Търсят се 6 двигателя за самолети МиГ-29 за 26,4 млн. лева

МО обяви обществена поръчка
85
Търсят се 6 двигателя за самолети МиГ-29 за 26,4 млн. лева
Снимка: БГНЕС

Шест двигателя за самолети МиГ-29 търси Министерството на отбраната. Обществената поръчка е на стойност 26,4 млн. лева с включен ДДС. Крайният срок за подаване на офертите е краят на април, пише БНР.

2023 г. трябваше да бъде последната, в която МиГ-29 да се използват за въздушната охрана. Ресорното министерство обаче допусна удължаването на ресурса им.

Към момента няма яснота кой би доставил т.нар. заместващ изтребител до идването на новия F-16 през 2025 година.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: МиГ-29двигатели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
1
 
! Отговори
ZF 4 преди 1 година
А относно двигателите РД-33, жалко. Една страна с претенциите каквито има България, не можа да сколаса да осигури двигатели за няколко дежурни машини.. Жалко за самолета и за съдбата му. МиГ-29Единствената Бойна машина разцепила по ученията във всякакви боеве и схватки многократно всякакви гостуващи F-16, е жертва на политизиране заради произхода си. Толкоз по жалко за обществото неоценило възможностите й в служба на нашето небе, заслепени от кой бил добрия, кой бил лошия на деня по медиите.
75
2
 
1
 
! Отговори
ZF 3 преди 1 година
За това - стойте в на дъното в батака. Хапете злобете си и вярвайте в пропагандата, тя вече 35г вече има удобни клиширани извинения за положението, и след още 55г пак ще има извинения. Ако до тогава повечето разбирачи вече не са повярвали че всъщност не са на дъното на това което един западняк би определил като пълен батак, а напротив в цветуща просперираща държава. За глупавите винаги ще се играе спектакъла "пътуваме към оправяне, само гласувайте за нас пак зада продължим заедно напред" Хах
74
1
 
2
 
! Отговори
ZF преди 1 година
И така, от цялата работа бг "бизнес" играчите с вратовръзките по тия обществени поръчки си карат джиповете, докато бай *** си мисли че върви на запад. Ама като се метне отгоре пропагандата по медиите че вървим напред в прозападен просперитет (слугинаж) и бай *** е доволен. Ако някой военен излезе и каже какво е дереджето - ще го разпундят медиите че е руски агент путинист, отделно непрофесионалист и т.н. А вие тука злобарите в коментарите ще го изядете с парцалите че е ***.
73
1
 
2
 
! Отговори
ZF преди 1 година
Военните са вдигнали ръце от номерата на политиците. В армията има доставени бюра за по 11хил лв и други подобни, това по закона за общест.поръчки, при това от "про евро НАТО" управляващ кабинет.Военните нямат думата, само приемат доставката, но всичко се вижда и знае. Не се обелва дума, защото никой не иска проблеми и да си рискува хляба тръгвайки срещу играчи политици и техни поставени фирми пак от намазани играчиВ МО не знаят? Поръчки, доставки вс.е удобно "класифицирано" и не вижда бял свят
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Първите F-16 ще дойдат в България през 2023 година" - заглавие от 2019г. ............... А към днешна дата България очаква 8 изтребителя F-16 през 2025г. като дойде 2025 ще си говорим за 2027, после за 2030г.......а междувременно сигурно ще си "купим" още от същите. Дотук сме си "купили" общо 16 броя за скромната сума от 5 милиарда лева. По 312 милиона парчето. Направо бе пари. хахах.
71
3
 
3
 
! Отговори
Peter преди 1 година
За какво са ни нови двигатели за тези таралясници, които така или иначе отиват след няколко години в музея или за скрап?Ще се учат на тях нови пилоти ли и после на модерен западен изтребител? Да вземат тези пари да ги пренасочват за медици ски хеликоптери или за национална детска болница. Иначе отиват в кофата.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си купят от Русия, бе... Или да сложат от форд, защото са много надеждни..
69
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да им слагат по 1 двигател, като на ф-16.
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до ОБЯВА В И тия Тайфуни кой ще ги кара ремонтира и обслужва. Аз и ти ли. Две години се обучава наш пилот за Ф 16.
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щяха да ви доставят заместващ изтребител но руските дупедавци не направиха нужното сега тези щайги ще ги дадете за скраб.
66
2
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
СПОМНЯМ СИ , ЧЕ СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ОБЕЩА ДА ПАЗИ И МАКЕДОНИЯ С ТЕЗИ САМОЛЕТИ !!! ОТ КОГО , ТИКВО , И КАК ???
65
0
 
4
 
! Отговори
Таксито от враца преди 1 година
Имам три , бяха на кията , карани са малко и на газ и на метан , може да договорим цена , при плащане в Биткойн !!!!!!
64
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако няма двигатели, самолетите да се дадат на Полша или Румъния.
63
1
 
5
 
! Отговори
Автоджамбаз преди 1 година
Имам, да ми се обадят, ще се разберем...
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сключва се договор с трета страна която ги купува от производител и готова работа, ще излезе малко по-скъпо както с газа. Щом може да купуваме скъп газ значи може да купуваме и скъпи двигатели.
61
3
 
5
 
! Отговори
Британски УчЕн преди 1 година
Аз мога да им предложа чертежи за 6-те, доставка по мое успотреное, плащане на милионите веднага. Тъй де, вече имаме прецедент с едни самолети тъй че офертата ми звучи разумно
60
0
 
7
 
! Отговори
G.I. Joe преди 1 година
Като бях в казармата 2006 бях писар в щаба и тогава бракуваха чисто нови противогази и под-полковника ги даде на един негов приятел. Голяма далавера е да си военен бащиния от всякъде.
59
3
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЗАЩО СА ВИ ТЕЗИ САМОЛЕТИ !!! ВИЖТЕ УКРАЙНА !!! ЗА ТРИ МЕСЕЦА РУСИЯ ИЗЧИСТИ НЕБЕТО ОТ КРИМ ДО ПОЛША !!! 420 СВАЛЕНИ , УНИЩОЖЕНИ , БРОЙКИ НА ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ОТ КИЕВ !!!
58
1
 
3
 
! Отговори
G.I. Joe преди 1 година
Да карат със старите пък каквото стане кво толкова те хем ги карат веднъж дваж годишно хем двигателя на 5 г ли ги сменят после старите двигатели какво ги правят?
57
2
 
7
 
! Отговори
ОЛХ преди 1 година
Дизел става ли?