Руската ПВО свалила три ракети над руския град Белгород

Има щети на няколко къщи, момиче е ранено от счупено стъкло
15 мар 2023 12:22, Елка Василева
29
Руската ПВО свалила три ракети над руския град Белгород
Снимка: архив, БГНЕС

Руската противовъздушна отбрана (ПВО) е свалила три ракети над руския град Белгород в граничния регион с Украйна, съобщиха властите на Белгородска област, цитирани от ДПА.

При падането на отломки от свалените ракети са били нанесени щети на няколко къщи. А едно момиче е било леко ранено от счупено стъкло, съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков. Ракетите са били свалени вчера вечерта. Гладков не спомена произхода на ракетите.

Той каза също така, че един дрон е бил свален в Белгородска област и е повредил един гараж при разбиването си, предаде Франс прес.

Властите на Белгородска, а също и на Брянска и Курска област, които са близо до границата на Русия с Украйна, неведнъж са се оплаквали от обстрел от украинска страна.  

Кметът на Белгород Валентин Демидов заяви по повод инцидента снощи, че жителите на пострадалите къщи са били посъветвани да отседнат в хотел. Ремонтът на засегнатите домове ще започне още днес. Общо около 11 къщи са били засегнати. "Основно са повредени прозорци и покриви, но има и щети по автомобилите", посочи Демидов.  
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
6
 
! Отговори
дима преди 1 година
абе русофил анонимем прочети малко история и тогава защитаваи руските. украли от българия поне 1трилион долара и им се кланяш като те са богове а прочем са дяволи прочети за 1 световна и за втората за руските кумонисти
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нападението е най добрата защита. И за Русия се отнася.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Решението. Къде прочети такива изисквания на Китай аз не знам да има.
22
1
 
4
 
! Отговори
ИгорГиркин преди 1 година
Ета тривожна!
21
3
 
7
 
! Отговори
Паднал от небето преди 1 година
Ще се наложи зоната да бъде съществено увеличена за не могат дронове и ракети да достигат границите на Русия .САЩ като си пускат разузнавателни дронове да си спомнят какво се случи с южно корейския самолет който ползваха пак за разузнаване
20
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добрата защита е нападението. Мачкай натовците! ПП. Оня ден яко са нацелили щаб в който е имало и натовски инструктори. По-често трябва така!
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7И къде имаш сведения за"хиляди"цивилни жертви в Украйна? Труповете от масовите гробове в Буча са загинали от осколки. Кой обстрелва Буча с големокалибрени снаряди? 11цивини жетви там са от забранени с конвенция противопехотни мини поставени от украинците. Сега върви клип от Бахмут. Украта е сложил картечницата на пиано до прозореца на къща и стреля навън. Е, как да пазиш къщата? Клип от американски наемници при Лиман как укро БТР смазва къща с руски войници искащи да се предадат!
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнтипутиноидСмени РФ с Окрайна и ще казваш истината. Израелсото разузнаване говори за жертви на 9 украинци, един руснак. Руснаците видят ли, че има заплаха за големи загуби веднага си изтеглят войските. От кога няма пенсии за жителите на Донбас? От кога няма вода, ел.енергия и газ за жителите на Крим? От кога Крим му е отнета автономията и му е свален президента? После пак ми говорете за руска агресия.
17
7
 
3
 
! Отговори
Антиантипутиноид преди 1 година
Ти виж, кво ти дума днеска нашия финансов министър, не им бери гайлето на руснаците..
16
15
 
5
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
В РФ вече орязаха пенсийте и държавните субсидии за някои от бедните райони. Не можаха да си платят и наема за космодрума в Казакстан. Необорудвани взводове за териториална защита ги пращат за щурмоваци на човекшки вълни. На бабките по улуцата им фърчи пяна от устата като ги питаш нещо за Украйна, дето до 10 години били братска нация. Краставици има де, всичко значи е наред.
15
1
 
9
 
! Отговори
Психодиспансер преди 1 година
Пак, че на са пуснали украински бойни гугутки и гълъби или еноти каратисти! ;)))
14
21
 
7
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Дадоха клип на една от уж свалените ракети, която се забива директно в трафопост и цял вкартал потъва в мрак. Много се радваха руснаците, когато бомбят украинските градове, ама нещо не са много щастливи, че им се връща. Жалктото е, че другарят Путин успя да превърна мирни Украйна и Русия в бойна зона.
13
10
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Бах тея отломки :))))))))))))))))))))) То направо са си попаднали ракетите където трябва, уж ги свалили?!?
12
8
 
15
 
! Отговори
Решение преди 1 година
Най-добрата защита е окупационните войски да излезнат извън независима Украйна. Това се изисква и от Китай. Жалко че окупационните войски им се играе и затова облъчват Белгоррад с ракети.
11
10
 
21
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Свиквайте кухи джуджета и слагайте каските, специалната военна излагация продължава!
10
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно защо тролеите не плачат така и за украинските жертви?
9
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ спрял тока в супермаркет, и веднага настанала паника и викове "тероризъм, помощ"... В Белгород спрял тока в супермаркет и нямало никаква паника никакви викове, в тъмното. Само се чували гласове "не пипай бе, това е мое", и звукове от разопаковане на стока... Когато тока след 15 минути бил пуснат се видяло, че доста пръчки салам били нахапани, пакети с различни чипсове, шоколади и т. н. отворени... Разликата между САЩ и путинска Русия...
8
4
 
10
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До Анонимен 7 Принудени по инструкция нелегални имигранти да паразитират върху избраните от "ЯНКИТЕ" страни. Получаването на статут бежанец в България е "НЕЗАКОННО" ако не сме гранична държава на поне една страна от конфликта и идващите не са от "ГАНИЧЕЩАТА" с нас държава. Издаването на подобно нещо е "ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА", но всичко е наред. Кукловодът се е облажил от нас, значи може.
7
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Горките" - няколко къщи и гараж разрушени. А украинските градове, сринати до основи, хилядите цивилни жертви на руската агресия, милионите, които бяха принудени да напуснат домовете си?
6
10
 
23
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
НАТО си търсят белята. Лошото е, че пешкира няма да го операт военните и управляващите, а народите от този "СЪЮЗ, АЛИАНС, И ПР." Както и да го наричате ефектът е един и същ. Не случайно в лялото НАТО и целия ЕС има протести срещу "ПОМАГАНЕТО НА УКРАЙНА".