Заради продадени повече билети жена беше свалена от самолет

Шестима души от полета са останали без бордова карта
49
Заради продадени повече билети жена беше свалена от самолет
Снимка: БГНЕС

Свалиха майка от самолет и я разделиха с детето ѝ. Жената имала редовен билет, но се оказало, че няма място за нея.

Полетът бил от София до Айндховен. Наземният персонал обяснил на Йорданка Русева, че продадените билети са повече от местата в него и тя трябва да остане. Самолетът излетял без нея, а на борда останали съпругът и 3-годишната ѝ дъщеря. По думите на жената, не ѝ било предложено нито обезщетение, нито билет за друг полет, каквото е правилото, а само опцията да не пътува никой от тях.

Нова телевизия потърси за коментар нискотарифната компания "Райънеър" с въпросите защо продават повече билети, отколкото места има на самолета, и на какъв принцип подбират пътниците, които да свалят. Опитите обаче са безуспешни. Йорданка Русева е успяла да се събере със семейството си, но след като си купила още един билет за друг полет на следващия ден.

Билетите били купено в края на май. Ден преди полета, при чекирането, се оказало, че младата майка няма конкретно място. Пишело, че бордна карта ще ѝ бъде издадена на гейта. 12 души са останали без бордова карта непосредствено преди полета. Шестима от тях получили такава на хартия, но Йорданка нямала този късмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: самолетРайънеър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
0
 
! Отговори
Reserve Spot преди 7 месеца
Точно така. Бащата и детето са платили 5 лева повече, за да имат запазени места, а майката е с билет без запазено място, защото са и са досвидяли няколко кирливи лева в повече. Грешката е дошла точно от това място.
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 25 Ти дане би даси се опитала да станеш стюардеса, но да не са те одобрили?
45
1
 
4
 
! Отговори
ЙДК преди 7 месеца
Да, така правят! Последните от опашката на гейта могат да получат: sorry.
44
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
До Анонимен 25 Изглежда някоя стюардеса ти е набила шута.Доста злоба струи от постовете ти.
43
1
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
RYANAIR са известни с безцеремонното си отношение към пътниците.Мисленето е: евтини сме и правим,каквото си пожелаем.Който си купува билет за тази авиокомпания,явно приема подобно поведение.
42
0
 
1
 
! Отговори
аре гоу хоуме преди 7 месеца
До МомоВ смисъл? Тя е имала резервация ОТ МАЙ.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Съвет - Казвайте, че отивате на погребение на близък, ако се случи нещо такова.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"И какво губят, ако всички билети са продадени, но някой не дойде? Нали билетът вече е платен?!" - Не губят, а печелят, зщаото тогава алгоритмите им казват, че може д апродава още билети.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До бордната карта - Само дето 99.9% от популацията не знае това, защото никой не го казва. Най-ествественото нещо е, че като си купиш билет, да си си купил и място, ама нечия алчна картунка е зимислила друго ...
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Гледах - 34 И се случва на всички компании, колкот и да не им се вярва на пишещите тук. Беше ми сигурно стотния полет, когато ми се случи и на мен. Компанията прецение, че защото съм млад мъж, без семейство и не пътувам често с тях, а полетът ми беше двупосочен билет за малага в петък следобяд и обратен в неделя вечерта, беше ясно, че не отивам за нещо важно. Получих около 1200 евро обезщетение после, но ти ги дват, само ако откажеш всякакви алтернативни полти, точки и не знам си какво ...
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 35 - Като коя например? Защото терминът, който позлват на английски за тази дейност е "овръбукинг" и го правят всички компании.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ехаааа! А защо ВИЕ не писахте, кгоато това ми се случи с Луфтханза? Или със SAS? Да, случвало ми се не два, ами три пъти!!!
35
3
 
4
 
! Отговори
бордната карта преди 7 месеца
Правете си онлайн чекинг. Бордната карта няма как да не е получиш ако следваш нормалните инструкции, а не чакаш до последния момент на летището.
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Точно това е смисъла на нискотарифните авиокомпании, продават повече билети отколкото има места в самолета, за да са сигурни че ще има пълна запълняемост. Като Йорданка Русева не иска да я свалят от самолета, да си беше купила билет от нормална авиокомпания, обаче тогава и цената щеше да е друга.
33
1
 
12
 
! Отговори
Гледах преди 7 месеца
репортажа! Доста подвеждащо се си написали статията! Първо - детето не е било само, а с баща си! Второ - имало е опция да слезе бащата, а да остане майката, но заради куфара на името на бащата предпочели да остане майката. И трето - дали са и БЕЗПЛАТНО билет за следващ полет. Случката е изключително неприятна, но и преиначаването на информация е ОТВРАТИТЕЛНО и НЕКОРЕКТНО!
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Бонго Бонго.Май си прекалил с хаповете......!!! 50 милиона обезщетение......!!!???
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак лъжете, всички авио компании продават около 10% повече, заради неявяването. А когато местата свършат и някой остане, го преместват на следващ полет. Първо пишете сензационно, все едно детето и останало само, а то е с придружител, детския билет е винаги свързан с възрастен и вървят като 1 цяло. Второ, не и предложили обезщетение или друг полет, пълни измислици, казали са и че е на изчакване.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В такъв случай сяда на мястото на стюадесата!Ако таткото го нямаше детето само ли щеше да пътува.Преди 3 седмици пътувах и ми издадоха бордна карта деня преди пътуването!Искаха по 40 евро за място (трябваше да платя 160евро).Като си плащаш билета нали имаш място в самолета!
29
2
 
7
 
! Отговори
Момо преди 7 месеца
Онлайн регистрацията, ако нямаш избрано и закупено място, се отваря 24 часа преди полета (WizzAir и RyanAir). Уточнявам го за даващите акъл по-долу. Ако си платил 25-30 евро за избрано място, тогава може да се регистрираш за полета един месец предварително.
28
6
 
2
 
! Отговори
Русия преди 7 месеца
Западнити компании...