Арестуваха 9 души за трафик на българки в Обединеното кралство

При акцията по задържане са извършени осем претърсвания на различни адреси
26 апр 2023 20:47, Красимир Ангелов
12
Арестуваха 9 души за трафик на българки в Обединеното кралство
Снимка: БГНЕС, архив

Девет души са арестувани за трафик на българки в Обединеното кралство. Те са задържани днес по време на съвместна акция с участието на Районната прокуратура в Плевен, Главна дирекция за борба с организираната престъпност, а от страна на Обединеното кралство - Metropolitan Police Service и Кралската прокурорска служба.

Това съобщават от Районната прокуратура в Плевен, под чието ръководство се води разследването. В хода му с подкрепата на "Евроджъст" и Европол, властите в Обединеното кралство и България са предприели действия срещу лица, занимаващи се с трафик на български жени с цел сексуална експлоатация.

При акцията по задържане са извършени осем претърсвания на различни адреси. От тях четири са на територията на България и четири - на територията на Обединеното кралство. Иззето е имущество на стойност над 1,1 млн. евро, включително пари в брой, превозни средства с висока стойност и друго движимо имущество.

Пет от жертвите на трафика са идентифицирани и им е оказана закрила.

Установено е, че заподозрените са се сближавали с уязвими български жени и са ги транспортирали до Обединеното кралство, където те са принуждавани да проституират и да се занимават с доставка на наркотици в столицата Лондон и околностите ѝ, уточняват от прокуратурата. Смята се, че приходите от престъпната дейност са били изпрани чрез бизнес и активи в Обединеното кралство и в България.

Екипът за разследване е провел две координационни срещи за улесняване на съдебното сътрудничество и за подготовката на съвместните действия. Европол подкрепя този случай чрез улесняване обмена на информация между участващите органи и предоставяне на аналитична подкрепа. Служител на Европол е командирован в България в деня на акцията, за да помага на разследващите и наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура в Плевен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ги хващат там са българки, а като ги хващат тука са роми? И цел сексуална експоатация? Вие виждали ли сте англичанките на какво приличат? И много интересно - как доказват такова нещо? Може английски да са учили. Мое мнение си е - англичаните винаги са ни преетаковали. Що пък ромките да не им турат една гонорея? Тъкмо и пари ще изкарат!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
българки от шведски произход, гордост за всеки публичен дом
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От тези "българки" има ли поне една етническа българка?
5
1
 
19
 
! Отговори
ТЕЗИ БОГАТАШИ преди 1 година
СА РОМИ, КОИТО ОФИЦИАЛНО СЕ ВОДЯТ "УЯЗВИМИ" С НУЛЕВ ДОХОД БЕЗРАБОТНИ
4
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 1 година
ОТ ТАНЦИ И ПИЕНЕ Е ДОБРЕ ,ПРОСТИТУЦИЯТА Е ТЕЖКА И ТРУДНА РАБОТА ЗЛОУПОТРЕБЯВА СЕ С БЕДНИ И БЕЗЗАЩИТНИ ХОРА , КОИТО НЯМАТ МНОГО ДРУГИ АЛТЕРНАТИВИ АЗ ПОНЕ СЪМ МНОГО ДОБРЕ ЗАПОЗНАТА С ПРОСТИТУЦИЯТА ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИ, КОИТО САМО СА ЧУВАЛИ ЗА НЕЯ
3
6
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Баш българки са
2
0
 
5
 
! Отговори
Теди преди 1 година
МОГАТ ДА ПОПЪЛВАТ АНКЕТИ АМА ПЛАЩАТЕ 38 СТОТИНКИ НА АНКЕТА КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДОКАТО ИЗКАРАМ 50 ЛЕВА ОТ АНКЕТИ ДВЕ ГОДИНИ МИНАВАТ
1
0
 
19
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Напишете имената на хората, вербуващи такива жени. В противен случай, се получава като махленска клюка.Нали трябва да се знаят нарушителите на закона?