Задържаха мъж за убийството на съпругата му

Престъплението е извършено днес в Перник
Обновена: 29 апр 2023 17:44 | 29 апр 2023 17:07, Красимир Ангелов
20
Задържаха мъж за убийството на съпругата му
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Перник привлече в качеството на обвиняем и задържа мъж за умишлено убийство на съпругата му

41-годишният мъж е задържан по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление по чл. 115 от НК – умишлено убийство.

На този етап от разследването е установено, че днес, 29 април, в град Перник, той е причинил смъртта на съпругата си.

Случаят е станал тази нощ, около 04:30 ч., в жилище на улица "Ю. Гагарин" в пернишкия квартал "Изток". На мястото е намерена мъртва 43-годишна жена. Служители на полицията реагирали незабавно и с оглед на местопроизшествието е започнато досъдебно производство.

Извършени са огледи на местопроизшествието и в контейнер за смет, находящ се в междублоково пространство. Очакват се резултати от аутопсията на трупа.

С постановление на прокурор обвиняемият мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Деянието, в което е обвинено лицето, е тежко умишлено престъпление, наказуемо с „лишаване от свобода” от десет до двадесет години. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли някакво движение по разследването относно случая с младежа от София, който изчезна на Сурва и намериха тялото му чак след два месеца? Заявиха, че е нещастен случай, после не освобождават тялото, за да го погребат близките и не казват нищо относно трите прободни рани. Жалко за момчето, но този инцидент трябва да се изясни. Хората коментират, негодуват и не вярват на официалната версия.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много не са!
10
3
 
14
 
! Отговори
Перник преди 1 година
Перник отдавна трябва да е ограден със бодлива тел и тези трябва да ги пускат навън само след щателно интервю за психичното им здраве! Това са диваци !
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Помня, продължение - Пак през 70-те години, в едно село в Ломския регион, на есенна студентска бригада, последната вечер преди края на бригадата трима роми бяха посегнали на студентка. Бяха ги осъдили на по няколко години затвор и да платят на момичето 1 500 лева обезщетение. За значението на тази сума по онова време - тогава млад специалист започваше работа със 105 лв заплата.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Помня - Не лъжи. И аз помня. Някъде през 1976-1977 г. беше, когато София се потресе от дивотията на войници-трудоваци, които насила бяха качили в камион момиче, което си вървяло по улицата. Тя успяла да се изтръгне от ръцете им и скочила от камиона, при което кожухът й се заплел в колелата и загинала на място. Най-тежка присъда беше получил инициаторът - 7 години, с право на обжалване! Ще продължа -
7
4
 
40
 
! Отговори
Помня преди 1 година
Пак ли ? И защо не 20 години твърдо. При Живков за изнасилване беше 20г. твърдо. За умишлено убийство разстрел.
6
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 3 години, когато хунтата ни затвори като затворници без присъда заради вирусчето, написах, че психичните проблеми след това брутално погазване на основните ни човеши права ще бъдат огромни и тази цена ще бъде много, много по-голяма от преките щети от вируса. Тогава обаче милицията защитаваще хунтата, като привикваше всеки, който възроптае срещу престъпленията срещу човечеството, които тогава се извършваха! Е, ето ви цената, другарю лейтенант Майтапчийски!
5
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелия Нинова и БСП като цяло множество пъти отхвърли всеки закон за домашното насилие.Причината да няма достатъчно центрове за жени жертва на домашно насилие е БСП.
4
2
 
69
 
! Отговори
456 преди 1 година
За умишлено убийство трябва да е доживотен без право на замяна. Този дори да е осъден - след 10 год може пак да повтори, че и да потрети!
3
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У Перник явно има неква радиация. Там възможно ли е да живеят нормални хора ?
2
0
 
44
 
! Отговори
... преди 1 година
Народонаселението в действие! Нямат край низшите твари на тази територия!
1
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли бе?