Командващ: Няма да има бързи резултати в контраофанзивата срещу Русия

Сирски: Възвръщането на Бахмут е въпрос на чест
19 юли 2023 06:49, Александър Попов
238
Командващ: Няма да има бързи резултати в контраофанзивата срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Няма да има бързи резултати в контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна, заяви командирът на украинските сухопътни войски генерал-полковник Олександър Сирски в интервю за Би Би Си.

"Бихме искали да имаме много бързи резултати, но всъщност това е почти невъзможно", каза генерал-полковник Сирски, който координира контраофанзивата в Източна Украйна.

Сирски ръководеше отбраната на Киев в началото на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна миналата година. Той участва също и в неочакваната и успешна контраатака на Украйна в Харковска област миналото лято. Сега той ръководи военните операции в Източна Украйна, една от двете основни оси на контраофанзивата на украинските въоръжени сили, припомня Укринформ.

Сирски признава, че повече от месец откакто започна, дългоочакваната украинска офанзива на многобройни фронтове върви по-бавно, отколкото мнозина се надяваха.

Според него както в Източна, така и в Южна Украйна районът е пълен с мини и отбранителни бариери. Руснаците, казва генералът, имат много укрепления.

"Ето защо настъплението ни наистина не върви толкова бързо, колкото ни се иска", казва Сирски.

Той отбелязва също, че спи само по четири часа и половина през нощта.

На юг и на север от град Бахмут Украйна твърди, че си е възвърнала от руснаците територия с площ от близо 30 квадратни километра.

За него възвръщането на Бахмут е също и "въпрос на чест".

"Загубихме много от нашите братя, нашите военнослужещи, когато защитавахме Бахмут... следователно просто трябва да си го върнем", каза Сирски.

Заместник-министърката на отбраната на Украйна Ханна Маляр каза пред Би Би Си, че руските сили в града скоро ще се окажат в капан.

Сирски потвърди, че касетъчните боеприпаси от САЩ вече са пристигнали в Украйна и ще бъдат готови за използване в рамките на няколко дни.

Според генерала възвръщането на Бахмут би имало повече от просто символично значение. Той твърди, че Бахмут има също и стратегическа важност като входна врата към други ключови градове в региона.

"Нашият народ очаква победи. Хората ни се нуждаят от малки победи", каза Сирски./БТА, Светослав Танчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
11
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО.... преди 10 месеца
след като укропитеците печелят толкова - защо американците им дават все по опасни и забранени оръжия за масово унищожение?
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какви бързи резултати ви се иска да имате ве, украински фашисте? Та тя контраофанзивата ви спря тотално. Ако за 2 месеца контраофанзива да завземете 7 села с по 500 души население и да убиете руско семейство на кримския мост, трябва много да се гордеете, мааалоумни украиснки фашисти и вие, кравари у форума скаааапани!
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До колегата дето напомня за трагедията с Ангелина. Написах името и в нета и излиза потресаващо заглавие. "Украйна ликува за смъртта на убитото руско семейство на моста в Крим. Социалните мрежи в украйна полудяли от радост" цитата е по памет. Но потриса и отговаря на въпроса от заглавието за малките победи от които се нуждаели украинците и техните спонсори от Нато.
88
1
 
4
 
! Отговори
Командащ: преди 10 месеца
"Няма да има ПОЛОЖИТЕЛНИ резултати в контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна" - това всъщност е казал.
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Без причина убиха руското семейство и тежко раниха горкото дете без вина без майка и без баща. ! Браво на украйна на САЩ и нато че раниха невинно дете и избиха родителите му.Тцц.
86
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Хората ни се нуждаят от малки победи", каза Сирски, та затова убихме руско семейство на Кримския мост и тежко ранихме тяхната малолетна дъщеричка Ангелина.
85
2
 
3
 
! Отговори
ПЕШО преди 10 месеца
Контраатака на Харков...! Добре че Суровикин,изтегли войските,забележете обаче,как си представят нещата! Ще ви избият до крак!
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Резултата ще е че от Украйна(покрайнината на Русия) нищо няма да остане и ВПК на САЩ ще спечели от производство на оръжие.
83
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На плажа на Варна е пълно с украински туристи.Браво . Говорят си на чист руски. Бавния ход на войната ги устройва. Евроакадемията плаща. И Бг народа плаща.
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То и бавни резултати няма да има!
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дадена е поръчка за трона на г-н Зеленски в Москва и докато не е готов никакво влизане в Москва! Майстори са италиански занаятчии, както знаем те работят бавно, за да е красиво! Е по някой път поръчката я получава наследника, но поръчка си е поръчка!
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е не знам защо присъства думичката "бързи".Нещо се е объркал.
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами тези 60 х украински войници защо измряха в тази велика и успешна офанзива?!?
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е стига де.... Уркопитеците я бяха обявили за успяла още преди да започне. Та и Крим си върнаха с нея. Панцерите мачкаха по 100 танка.......
77
9
 
1
 
! Отговори
Килифарев преди 10 месеца
Гледахме по канала на золкин интервю с 62 годишен "десантчик". Отишъл да заработи бабки. Казали му че ще седи в тила, а го пратили на передовой - редовния номер на руските военкомати. Всички са мераклии да стоят в тила и да вземат 200 хил. фубли заплата, ама дураците не загравят че за такива денги никой няма да ги остави да варят каша в тила, а ще ги пратят на месни щурмове без въопще да се замислят.
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бързи резултати има само в гробищните паркове на Украйна разрастват се много бързо.
75
7
 
1
 
! Отговори
До До 80. преди 10 месеца
Хе,хе тавариш как да не те вълнува рублата, не беше ли това валутата която да свали цар долар от власт? А колкото курса на долара спрямо еврото той играе в диапазона +/- 10% последните 25 години. По времето на приемането на валутния борд от Лостов курса беше горе долу като сега(разбира се изключваме трите нули добавени от виденов)
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
100 милярда долара са инвестирали западняците и се чудят сега как ще си върнат инвестицията, тех живота на украйнците не ги вълнува ,, те си искат парите с лихви
73
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Войната се води на два фронта. На военния Московскта хунта категорично не печели, а на икономическия категорично губи. Съдбата на СССР е близо. Последно се отделиха десетки държави. Отделянето на още десетки държави е логичния финал след новия фалит и капитулация ;0
72
1
 
11
 
! Отговори
Естествен Интелект преди 10 месеца
Няма друг толкова *** народ,Керченският мост си функционира,ама Одеса остана без пристанище,всичко е в развалини!И за какво им беше да се дуят с удар по моста....