Влак в Румъния внезапно спря, за да избегне удар с товарен влак

Тринадесет души от пътническия влак са пострадали
Обновена: 13 мар 2023 19:46 | 13 мар 2023 12:27, Нели Христова
15
Влак в Румъния внезапно спря, за да избегне удар с товарен влак
Снимка: БГНЕС

Влак с 280 пътници спря внезапно, за да избегне удар с дерайлирал товарен влак по маршрута Арад-Букурещ в Румъния, съобщиха за БТА от Държавния департамент за извънредни ситуации.

Инцидентът е станал рано тази сутрин между Рошиори де Веде и Мълдеини в окръг Телеорман. Товарният влак е превозвал автомобили за Кюстенджа, предаде БТА.

Тринадесет души от пътническия влак са пострадали, трима са откарани в болница. Те са с травми на главата, но са в съзнание.

Други 200 души са откарани с микробуси на Инспектората за извънредни ситуации на Телеорман до гара Рошиори, а оттам са се качили на друг влак, който да ги откара до крайната дестинация.

Движението на влаковете в района на инцидента все още е затруднено, възможни са забавяния, предупреждават от държавния железопътен превозвач на Румъния (CFR).

Причините за инцидента ще бъдат анализирани от експертен екип на Румънската агенция за железопътни разследвания (AGIFER).

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
до германеца преди 1 година
Ти германецо, колко други китайци знаеш да са се преместили в Китай и колко китайци си виждал в Германия? Хайде полека, кой бил трола, уж било чудо, че знаел български език, а първи пише във форума!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Майстора ...това го пусках в друга тема, дори не разбрах как се озова в тази тема
12
0
 
7
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
Това е най-страшното нещо, което се е случвало на човечеството. Преминаването към дигитална валута би означавало абсолютен край на всякакви права и свободи. Могат във всеки момент да контролират колко пари имаш и в какъв срок трябва да ги използваш. И какво и колко имаш право да купиш. Има вече план за лимит на брой нови дрехи на човек. За лимит колко храни. Може да бъдат блокирани средствата по всякакъв повод - вижте Китай и Канада. За протест срещу правителството. За отказ от инжектиране.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От гимназията не живея в България - това са 25 години почти. Ходя до България само да се видя с познати от дъжд на вятър, което да е било 10 пъти за по седмица две за тези години. Синът ми израстна като германец. Това, че все още говоря български е учудващо за мен и семейството ми. Ти си се хванал вместо същността на това, което казах за една дума да се заяждаш. Очевидно нямаш други аргументи и си личи кой е трола.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така, блъскайте минусчета на пост на който само тр...чета биха се засегнали!
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като знам какви колеги инжИнери имам и ме е страх да отида на доктор.
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека пише инжинери и вие му давате плюсчета, щото Китай ви звучи антиевропейско. Еххх тролчетааа, как лесно се издавате
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До предния - Ако трябва ще го науча. Може и в Тайланд да ида или другаде. На 43 съм, 20 години опит на високи и отговорни позиции и проекти е Европа, имам познати в Азия. Синът ми е на 17, скоро завършва, говори 5 езика, също иска да е инжинер, казал съм му - учи в Азия, работи където искаш. Ей, това е бъдещето на Европа. Образован човек като се изкаже - гонят ни и канят африканци за обогатяване на гена. Ей такива като тебе и африканци ще останете в Европа.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошо. Добре поне,че машинистът е видял и реагирал бързо.
5
11
 
6
 
! Отговори
Поредния лала-джия преди 1 година
До 4 - Ама отивай в Китай да сееш ориз, бре! Какво седиш тука!Как точно мислиш да се доредиш в Китай за работа с техните влакове като ИНЖЕНЕР, след като нито в=си виждал нито си чувал за тях? А? А и езика им сигурно знаеш )))))
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румънските влакове са "Боже, опази!" От пандемията насам и в Германия и в Холандия само аварии, стачки, глупости. Наистина се забелязва някакъв упадък в Европа. Бих се върнал в България, но там упадъка е още по-голям. Май ще ходя към Китай, там им трябват инжинери.
3
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До По същество - Ти по същесттво преувеличаваш силно за ЕС! В ЕС влаковете са си добре,,,,, и пътнически и товарни! Да, имаше 1 сериозен инцидент в Гърция наскоро, ама толкова за 5-6 или 10дини! Значи няма никаква нужда да се опллюва ЕС и да се слага в един кюп със САЩ, където действително падат от релсите товарни влакове на поразия от нач. на годината до сега поне 6-7 такива случая имаше, единия от които изключително тежък с голям пожар и кофти последствия за целия щат Охайо
2
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бла-бла. Приказки на вересия, кръчмарско ломотене. Май през живота си не си виждал европейски, да не говорим за американски влакове. И вземете я научете тази граматика, бре, хора...
1
8
 
24
 
! Отговори
По същество преди 1 година
САЩ и ЕС не могат влаковете да си оправят, тръгнали света да воят. Сега като няма ресурси на евтиния и колонии за крадене ще видим как европееца и американеца ще живеят като африканците преди 40 години.