Зеленски: Днес тръгнах натук с вяра... в НАТО, който не се колебае, не губи време

Бахмут е една от най-решаващите битки за свобода в Европа, заяви той
11 юли 2023 21:34, Нели Христова
258
Зеленски: Днес тръгнах натук с вяра... в НАТО, който не се колебае, не губи време
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски настоя Украйна да се присъедини към НАТО в реч във Вилнюс, след като членовете на Алианса проведоха ключова среща на върха в литовската столица, предаде АФП.

"НАТО ще даде сигурност на Украйна, Украйна ще направи НАТО по-силен", каза Зеленски, застанал до президента на Литва Гитанас Науседа, преди да бъде издигнато знамето на украинската армия от ключовото бойно поле Бахмут.

Като град в Източна Украйна, някога известен със своя добив на сол и пенливо вино, днес Бахмут е изравнен със земята в най-дългата и кървава битка на войната.

"Бахмут е една от най-решаващите битки за свобода в Европа и така ще я запомнят нашите деца и внуци", каза Зеленски.

Украинският президент настоява членовете на НАТО да предоставят ясен график за присъединяването на страната му в Алианса - въпреки, че по-рано заяви, че не очаква Украйна да се присъедини преди края на войната.

"Днес тръгнах натук с вяра... в НАТО, който не се колебае, не губи време", каза Зеленски.

"Бих искал тази вяра да се превърне в увереност – увереност в решенията, които заслужаваме", добави той.

Киев и членовете на НАТО в Източна Европа смятат, че само поставянето на Украйна под чадъра на колективната отбрана на алианса ще възпре Москва.

Ключови сили като Съединените щати и Германия се притесняваха да надхвърлят обета през 2008 г., според който Украйна ще се присъедини един ден, без да се определя времева рамка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
5
 
19
 
! Отговори
баба Пена преди 10 месеца
На тоя актоьр взеха да не му минават номерата и се пука от яд, циркаджия
163
30
 
5
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Подкрепа г-н Президент,те лицемерно се правят,че не виждат,че след Украйна следват ...Полша...Германия...Литва...Латвия...Естония...имали ядрени? нима САЩ и Свободният нямат...нима искат Света ни под руско робство само защото имали...ядрени?богатите...парите ви няма да имат никаква стойност под руско!ще сте мър.ви!поведението ви е..смъртоносно за..децата ви!Слава на Украйна!Украйна в Нато и войски на Нато в защита жените и децата на Украйна..останалото е ..лицемерие..те идват и за вашите деца!
162
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тоя на снимката да сяда на масата на преговори и да подписва мирен договор с Русия.............ще отстъпва територии, няма как...........а Крим да го забрави...........ще даде още 20 % от територията на Украйна на Русия............иначе хората му ще ядат още много бой от руснаците!!!!
161
4
 
17
 
! Отговори
Zelenski преди 10 месеца
Зеленият наркоман пак се надрусал...........да сяда на масата на преговорите и да подписва мир с руснаците................иначе още много невинни хора ще умрат, и руснаци и украинци!!!
160
10
 
2
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
Кохейки, стига писахте глупусти тука, ходете затворете някое кино
159
0
 
6
 
! Отговори
Мишок преди 10 месеца
От бункерчето- мене пък много ме е страх, за тва се гуша в бункерчето и лая в нета
158
3
 
20
 
! Отговори
СВОЙ преди 10 месеца
Да Зеленски ,Бахмут ще остане в историята в месомелачката която направи.Вагнер заличиха 26 бригади.Всяка бригада е от 10-15хил човека.Просията за оръжие на Зеленски доведе до смърта на стотици хиляди Украинци.
157
11
 
2
 
! Отговори
Зеленски преди 10 месеца
Е пример как се работи за отечеството. Руските мишоци не са доволни естествено, те са свикнали да им се подлагат кат ги "освобождават" . Неблагодарни тез Украинци бе, лоша работа
156
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Народен съд за всички, защитаващи военните престъпления в Украйна. До стената, и после чао. Още сега!
155
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гледа много страшно!
154
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Момчета от "Възраждане", нали сте наясно, че въпреки че точно тук се чува само вашият глас, вие сте въшливи, диви, волни, селски чада? И в реалността на никого не му дреме за вас? И оправяте ли се с руската стипендия, стига ли ви за чист въздух и апартамент на ривиерата? Един ден ще има народен съд, наистина, но ще ви ритаме вас, ***!
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Доктор Фостър тръгнал за Глостър :)))
152
2
 
3
 
! Отговори
Страхотно преди 10 месеца
Конструирано заглавие от журналистически гении. Да живее българския език браво ! Който е разбрал, моля да преведе! Една гаща плява
151
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
зеленски реално го е страх защото сега като разбра че НАТО се изплъзва по терлици ще трябва да обясни на приятелчетата си фашисти от Киев "и Ко праим ся". Ако продължат да стават на кайма по полетата - пардон "герои" то световният лидер Зельо ще последва Кадафи - пребит и ръчкан отзад с нож от своите - доста грозен край.
150
5
 
10
 
! Отговори
Деди преди 10 месеца
Тоя Зеленодрешко-наркоман си мисли, че ОТАН му е филмова сцена да играе ролята на клуон. Не разбра ли, че е една дрънкука-играчка в ръцете на евро-зелките, бай-Дън и Столти-"диригента" ?
149
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е един от бъдещите световни лидери. Може, в края на краищата, да се окаже и реалното въплъщение на Джон Конър от "Терминатор". Неземно свят човек и светъл образ, който липсваше твърде дълго в медиите. Но точно в тоя сайт няма как да получи подкрепа от никого, тук е пълно с някви елементарни селинджри, които се надпреварват за 5 стинки на коментар. Момчета, трябват ви еко-тоалетни, за да не акате в условия на нечовешка липса ни хигиена.
148
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
" Гениалният" ход на Путанин: Русофили в Украйна вече няма и това ще е за 100 години напред .
147
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Будни българи, пазете България! Съсипете всеки нагъл уркопитек, който си мисли, че сте му длъжни
146
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ето ви лицемерие от класа! Да ги видите колко са умнокрасиви!!! Не, че симпатизирам на укропитеците но наистина ги съжалих как им отрязаха квитанциите....Да *** там до последния мъж....а жените им ще влязат в НАТО!
145
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ескалира ли конфликта (започнат ли загубите на Русия да стават неприемливи), в употреба влиза стратегическия ядрен арсенал на руснаците. Тези технологии и резерви от боеприпаси не са ги произвели, за да гледат без реакция, как някой ще ги разпарчадоса. Украйна(т.е. менторите й и доставчиците на въоражение) не може да нанесат неприемлив ущърб на Русия, без да предизвикат ядрен апокалипсис. В щатите също го разбират, ще бъде поддържан конфликта на ръба на конвенционалният му формат.