Училищата на Острова ще защитават деца с джендър проблеми

Ще информират родителите, ако децата им искат да си сменят пола
26 апр 2023 22:17, Елка Василева
99
Училищата на Острова ще защитават деца с джендър проблеми
Снимка: архив, БГНЕС

Училищата ще трябва да информират родителите, ако ученици, които искат да сменят пола си, започнат да използват ново име или да носят различна униформа според нови правителствени насоки. Министерството на образованието е в процес на изготвяне на ръководни принципи за това как държавните и независимите училища трябва да подходят към защитата на деца с полова дисфория.

Още по темата
Документът, който все още се финализира, посочва, че децата, които се идентифицират с пол, различен от техния биологичен пол, няма да могат да споделят помещения за преобличане или душове с представители на другия пол.

Децата, които са в социален преход или се съмняват в пола си, трябва да получат алтернативни съоръжения, когато е подходящо, какъвто вече е случаят в някои училища за ученици с комплексни потребности.

Биологично родените момчета, които са минали в социален преход, няма да имат право да се присъединяват към отбори за момичета в определени контактни и състезателни училищни спортове и обратно.

Социалният преход е процесът, чрез който децата възприемат името, местоименията и израза, както облеклото и прическите на предпочитаната от тях полова идентичност, която се различава от техния пол при раждането.

Според новите насоки се очаква училищата да казват на родителите, ако учениците искат да сменят пола си, да започнат да използват различно име или да носят различна училищна униформа. Има изключение, когато информацията може да не бъде споделена с родителите и това са случаите, когато се смята, че детето е изложено на риск у дома.

Въпреки че децата и юношите в Обединеното кралство могат законно да преминат през някои елементи на медицински преход, като например да им бъдат предписани блокери през пубертета, те не могат да се подлагат на операция за смяна на пола, която може да промени физическия им вид и сексуални характеристики, докато не навършат 18 години.

Насоките ще се прилагат за всички държавни и независими училища в страната и имат за цел да осигурят яснота за това как училищата трябва да подхождат към защитата на деца с джендър проблеми. Те ще бъдат публикувани в чернова в края на май за обсъждане.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
775 преди 1 година
А кой ще защити децата от новия световен ред?
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това децата трябва да се обучават и възпитават само и единствено от собствените си родители, а не от политиците.
55
1
 
12
 
! Отговори
тъй е тя преди 1 година
Под формата на демокрация ни пробутват откровен фашизъм!
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле мале! Ако моето сподели за такива съмнения, ще му опъна кожата с кабърчета на входната врата!
53
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на какво обучават пионерчетата в Рассия.
52
8
 
1
 
! Отговори
MIKE преди 1 година
Ако се завъртим към генетичните хромозомните малформаций или отидем към 47 хромозома, и там въпросат е мноооого спорен.Явно в момента световното внимание е насочено към синдрома на Търнър, ама и при него няма възмогност за корекция ( не че някои светила не експиериментират ), само ментално напатствие.
51
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...деца, които се съмняват се в пола си..." Е това показва, че имат някакви ментални проблеми, или се съмняват във всичко, но чак пък закони за това!?
50
0
 
19
 
! Отговори
MIKE преди 1 година
Само едно уточнение: Не е възможно да съществува индивид с ХХ или ХY хромозоми, който да се роди с противоположни първични полови белези, никога не е имало и никоа не може да има. Всичко останало е от главата, не от генетиката.
49
1
 
13
 
! Отговори
MIKE преди 1 година
Съществуват хора, родени с малформаций или разменени първични полови белези, но генетичната същност и при тях остава непроменена и в последствие, развитието на вторичните полови белези става в съответствие с хромозомната определеност. В природата на човекат не саществува трета хромозома не може и да има.Фантазиите в главите на хората, обаче са друго нещо.
48
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и генетични варианти на не-мъж и не-жена.
47
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудно как ще си сменят пола като на практика това все още е далеч от човешките възможности. Човек се ражда генетично мъж с ХY хромозоми или жена с ХХ хромозоми и никаква кастрация, присаждане или хормони могат да променят тази даденост. Ако човек не се чувства комфортно в кожата си - има психиатри за това.
46
3
 
24
 
! Отговори
MIKE преди 1 година
По-скоро трябва да се отвори психиатрична клиника към училището за да може всеки един изявил такива наклонности или поттикващите го към тях да имат възможността да се възползват от необходимата им психиатрична помощ и по възможност да бъдат насочени към най-близката широкопрофилна психиатрия без право на отказ.
45
1
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Да, хомотата са изложени на далеч по-голям шанс да пипнат спин поради простата причина, че органите, които използват, за да задоволяват сексуалните си потребности не са предназначени за това и съответно кървят повече.. И така в страстта си образуват много повече разкъсвания на епидермиса, които се оказват вход свободен за какви ли не вируси..
44
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Склоняването към смяна на пола е престъпление към човека. По-лошо е от склоняване към проституция или разпространение на наркотици.
43
1
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Лошото е, че вместо да им помогнат на тези объркани същества, те насърчават техните странности и натрапват на всички останали видиш ли как това било съвсем нормално.. Ами не е! Не е нормално да се мислиш за мъж или жена, когато не си.
42
4
 
3
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
НА БЪЛГАРСКИ СЕ ПИШЕ "ПСИХИАТЪР", КАКТО И "НЕГРАМОТЕН ПРО.СТАК". ПЪРВИЯТ СЪМ АЗ, ВТОРИЯТ СИ ТИ.
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Марсел Попов сега за пропаганда на травеститизъм ли ти плащат? Свърши папото за псевдоваксините, а. Ама и по стотинка на мнение да ти дават, хабят парите...
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Георги каква толерантност към психическа манипулация на ДЕЦА и физическо осакатяване НА ДЕЦА бе? Знаеш ли какво правят пуберти блокърите?? Какъв е резултатът???
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Жена-лекар та айде, умнице, обясни ми ако с недоразвития си, наивен и елементарен детски мозък си беше представила че искаш да си момче и ти бяха набутали блокери на пубертета, които да унищожат всеки шанс да съзрееш сексуално и да имаш някога деца, това добре ли щеше да е. Помниш колко си била наивна и неразбираща като дете, а как не разбираш за какво говорим!
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ООН вече даде "препоръки", които дефакто са директен път към легализиране на педофилията. Каква изненада, никой не можеше да предположи. Че след нормализирането на хомосексуализма, следващата стъпка ще е нормализиране на педофилията.