще го погледне... а дано, ама надали ;)
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня ден ми трябваше рецепта за антибиотици от ДжиПи то - та си платих "пациентската такса" после като минах и през аптеката и 60лв изчезнаха в миг, и това е без да съм бил настаняване в болница...Защо ги дадох тия пари?!?! Явно щото съм "осигурен".... А тия талибани дето са без документи и са навлязли незаконно ги лекуваме с нашите данъци БЕЗПЛАТНО!!! Укрите си пият водка в хотелите с наши пари, а миналата седмица на карловци дето останаха без къщи им отпуснали дърва. Закривай тая държава!!!!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой им плаща разходите?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ме интересува за кирливите мигранти? Да бяха измрели
3
0
 
7
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Тия мигранти ще ни скапят здравеопазването окончателно.:) Пенсионерите и децата да се готвят да плащат Увеличена потребителска такса, понеже доста забогатяха. :))))
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С чий пари им се плаща лечението? Щото мене за здрасти ми искат 60лв, нема осигуровки, нема направления...
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай боже да се оправят по-бърже че да ги пратят където им е мястото - в затвора.