"Карлсберг": Русия ни открадна бизнеса

Отказва сделка, уж че активите й са иззети законно
31 окт 2023 13:09, Елка Василева
98
"Карлсберг": Русия ни открадна бизнеса
Снимка: архив, БГНЕС

"Карлсберг" (Carlsberg) e прекъснала всички връзки с руския си бизнес и отказва да сключи сделка с руското правителство, която да направи така, че изземането на активите й в Русия да изглежда законно, обяви новият главен изпълнителен директор на компанията Якоб Оруп-Андерсен, цитиран от Ройтерс.

Датската група се опитва още от миналата година да продаде руското си подразделение "Балтика" и да се изтегли от страната, както направиха повечето западни компании след началото на руската инвазия в Украйна.

Но след като през юни "Карлсберг" обяви, че е намерила купувач за бизнеса си, руският президент Владимир Путин разпореди временното изземане на дела на "Карлсберг" в "Балтика".

"Фактът, че те откраднаха бизнеса ни, не може да бъде отречен и ние няма да направим така, че това да изглежда законно", заяви Оруп-Андерсен, който зае поста на главен изпълнителен директор през септември.

"Карсберг" разполага с осем пивоварни и 8400 служители в Русия и заради "Балтика" изтри 9,9 милиарда крони (1,41 милиарда долара) от активите си.

Оруп-Андерсен посочи, че поради липсата на комуникация с местните мениджъри на "Балтика" и с руското правителство от юли досега "Карлсберг" не е в състояние да намери решение на ситуацията.

"Няма да осъществим каквато и да е трансакция с руското правителство, която да направи така, че изземането на нашия бизнес да изглежда законно", каза Оруп-Андерсен пред журналисти след обявяването на резултатите на "Карлсберг" за третото тримесечие.

Компанията отчете силни продажби за периода въпреки спад на обемите в определени региони. Приходите достигат 20,3 милиарда крони (2,89 милиарда долара), което е над очакванията на анализаторите. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: сделкаРусияактиви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
1
 
! Отговори
гост преди 5 месеца
Якоб Оруп-Андерсен..........Тези евреи притежават целият западен бизнес!
82
4
 
4
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 месеца
Който е толкова *** да отваря бизнес в Русия сам си го заслужава. Помнете този случай 1000 години напред, за да не плачете пак един ден. Вълка кожата си мени, но нрава си не.
81
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хвани се за полата на уруппппсията фон дер лайнянннята и реви на рамото й. Като крадяха руски пари и бизнеси, по-различно ли беше?
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ha ha европейска бира с високи стандарти, сякаш и по време на соца не пиехме бира е какво като не КарМар все е бира.
79
3
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
За дахе пълна гаврата, руснацити трябва да разглобят заводите и да ги изнесат за Северта Корея. Датчаните да ходят до си ги искат от Ким.
78
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Датчаните и холандците са тези, които винаги и навсякъде трябва да бъдат мачкани заради наглостта и лицемерието си.
77
3
 
10
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 5 месеца
Отиди да плачеш на майката урсула,мамо мамо взеха ми близалката!
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Яка бира.
75
2
 
7
 
! Отговори
от БАН преди 5 месеца
Приватизирали я за 20 милиона долара, а печелят по 3 милиарда. Ама това да не ти е Костов, да гушне едно куфарче и да те остави да цоцаш народа.
74
1
 
7
 
! Отговори
10лева преди 5 месеца
От каде дошли. Там отишли...
73
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А Запада колко руски активи открадна в Европа и в САЩ??? Много са лицемерни и недостойни тия вопли. Нека всеки да върне чуждите пари и предприятия и всичко ще бъде наред.
72
16
 
11
 
! Отговори
Хммм преди 5 месеца
Мутрофанчетата така и не разбраха, че откраднатите активи са неизползваеми без всичко останало от фирмата Кралсберг, затова се радват. Сега ще ги погледат годинка две, докато тези на които са давали работа, полека лека изпадат в абсолютна мизерия и отиват на фронта за да се похарчат за два чувала картофи и 5 кила прясна риба. А преди това са работели в европейска фирма с високи стандарти.
71
15
 
6
 
! Отговори
Руснак преди 5 месеца
И за тази кражба на Джуджа ли ще трябва да плащаме?
70
2
 
15
 
! Отговори
VladTepes преди 5 месеца
Да заведат иск пред Негово Светейшество католикос Карекин II Нерсисян.
69
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези активи са залог за блокираните руски активи от европейските банки. Да си търсят парите от крадливите европейски банки
68
12
 
27
 
! Отговори
Не можахме да преди 5 месеца
намерим купувач?... вие се базикате нещо май? До момента всички "иззети" бизнеси в Русия първо получават предложение за купуване на активите или дяловете, ако не искат получават от трите най-дългия. Да се сърдят на глупавите си правителства, които предпочитат да слугуват на САЩ вместо да си гледат собствения интерес и/или интереса на техните компании.
67
3
 
26
 
! Отговори
АнтиЗомби преди 5 месеца
Русия няма проблем да изхрани хората си ако са гладни, главнния проблем на Русия е как да спре богаташите си да преяждат.
66
12
 
23
 
! Отговори
ХОРАЦИО преди 5 месеца
ИМА НЕЩО ГНИЛО В ДАНИЯ - МИРИШЕ НА КОРУПЦИЯ!!!...
65
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
carlsberg = blackrock = зло
64
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато яхте кифтета не ривахте, сега ривете. Аре марш в Дания.