Разбиха престъпна група за трафик на мигранти

Бандата е действала близо две години
11
Разбиха престъпна група за трафик на мигранти
Снимка: БГНЕС, архив

Организирана престъпна група за трафик на мигранти, действала близо две години на територията на страната, е неутрализирана при спецакция в понеделник, съобщиха на брифинг заместник градският прокурор Иво Илиев и заместник-директорът на ГДБОП Калин Литов.

В операцията са участвали и представители на Европол.

Повдигнати са обвинения на петима от задържаните, включително на лидера на групата. Групата е действала от началото на 2022 г., като в нея участват предимно криминално проявени, както и осъждани.

Двама от обвиняемите са осъждани за трафик на мигранти.

Мигрантите са превозвали от границата ни с Турция, района на Бургас и Ямбол, до територията на София и впоследствие са трафикирани до границата ни със Сърбия.

Тарифата е била между 1000 и 3000 евро на човек. Превозвани са средно между 10 и 30 души. Групата също така е наемала автомобили и хора, които са трафикирали мигранти. В хода на разследването не е засечено в трафика на мигранти да имат участие на служители на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Оградата на Валери преди 6 месеца
Колега, като предлагаш да ги пускат към Европа, чувал ли си приказката, че "мечката като играе в комшиите, рано или късно идва и у нас"Ама заминавали за Европа, защото не им харесвало тука, ама като не им харесва, след като завладеят сърцето на Европа, ще дойдат тук и ще си го направят както искат, така че да им харесва, а ние и децата ни, ще сме им просто едни роби! На времето ние сме ги спрели да завземат Европа, но сега войската им там се увеличава с всеки изминал ден!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И какво и е престъпното на тази група? Нали Меркел сама и самолично ги покани? Те просто се възползват от любезната гостоприемна покана.
6
6
 
6
 
! Отговори
Енергетик преди 6 месеца
Колеги,отворете магистралите и се върнете на работа. Няма смисъл да мръзнете,при положение,че държите такъв КОЗ в ръкава! Просто дръпнете ШАЛТЕРА и разкажете Матриците от Енергийния пръстен на България! Гарантирано падане на Молеца и постигане на начертаните задачи,УСПЕХ!!!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Трафикирайте журналистите и политиците незабавно на площада пред общината.
4
0
 
5
 
! Отговори
Бирджаните преди 6 месеца
Изобщо не трябва да се допускат да влизат на Българска територия!!!Има самолети-кораби!?
3
0
 
9
 
! Отговори
Тази престъпна преди 6 месеца
Организации се нарича ДПС и всичко Българско и родно-ГРАБЯТ, ПРОДАВАТ И ПИЛЕЯТ!!!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези мигранти не искат да стоят у нашенско. Пускайте ги към Европата-райската градина. Ние ли искате да ги храним? Какво се стараете да се покажете примерни пред господарите, па дано ви приемат в Шенген? А дано, но нада ли. Нека обогатяват гена на германците.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След 72 часа продължават с бизнеса. Повдигнати обвинения не значат нищо в територията.