В Полша е разбита шпионска мрежа, работила за Русия

Задържани са шестима души, планирали саботажи
16 мар 2023 12:16, Елка Василева
46
В Полша е разбита шпионска мрежа, работила за Русия
Снимка: архив, БГНЕС

В Полша е била разбита шпионска мрежа, действаща на територията на страната, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на полския министър на националната отбрана Мариуш Блашчак.

Агенцията отбелязва, че това става, след като частното радио RMF FM съобщи, че група шпиони, работещи за Русия, са били задържани.

RMF FM по-рано съобщи, че полските служби за сигурност са задържали шестима души, заподозрени в шпионаж в полза на Русия. Според частното радио групата е планирала саботажи. Няма потвърждение за тези съобщения от независим източник.

"Бих искал да обърна внимание на големия успех, който са постигнали агентите на службата за вътрешна сигурност, защото цялата шпионска мрежа беше разкрита", каза Блашчак пред държавното полско радио.

"Това е несъмнено доказателство, че полските служби работят за сигурността на нашата страна по много ефективен начин", каза той.

Блашчак отказа да коментира по-нататък случая и каза, че още подробности ще бъдат обявени от министъра на вътрешните работи и администрацията Мариуш Камински на пресконференция по-късно днес.

Полският президент Анджей Дуда се срещна вчера с директора на ЦРУ Уилям Бърнс. Канцеларията на президента съобщи в "Туитър", че двамата са обсъдили "настоящата ситуация в областта на сигурността".

Според съобщението на RMF FM шестимата арестувани са от страни, разположени източно от Полша, и са работили за руското разузнаване.

Шпионите са имали поставени скрити камери на важни железопътни маршрути, главно в южната част на Подкарпатско воеводство.

Според RMF FM камерите са били открити в близост до летището Жешув-Ясионка, превърнало се в ключов пункт за трансфер на оръжия и боеприпаси, доставяни за Украйна.

RMF FM съобщи, че е била засилена охраната около ключово важни железопътни маршрути и обекти на критичната инфраструктура заради разкриването на шпионската мрежа.

(БТА, Светослав Танчев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
3 преди 1 година
Просто пропуснахме момента, в който непрофесионални негодници и интриганти смачкаха тези скромни момчета и започнаха да ги блъскат и унижават."
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шпионажът е скъпо удоволствие, за да се занимават шпионите и със саботажи. Просто е глynaво.
27
2
 
8
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Сега, на кратко за "шпиономанията", която тресе Запада!!!!!! Та, всеки, който изповядва и декларира друга гледна точка, различна от проАмериканската или от тази на Комисарите от Брюксел, моментално се превръща в Шпионин!!! -)))) И този "Филм" сме го гледали!!! -)))
26
1
 
