За 72 часа е задържан шофьорът, убил дете на ул. Гурко

Разследването продължава под ръководството и надзора на СГП
3 сеп 2023 18:32, Нели Христова
23
За 72 часа е задържан шофьорът, убил дете на ул. Гурко
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура (СГП) ръководи разследване по отношение на придобилия медийна известност пореден случай на причинена смърт от водач на автомобил след употреба на алкохол.

След доклад на материалите по делото, дежурен прокурор при СГП е преценил, че са налице достатъчно доказателства за виновността на водача на лекия автомобил и го е привлякъл като обвиняем за престъпление по чл. 342, ал. 3, б. В, предл. 1, вр. ал. 1, предл. 3 от НК - умишлено причиняване на смърт, вследствие на нарушаване правилата на движение по пътищата. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години, както и лишаване от право да управлява МПС завинаги.

Обвинението е за това, че на 02.09.2023 г., в гр. София, на ул. „Ген Гурко" и „Цар Иван Шишман", водачът на лекия автомобил нарушил правилата за движение по пътищата и след употреба на алкохол реализирал ПТП с пресичащия в този момент на пешеходна пътека непълнолетен, вследствие на което причинил смъртта му.

Постановено е задържането на обвиняемия до 72 часа, с оглед довеждането му пред Софийски градски съд (СГС) за разглеждане на искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под ръководството и надзора на СГП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Начи, *** без надзор и разпръчена пияна рода, излиза внезапно, загива на пътя и моментално убиват шофьора без да е имал вина за инцидента! Тука, пиян, на пешеходна пътека Убива човек.... Задържан за мъдетата за 24 ч! Има нещо сбъркано в тая държава!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо не му казват името. Ако беше някой обикновен досега да са го сготвили :)
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хайде троlовете да млъкнете и да се разкарате от мъката на това семейство загубило детето си!!!!
10
11
 
2
 
! Отговори
Гого преди 7 месеца
Това е резултата от Новото възпитание Трябва да мачкаш, да си отгоре и така мачкат Лидерите
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нее виновен човекъ пуснете го той съжалява
8
7
 
5
 
! Отговори
КУРзаМЬДЕРАТОРката ) преди 7 месеца
СЛАВА РУСИЯ ! БЪЛГАРИЯ Е РУСКА ! УКРАЙНА Е НА ПУТИН !
7
1
 
13
 
! Отговори
Наближава екшъна преди 7 месеца
Решението е Колт или Глог и никаква милост
6
5
 
9
 
! Отговори
Изпраните гащи преди 7 месеца
Решението е емиграция!Емигрирайте, допреди да ви се случи на вас! После цял живот ще се обвинявате! ЕМИГРИРАЙТЕ!!!!!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Проблема е в държавата и институциите.Всеки ден умират хора по пътищата.Къде е контрола ,кой следи за предишни нарушения.Освен отнемане на автомобила вземане на книжката до живот в такъв случай щом си позволява да пие и кара и прави системни нарушения.Ако това се случи на депутат дали ще бездействат така тези смешни управници.
4
3
 
7
 
! Отговори
добре преди 7 месеца
До Анонименпростакът пие кара и убива а ние ще го храним доживот в затвора .Кой е наказания при това положение ние или той
3
1
 
9
 
! Отговори
мдааа преди 7 месеца
през соца един колега отишйл да купува цигари в денонощния магазин но биз бил една водка .не прави катастрова но го спират катаджиите и установават че е пил.затова го остригаха на гола глава и веднага 15 дни прави тухни по закона за дребното хулиганство.и пращат хпесмо в работата , и пъпреки че бащаф му беше голям шеф си изтърпя наказанието като поп.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Такива убийци трябва да са за в затвора до живот. Друго не заслужават. Отишъл до някъде с колата после се напил и после седнал пак в колата и за капак на всичко возел жена и дете. Няма извинение за такива убийци. Време е за тежки наказания.
1
13
 
10
 
! Отговори
Бля бля... преди 7 месеца
Убитите на пътя са в пъти по малко,отколкото старците по селата бити,насилени и убити от ц.И.г.а ни!!! Само че старите хора нямат сили да излизат и да протестират! Радвам се че софиянци страдат,да! Може да е из вратено,но се радвам,че софиянци страдат! Дали ще страдат от пияни шофьори,наркомани,крадци или надсилвачи,няма значение,важното е да страдат!!