Арест за Грета Тунберг във Великобритания

Тя протестираше на Форума за енергийно разузнаване
17 окт 2023 18:00, Нели Христова
42
Арест за Грета Тунберг във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Днес полицията на Великобритания задържа борещата се за климата Грета Тунберг, по време на протест преди годишната среща на енергийния сектор в Лондон, съобщи АФП.

20-годишната активистка, която се превърна в ключово лице на движението за борба с изменението на климата, беше отведена от двама полицаи и качена в задната част на полицейски ван пред Форума за енергийно разузнаване.

"Светът се дави в изкопаеми горива. Нашите надежди, мечти и животи се отмиват от потоп от зелено измиване и лъжи", обърна се Тунберг към активистите, преди ареста си. "От десетилетия е ясно, че индустриите за изкопаеми горива са били добре запознати с последствията от своите бизнес модели и въпреки това не са направили нищо. Обратното – те активно отлагаха, разсейваха и отричаха причините за климатичната криза и разпространяваха съмнения относно собствената си ангажираност в нея."

Протестиращите се събраха с транспаранти и викаха "нефтените пари вън" и "отмяна на конференцията", докато други запалиха жълти и розови димни факли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тая едно средно едва избута, а обикаля цял свят със самолети, яхти и коли и баламосва още по *умните* от нея. Ако това след време стане и правителствено лице с тоя умствен багаж и високо обеазование пази боже. Ама що не фърли нефто от себе си и да припка с листа и перушина по себе си, за да е еко, и пеша да тичка със свитатата си
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тая болната какво я дават, най вероятно е на метадон.. само я вижте, луда които пази света, *** пълен !
33
0
 
7
 
! Отговори
MNENIE преди 6 месеца
Грета е Бизнес - тя не мисли - само я разкарват като мечка по Света със Самолет частен .
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво прави Денков по въпроса? Блее
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зелените шарлатани да се заключват и никакво пускане! Сега пък искат да секат дърветата в името на зелената измама!
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НАли психично болните са освободени от наказателна отговорност?! Как тъй задържат тогава изкукалото Грете? Тя отдавна има жълта книжка
29
1
 
6
 
! Отговори
Чингис Хан преди 6 месеца
Великият Хан каза: тази Долна м ъ р ш а е куклата на педофило-травеститският елит , моментално да бъде ***-солена от 20 села. След това шефовете и ги очаква същото. Рокфелер Ротшилд Кисинджър шорошКАЗАХ!!!!
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя отпaдък е беге мутра, да знаете! Само беге мутра може да бъде задържана по няколко пъти във всякакви европейски държави ида няма затвор ...
27
1
 
4
 
! Отговори
Имхотеп преди 6 месеца
Кажете за Цанов. Кажете за машините, ПП-ДС, А. Петеов и ала бала-та.
26
1
 
20
 
! Отговори
По същество преди 6 месеца
А тя как стига от протест до протест по света? Сигурно върви до там и пости за да не окаже негативно влияние на околната среда.
25
1
 
15
 
! Отговори
За Цанов нещо? преди 6 месеца
Нито дума за Цанов и изслушването му в парламента днес. Човекът разкрива как в момента в който решил да ПРОВЕРИ дали машините за гласуване могат да бъдат манипулирани и получава заплаха от ... алексей петров да не си вре носа. Алексей му показва разпечатки на всички лични кореспонденции. А алексей официално е никакъв. И това потенциално ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА (практически управление на държавата и подслушване на всеки) доведе до циркове от божанков в НС и ... тишина от медиите? Странно ;)
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Mмииии, aйgи вeчи, yeeee! Tyй Гpeтитy ra шe npa'и ceфтeтy?
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като зелените не я човъркат отзад така ще е шугаво
22
0
 
24
 
! Отговори
ЗЕЛЕН ХРАСТ? преди 6 месеца
Аз до сега не съм я видял един храст да е посадило това момиче, пък за климата се бирила била. Полза нулева - само излъчава въглеродни и метанови емисии.
21
2
 
19
 
! Отговори
ЗАЩО НИ ГУБИТЕ ВРЕМЕ преди 6 месеца
Отворих статията не за да я чета, а само за да напиша коментар: ЗАЩО ИЗОБЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С Г. ТУНБЕРГ?
20
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това е прекалено вече, това поведение на английските полицаи директно се конкурира с репресиите на Путин! Как ще слагаш белезници на мирно протестиращо момиче, защо??!!! Правят го по поръчка, за да я мачкат.
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чудесно! Дайте му сега на детето, което порасна, да си поживее в някой пансион на воля и си поиграе, да се занимава с други неща!
18
7
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Е и? Проблемът не е в нея. Проблемът е даже не в тези дето преди я канеха да говори, а сега я арестуват. Проблемът е в про'с'таците дето на 2 Април гласувахте за тях. ПП. Но той Борисов си ви го каза лани. Пък кой разбрал - разбрал...
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ЧичолинаНяма да се учудя ако Грета се обяви за лесбо-феминистка веган, ей така за да 100% модерен либераст.
16
2
 
17
 
! Отговори
До 5 преди 6 месеца
Момичето си нЕма акъл У главата! Употребена и жалка , такива нямат бъдеще!И образОвание няма, така че не я очаква светло бъдеще!