Педофилите и насилниците влизат в специален регистър

85% от извършените подобни престъпления, биват извършени отново
Обновена: 19 юли 2023 13:57 | 19 юли 2023 13:55, Нели Христова
51
Педофилите и насилниците влизат в специален регистър
Снимка: БГНЕС

Народните представители гледат на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита от домашното насилие. Промените в закона целят да дадат бърза и ефективна защита и да осигурят помощ и подкрепа на лица, пострадали от домашно насилие, както и държавата да провежда последователна политика в областта на домашното насилие чрез координиране, прилагане, наблюдение и оценка на политиките и мерките за предотвратяване и борба с домашното насилие, предаде репортер на БГНЕС.

Петър Петров от "Възраждане" настоя в 12 месечен срок от обнародването на закона МВР да създаде Национална информационна система за педофилите, защото към момента такава липсва."Самата идея за създаването на такъв регистър е именно превантивна, защото около 85% от извършените подобни престъпления, биват извършени отново", обясни той и уточни, че експертите твърдят, че това е състояние на личността. Депутатите приеха предложението му със 176 гласа "за".

Депутатите приеха по искане на пострадалото лице държавните и общинските органи, лечебните заведения и юридически лица, които осъществяват дейност по превенция и защита от домашно насилие, да са длъжни в срок до 24 часа да препратят до съответния районен съд молбата за образуване на производство по издаване на заповед за защита. Освен това извършителят на престъпление ще бъде отстраняван от съвместното обитавано жилище.

Депутатите приеха да се създаде Национален съвет за превенция и защита от домашното насилие към Министерски съвет. С приетите промени се създава и поддържа национална информационна система и национален регистър за случаите на домашно насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Светли преди 9 месеца
Какъв регистър, това не променя заплахата. Пратете ги на кариерите да блъскат докато получат слънчев удар и земята се освободи от злото!
20
0
 
1
 
! Отговори
До 19 преди 9 месеца
А вие пък не злоупотребявайте.
19
2
 
1
 
! Отговори
До 1234 преди 9 месеца
Ами мислете с горната си глава, когато решавате коя да стане майка на децата ви, а вие да й дадете името си. Това е едно от най-важните решения, които един мъж взима през целия си живот. Или ще си избереш такава, която е годна да ти бъде приятел и съюзник, а не само любовница и слугиня. Или ще се насадиш на пачи яйца и ревеш "Кой ми се накака в гaщuтe?" Има и още един вариант - да не се жениш и да не създаваш деца, но да пишеш по форумите, че има демографска криза щото българката не ще да ражда
18
0
 
4
 
! Отговори
Сесил Каратанчева преди 9 месеца
Педофила от Банкя в списъка ли е?
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми то тогава всичкото р.. о.. м трябва да, е в регистъра
16
1
 
0
 
! Отговори
преди 9 месеца
Състояние на личността. Импулсивно изхождане на бебета и задоволяване на физиологични нуждиот лица практикуващи необезопасен сeкс и обричането не нищо неподозиращи жертви на старост и гроб като преди това ще бъдат принудени да се държат отчаяно за живота и да се борят да натрупат знания и богатства както и травми и да загубят всичко накрая. Не гледайте по-далеч от сватбеният регистър.
15
0
 
9
 
! Отговори
Пострадал бял ИТ преди 9 месеца
В момента никой съдия не признава тормоз от жена над мъж. Бившата ме обвиняваше, че съм наркоман, биел съм я, алкохолик съм бил, не съм си бил гледал детето. Нито свидетели, нито документи и медицински, нищо не извади. Аз извадих свидетели и тест за наркотици, че съм чист, но според съдията бил за различен период. За този тормоз над мен бях осъден аз да платя всички разходи за адвокати и съдебни разноски. За родителските права същото. Всички дела са в Страсбург. Но от година е оглушителна тишина
14
3
 
2
 
! Отговори
Азиатката преди 9 месеца
Аз женена за българин .Съпруг никога не ми е посягал . Само иска sex .Няма насищане . Обаче почне ли да ме бие ,ще го убия с чук докато спи.Или застреля с пушка .
13
2
 
3
 
! Отговори
Вместо да ги преди 9 месеца
вкарват в съда и затвора пишат списъци и регистри.
12
1
 
7
 
! Отговори
1234 преди 9 месеца
Затягат примката депутатите с мракобесни закони. Да не говорим за женският бизнес със съчувствие и специално третиране. При такива закони да не е някой луд да се жени - утре жена му се оплаква и без никакви доказателства го изхвърлят от вкъщи. Би трябвало поне да има балансиращи мерки - увеличаване на наказанията за набеждаване, задължение за доказателства и др. Онзи ден една позната ми се похвали как прецакали съпруга на приятелката и - явила се като кошаревски свидетел в съда в полза на онази.
11
3
 
2
 
! Отговори
до 11 както преди 9 месеца
кастрация на русофоборсуци и на укр фронт да гонят мечока дето на всяка манджа меродия хейтъризми
10
0
 
3
 
! Отговори
a за неуловимите? преди 9 месеца
и невидимите $чемкеджари$ нещо като специален регистър и затвор допринесли за мизерията на доста народ да си отиде без време поради източвания от здравна каса и бюджет
9
7
 
5
 
! Отговори
ППЛГДБТИ + : преди 9 месеца
"О, неееееее! Това е брутална дискриминация срещу нашите любими евроатлантически ценности и на розовия прайд на нашите симпатизанти!!! Ще звъннем на Урсулю да се оплачем и ще пуснем донос - бонус до Козяк!"
8
1
 
6
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 9 месеца
Божеее,докадя я докарайми,дъ нимойш един шамар дъ удариш му женътъ дъ млъкне.Па и у регистър жа мъ пишат ? Пфу ваша.....?
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само в регистър или някъде другаде с решетки?
6
1
 
9
 
! Отговори
Сашо преди 9 месеца
Скоро и тия ще изкарат жертви , като узаконят педофилията.
5
0
 
6
 
! Отговори
Нора преди 9 месеца
Чудя и се мая,мира ми не дава,гложда ме,то в списъка трябва да влезнат 90 на 100 ,от родната ни политическа ***!Нека да е по азбучен ред и подреден,така,както се разпореждат с всичко в България!Без снимки,ние си ги знаем,крадат и с гъ....те си!
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
,, Освен това извършителят на престъпление ще бъде отстраняван от съвместното обитавано жилище." Ще стане като в САЩ. Ще се развеждате. Жена ви ви налита на бой, посяга ви с нож. Вие и отвръщате. Изкарват я жвртва, а вас ви гонят от собственото жилище. Жена ви придобива контрол над имота и ви спира достъпа до децата.
3
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добавете и една алинея, че Възраждане са по презумция в списъка.
2
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи ще влезе цялото ПП-ДБ в тоя регистър.