Менков: Обвинението на Велико Желев касае една семпла, битова история

Още на 27 февруари е сезирана Софийска градска прокуратура
8 мар 2023 09:04, Нели Христова
25
Менков: Обвинението на Велико Желев касае една семпла, битова история
Снимка: БГНЕС

Обвинението на Велико Желев  касае една изключително семпла, битова история. Това разказа пред  NOVA адвокатът на строителния предприемач Менко Менков. Той обясни, че на 24 февруари бившият служител на фирма на Желев, който се е оплакал от принуда и побой, пред 44 служители е дал показания по реда на Кодекса на труда. Там признал, че е наел посредник и по този начин оскъпил детайл. Затова и бил уволнен. На видеокамерите се виждало как той напускал в бодро, приповдигнато настроение и без никакви щети по тялото си.

"Категоричен съм, че в офисите на фирмата и от господин Желев не са нанасяни удари", каза Менков. И обясни, че е поискал разпити на всичките 44 служители. Според него не можело всички те да бъдат заставени да излъжат.

Още на 27 февруари е сезирана Софийска градска прокуратура за действията на тъй наречения свидетел, посочи още Менков.

Той обясни, че защитата му за евентуални злоупотреби по пътното строителство би била още по-лесна. Причината – не бил спазен никакъв ред при изземане на ядки от асфалта. „Не може който и да било, най-малкото министър, да вземе ядки и да ги показва по телевизията“, каза Менков. Министърът не е компетентен, има лаборатории или разследващи в наказателно производство, посочи още адвокатът. Компанията на Велико Желев вече предприела действия по изследвания, а резултатите щели да бъдат огласени публично. Те били възложени на независима лаборатория. „Тя носи отговорност за собствените си действия и резултати“, посочи Менков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом е наел Менко Менков, работата е герберска.
18
0
 
0
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Шо му викат на тоа МЕНКОВ?????Да не би нещо да менка/послъгва/.
17
1
 
0
 
! Отговори
= преди 1 година
Предизборния кьорфишек ще изгърми в съда , а после обвиняемия ще съди България в Страсбург и всички ще плащаме обезщетение. По слаб от този министър на мвр в историята е бил само пияницата чашков
16
0
 
1
 
! Отговори
До въпрос преди 1 година
Защото адвокат му е малко име, а не професия. Професията мине да лице и да маже
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Семпъл и битов е Менков, защото клиентът му е вече два дни в следствието и хич не му е семпло и битово.
14
2
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
"Според него не можело всички те да бъдат заставени да излъжат." Ооо могат и още как! Те са в зависимо положение, може да загубят работата си. И второ, може да се страхуват да не ги сполети същото - побой и после всички свидетели да мълчат гузно. Затова хората с пари си правят каквото си исщат у нас, защото са безнакадани, а свидетелите мълчат.
13
1
 
6
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Сега така ли му казват, когато ти пратят мутри да те заплшват, бият, убиват ако не подпишеш, че ти си откраднал милиардите, и чекмеджето е всъщност твое. Самото обвинение, че директор, с 10хил.лв заплата мин., се облагодетелствал с 18хил.лева е смехотворно. Аз лично без да имам достъп до милионите в чували си купих за 200хил.евро апартамент от един воден цикъл, само да си затворя очите за някои нередности.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За милионите, кога?
11
1
 
10
 
! Отговори
адвокат преди 1 година
"..една семпла битова история.."Много пъти съм казвал,че една част от самозабравилите се адвокати-нарциси,говорят елементаризми,и хората ни се смеят.И ни се подиграват.Лошото е,че има малка част адвокати, които са си повярвали,че са ниво,а те са на професионалния минимум.
10
2
 
3
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Добър адвокат, преди година още се гласеше фалит на тези фирми и тук май се е намесил юридическия трик, с който видиш ли при такива акция държавата е ощетила честния, почтен строител за милиони и затова ще фалира. Чудесен повод осъществен с помощта на институциите! После ще осъди държавата и ще обявим за светец. Това май го играеме доста често?
9
1
 
14
 
! Отговори
Сменко Сменков преди 1 година
Тоя явно е новият Марковски, беше адвокат на Цецо, Боко сега и на този?
8
1
 
12
 
! Отговори
Дражев преди 1 година
Велико Желев е арестуван по поръчка на Пеевски защото Борисов е пропял срещу него за да отърве кожата! Борисов и Пеевски ще се унищожат взаимно. Язък за милиардите дето ги откраднаха.
7
3
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Този адвокат все още не е разбрал, че подсъдимият му от Банкя е изял асфарта от магистралите. Както и гешев не е разбрал, че Борисов ги е стрпоил тези магистрали със собствените си пари. Смешни правосъдие, политици и икономисти в България.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на тоя менко, ако му избия два три зъба пак ли ще е семпла битова история?
5
4
 
16
 
! Отговори
От зайчарника преди 1 година
Аз асфалт не съм вземал.Само пари за чекмеджето.
4
0
 
14
 
! Отговори
разбирач преди 1 година
Строителчето е предупредено, какво може да се случи, ако залитне в грешна посока. Точно затова на каскета и ко им викат бухалка на властта.
3
1
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
каква битова история викнал още двама да бият един бивш служител да подпишеневерни документи ако го пуснат на свобода ще избяга за дубаи видяхме сев тангентаколко сантиметра е икономисал
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами точно там е заровено кучето обвинението в лицето на каскета пак е тръгнало по най-удобния за обвиняемия път.
1
3
 
8
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 1 година
Оставете го човечеца бре, такъви убави патиша прай