Как да намалите признаците на умора?

Намалете нивата на стрес
10 апр 2023 23:10, Михаела Лазарова
4
Как да намалите признаците на умора?
Снимка: Istock

Едва ли има нужда надълго и нашироко да обясняваме какво точно е умора. Единственото, което ни остава е да се опитаме да я преодолеем. Със сигурност това не означава да стимулираме изкуствено организма си, а по-скоро да разберем от какво точно има нужда той. В следващите редове ще ви споделим как да преодолеете признаците на умора и да се чувствате по-свежи и заредени с енергия за предстоящия пролетно-летен сезон. И така:

Раздвижете се

Може би това е последното нещо, за което мислите, когато сте уморени. Всъщност обаче, движението ще ви направи по-енергични. Разбира се, най-трудната задача е да се мотивирате и буквално само да станете от стола. Каквото и движение да направите, ще се отрази добре на тялото и здравето ви. Можете да изведете кучето, да се разходите в парка, да поиграете с децата или пък да си пуснете любимите тренировки в Youtube.

Обърнете внимание на съня си

Няма как една програма за здравословен начин на живот да не включва и пълноценен сън. Опитайте се да не прекалявате с храната, алкохола и кофеина няколко часа преди часа за лягане. По възможност, намалете и времето, прекарано пред телевизора или някакво друго електронно устройство.

Намалете консумацията на алкохол

Традиционната чаша вино вечер може дори да има своите полезни ефекти, особено ако предпочетете червеното. В състава му влизат ценни антиоксиданти, в това число и ресвератрол – един от най-силните помощници в борбата срещу признаците на стареене. Но в никакъв случай не трябва да прекалявате с напитката на боговете или пък с друг вид алкохол. Вместо да ви отпуснат, всъщност спиртните напитки могат да влошат съня ви и да ви накарат да се чувствате по-уморени на другия ден. Не забравяйте успоредно с консумацията на алкохол да пиете и поне два пъти по-голямо количество вода, за да избегнете дехидратация.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Залудо не работи преди 1 година
Не работете изобщо, много по-добре е да си уморен от почивка, отколкото от работа.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не работете на смени.Каквото и да правите, винаги накрая сте смъртно уморени.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, директните контакти са за предпочитане пред взирането. Приятни сънища.