Толкова пияни шофьори в Бургас, че паркингът на КАТ е пълен с отнети коли

80 моторни превозни средства са иззети на територията на общината
27 сеп 2023 09:08, Нели Христова
35
Толкова пияни шофьори в Бургас, че паркингът на КАТ е пълен с отнети коли
Снимка: БГНЕС

Паркингите на МВР, на които под охрана стоят колите на шофьори, хванати с данни за алкохол или наркотици, се оказаха недостатъчни в Бургас, съобщи bTV.

80 моторни превозни средства (предимно леки коли) са иззети на територията на Община Бургас от пияни или дрогирани водачи в периода от 8 август до 11 септември, съобщава областната дирекция на МВР.

„Паркингът за съхранение на отнетите автомобили е под постоянна полицейска охрана, наблюдава се 24 часа с видеокамери“, каза комисар Марин Димитров от „Охранителна полиция“-Бургас. Той съобщи, че за същия период миналата седмица са имали 163 досъдебни производства за установени престъпления. Сега тези производства са едва 100, което показва известен спад.

„Към момента има още две районни управления на територията на Бургас, където се съхраняват отнети автомобили. Предстои тези леки коли да бъдат паркирани тук, за да се съхраняват на едно място. Това ще улесни тяхното охраняване. Тези автомобили се оглеждат още по време на отнемането и ние ги съхраняваме в този им вид“, обясни още комисар Марин Димитров.

Той обаче не успя да каже, какво би се случило с автомобилите при силна буря с градушка. От полицията се надяват на съдействие от общината, за да се покрие паркинга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
За Витков! преди 6 месеца
Ми продавате или на скраб!
25
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Тоя катаджия от снимката , откъде го намериха..?! Жена му да вземе да му изглади капата , че е като изпаднал германец !
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За ко ги държат там? Да ги пускат на търг...
23
4
 
4
 
! Отговори
хм преди 6 месеца
Последно, след колко дена излиза кръвната проба, ако не си съгласен с резултата от дрегера? Многократно из медийното пространство се писа, че резултата излизал след 5-6 месеца. По-долу колега се хвали, че след няколко дена му излязла кръвната проба.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 18 Ми искал ти е малкия талон бе! Пък ти като си се направил на луд и си му дал златния за да минеш метър е друг въпрос.
21
0
 
2
 
! Отговори
Като преди 6 месеца
съм писал, че талоните отпаднаха, мислех че се знаеше какво имам предвид. Явно трябва да поясня. Отпадна синият талон за контролните точки. За така неречения златен нещата не са изяснени. По преценка на контролните органи според обстоятелствата. Естествено, че в досието си фигурира всичко. Само че много зависи кой ще ви спре, за какво, в коя част на страната, с какви устройства разполага, изправни ли са и имат ли обхват!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
....Може ли снимки на паркинга, и колите?
19
3
 
11
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 6 месеца
пак послъгвате. Хвалят се, че са откраднати 100 автомобила. От които 36 са върнати, защото тестовете са дали фалшиво-положителни резултати. Хайде бъдете точни в писанията си, защото тази информация излиза на няколко места. С други думи сега следват 36 дела срещу държавата и обезщетения :) Яко, а?
18
0
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Кел файда, вчера сутринта някакъв ме изпревари поне с 200 при ограничение 50. Каквото и да правите, подобни нарушители се спират само, когато срещнат дърво или ТИР!
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 10 - Ааа, така ли? Ми тогава какво ми посика полицията миналия ден? И аз какво им дадох? Сигурно съм се обркал, като съм чул талон и съм дал нещо, дето не е талон, ама баш то било това, което искал полцията, да извадя от джабката на колата.
16
3
 
8
 
! Отговори
nue преди 6 месеца
Може да се направи търг и да се разпродадат тези автомобили, като събраната сума може да бъдее инвестирана в програма за превенция или в помощ на пострадалите.Пияните зад волана да го духат
15
0
 
5
 
! Отговори
До15 преди 6 месеца
И как ще ти помогне златният талон след като бъдеш хванат да шофираш пиян?
14
1
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 6 месеца
Отпаднал е хартиеният носител. Точките са си там и златният талон си е там- електронен.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тях ги охранявате, ама на тати синчето от шумен джипчето , което е веществено доказателство за ПТП с причинена смърт, не можахте да го опазите? Изгоря си съвсем случайно, нали, мамааа ви *** корумпирана
12
5
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 6 месеца
"както му викам". Така викай в щатите
11
5
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 6 месеца
Хартиеният талон отпадна. Понятието "златен талон" си го има и си имаш 1 get out of jail free card, както му викам. Демек 1 нарушение for free.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Значи спешно трябва да бъде изграден нов паркинг. Те рецидивистите са едни и същи, в един момент ще спрат да купуват коли, които в последствие да им бъдат отнемани.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Питане?Преди около десет дни дрогиран водач на автомобил катастрофира в града,трябва ли да се отнеме автомобила или най малкото трябва ли да бъдат взети регистрационните номера на същият!
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Със златен талон съм, лошият програмист с комбито на 2 години близо 700 коня. Като студент имах един Нисан 350з. Купих си го от паричките от две бригади в САЩ. Златни години бяха... Черна овца съм си от дете и 1 път пих и се качих да карам и ме спряха. На дрегер 2.2 промила. Задържаха ме за 24 часа. Викат- "такъв като тебе тука не е стъпвал". Много добре се държаха с мене, оправих им няколко компютъра. Кръвната излезе след няколко дена- 0.3 промила. Та НИКОГА не карам повече пил. НИКОГА.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този милицифай на снимката, според мен дъни по една двадесет литрова дамаджана с ракия на месец плюс туба вино и каса бира. Те затова ревнаха че тестовете грешали и дрегерите и те. Цяла Европа съм обиколил,Северна и Южна Америка плюс Австралия,но такова нещо не съм виждал. Страшен респект, страшно чудо.