5
 
! Отговори
dodger преди 1 година
да бе - по цял свят руски шпиони, новичок и прочее. Само в Украйна ги няма никакви
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хромово, Бахмутски район, Донецка народна република, Русия. Има информация, че бойците на ЧВК Вагнер разчистват населеното място. Все още няма официални изявления от Евгений Викторович Пригожин по този въпрос. Това е много важно селище по отношение на вкарването на Бахмут в пълноценен котел.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И мнозинството са такива военни. Просто пропуснахме момента, в който непрофесионални негодници и интриганти смачкаха тези скромни момчета и започнаха да ги блъскат и унижават."
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще го кажа обтекаемо - до началото на миналата година съдбата ги разтърси много и с угаснали от болка и предателство очи те се присъединеха към нас.Лекувахме ги и ги пазихме почти година: отначало ги държахме в себе си, докато стъпка по стъпка заздравяха. Сега те покриват един от нашите флангове. А човекът от видеото, командир на бригада, е нормален, силен руснак. Такива хора трябва да управляват руската армия прости, разбираеми, коректни, честни. И мнозинството са такива военни. Просто пропуснахме момента, в който непрофесионални негодници и интриганти смачкаха тези скромни момчета и започн
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Константиновка, ДНР,под контрола на хунтата.Югозападно от Артьомовск.От няколко дни се получава информация за постоянни атаки на руснаците срещу концентрации на фашистка *** в Константиновка.ИзMeTTa прехвърлят подкрепления през посоченото населено място към Часов Яр и към района на Артемовск. Освен това по линиите Константиновка-Часов Яр и Славянск-Краматорск зомбинацитата планират да сдържат настъплението на руските сили, ако украинското контранастъпление не се проведе или е неефективно.
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На юг се водят боеве в Орехово-Василевка,селището е частично под контрола на киевската хунта.30 омбр и 17 бригада на хунтата се поддържат от артилерия от посока Малиновка.В самия Бахмут боевете продължават на територията на Артемовския металообработващ завод.Щурмоваците на ЧВК Вагнер окупираха сградата на "Востокмаш" и се придвижват по-дълбоко в комплекса. На юг вагнерите напреднаха в района на разрушения паметник на самолета МиГ-17 отвъд улица Корсунски и се бият в посока на Бахмутския индустриален техникум.
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските политически телеграм канали смятат,че "Сирски е докладвал на Зеленски за дъждовете в Бахмут,които не позволяват започване на контранастъпление,всички полета са се превърнали в непроходимо блато.На Банковая има много зле направени планове на командващия сухопътните сили,ако Бахмут падне,тогава това ще бъде сериозен имиджов удар за президента,който увери Запада в способността на нацистките зомбита да задържат линията."Бахмут и околностите.На северозапад от Бахмут щурмовците на Вагнер окупираха село Зализнянское.Фашистката *** се оттеглиха от населеното място с големи загуби.
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Донецко направление:Маринка и Авдеевка.Продължават боевете в Маринка близо до бул.Дружби.ВС на РФ изравняват фронтовата линия,постепенно напредвайки във високите сгради.Руската авиация и артилерия продължават да нанасят удари по идентифицираните точки на дислокация на фашистката *** в Авдиевка.Сватово-Кременная.Руската армия продължава настъплението на фронта при Сватово-Кременная.Бойци от Сибир разбиха 25 въздушнодесантна бригада на фашистката *** в гората западно от Червонопоповка и достигнаха стратегическите височини.
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Също така украински десантни отряди атакуваха отбранителните линии на 70-ти пехотен полк от 42-ра мотострелкова дивизия близо до Новоданиловка в Ореховския сектор с няколко танка. Артилерийски и минометни удари са унищожили четири танка, а личният състав на ВСУ е унищожен. Вчера частите на ВСУ загубиха повече от 40 души убити и най-малко осем единици бронирана техника. Късно вечерта ВСУ предприеха второ настъпление край Орехово с помощта на бронирана техника. Резултатите ще станат известни скоро.
17
8
 
12
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
А у нас англо-краварските шпиони щъкат като хле..бар..ки,че дори и в Президенството.И така - цели 35 години краварска "демокрация".
16
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуделите на Америка ,разбили са на дедо еди какво си.
15
2
 
2
 
! Отговори
До Адмирации преди 1 година
Голяма глупост си успял да напишеш, особено за поляците.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А руските шпиони в България изобщо не се крият. Даже ги канят в телевизиите,награждават ги с ордени, участват в избори.Зеления Чорап зове за мир и само мир. Украйна Путин я ял ..
13
0
 
3
 
! Отговори
започна преди 1 година
ПАРТИЗАНСКАТА ВОЙНА в тила на врага...Шпионите са имали поставени скрити камери на важни железопътни маршрути, главно в южната част на Подкарпатско воеводство.
12
12
 
12
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Поляците и украинците, са като македонците за България! Народи които са руски, просто били под друг контрол, едните са били под немски, другите в момента под американски. Полша и Украйна са руски земи, в момента управлявани от нацисти, но ще бъдат прочистени!
11
0
 
8
 
! Отговори
007 преди 1 година
А те знаят ли ,че са разбити.
10
0
 
2
 
! Отговори
Верваме! преди 1 година
СЛЕДВАЩИЯ!