Русия: Украинските сили са заели позиции на източния бряг на Днепър

Те били обаче подложени на "огнен ад" от руската армия
Обновена: 15 ное 2023 13:57 | 15 ное 2023 13:57, Елка Василева
213
Русия: Украинските сили са заели позиции на източния бряг на Днепър
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия е успяла да заеме позиции на контролирания от Русия източен бряг на река Днепър в Южна Украйна, призна днес назначеният от Москва губернатор на Херсонска област Владимир Салдо, като същевременно отбеляза, че руската армия подлага украинските войници на "огнен ад", предаде Франс прес.

Още по темата
"Около бригада и половина, разделени на малки групи, се намират на участъка от железопътния мост (до село) Кринки", заяви в "Телеграм" Салдо. Той стана първият руски официален представител, който признава, че украинските сили са успели да преминат Днепър в този район.
(БТА, Алексей Маргоевски)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
6
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До генерал смърт Не вярвам да си Логистик нали командвал си подразделение до полк вероятно. При професионални военни виждал ли си повече от 10-15% загуби не нали. Ако са обучени добре няма да психясат. Но обикновените наборници... А загубите при Украинците са много над тези 10-15% които са първа Психическа Граница както се казва.
166
4
 
4
 
! Отговори
ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ преди 6 месеца
На източния бряг....много станаха напоследък....
165
8
 
4
 
! Отговори
КРИНКИ преди 6 месеца
То до Нова каховка.......разшири ли ВСУ тоя плацдарм......лошо за пулчищата путинови....
164
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
За Каховската ВЕЦ отворете Гугъл и първата снимка от Дир.бг показва конструкцията. Снимката от Пловдив Прес показва Кулокрановете и работата на Шлюзовете. Снимката от БТА(птичи поглед) покзава ВЕЦ преди конфликта и от къде минава шосето. Всеки с малко пространствено мислене ще разбере кой е съборил стената по-точно шлюзовете самата стена е под нивото на водата.
163
2
 
3
 
! Отговори
генерал смърт преди 6 месеца
Българин от бесарабия съм живота ме завартя в няколко военни конфликта сега си гледам бизнеса
162
1
 
0
 
! Отговори
генерал смърт преди 6 месеца
капитан съм по звание не всеки остава в армията след завършване
161
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До генерал смърт Ти си Украински Виш Военен Полковник(минимум) или вероятно Генерал и седиш и си пишеш постове в ДНЕС.БГ ... е не почти ти повярвах. А и другото пишеш на почти перфектен Български език...
160
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Алооуу, - как кога? Когато се съгласи на избори с наблюдатели в "новите земи в Украйна". Тогава. На всички е ясно какъв е цирка, освен на главнака Бобката. То и на него му е ясно, ама служба бате... какво да се прави?! Дълг!
159
1
 
2
 
! Отговори
генерал смърт преди 6 месеца
До Боби 160 Одеската със спелиализаций в Торино и СентХърст а ти каква школата за бакшиши в максуда
158
1
 
2
 
! Отговори
До Тролея преди 6 месеца
*** и се прегледай,с твоите родолюбиви"пориви"! Вече има и добри психиатри! Ти да убиеш накой от семейството , пък ще видиш какви пориви ще имам! Или пардон, то Психарят от Кремъл само ги "освобождавал"?
157
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Алооуу Нали тиказах че самата стена която постоянно е под ВОДА не е пострадала Върху нея са построени шлюзове за регулиране на височината, запълване и потока вода а върху шлюзовете е построен мост за шосе. е Шосето и самите шлюзове заедно с два кулокрана отварящи шлюзовете са надупчени от ХИМАРСИ. След това Ъкрайна отвори шлюзовете на всички 5 язовира нагоре по реката и приливната вълна отнесе надупчените като швейцарско сирене Шлюзове и атомост! Или Ъкрайна "СЛУЧАЙНО" е отворила шлюзовете?
156
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Цинизъм За съжаление голяма част от съвременното поколение и голяма част от старото поколение което се е оставило на течението няма родолюбиви пориви никакви. Важи и за България и за Всички страни от "Развития свят"
155
1
 
1
 
! Отговори
Алооуу, преди 6 месеца
...Боби, не се набирай, никой няма да ти се върже на фантасмагориите! Като циклиш едни и същи измишльотини,като сам си вярваш на собствените си лъжи,не те прави достоверен! Язовирната стена беше окупирана и минирана от окупаторите! Дори и Ердоган предложи международна експертиза, но нали си знаеш,кога Путин ще се съгласи?
154
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Боби - ти батко си като оня мидераст дето сподел с приятел, че мечтае да е футболен нападател и от един метър да пропусне на празна противникова врата, щото тогава целия статион ще скочи с мощно: ей, миндераст, да ти го ...изотзадзе! Как не се умори да си тралейското мезе на тоя форум? Верно си мнооого отдаден и фанатичен тролей!
153
1
 
0
 
! Отговори
генерал смърт преди 6 месеца
но и блата забавяща техниката и време да копае линията суровикин --тъ-пу--нг-ер- . Украинците ако бяха ЩЕШЕ ДА Е ЗА ДА НЕ СЕ ИЗМЪКНЕ НИКОЙ ОТ ХЕРСОН . АМА ГРЪМНА СЛЕД ТОВА ЗАГРЯВАШ ЛИ
152
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До генерал смърт КАКВО ВОЕННО ОРАЗОВАНИЕ СИ ЗАВЪРШИЛ? И като подсказка Военна Логистика се изучава чак в Генерал щабната академия(същото е и за оценка на загубите и боеготовност)
151
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Наблюдател Какво "Губи" Украйна при прекъсване на стената? Десния Украински бряг е по-висок. Разлива е минимален. Какво губи РФ - електроенергия от централата, иригации по левия бряг който е по-нисък, Иригации и питйна вода по дължината на Кримския канал през цялата запорожка област! Подаване на питейна(северен Крим) и вода за напояване на почти цял Крим. Ремонта на централата ще струва 5-6 милиарда $ кой ги има тези пари РФ или Ъкрайна. Е на кой му е изгодно да бутне стената?
150
1
 
1
 
! Отговори
генерал смърт преди 6 месеца
До Боби това е моя професионална оценка заставам с името и опита си зад нея 170 к руски за 130 к украиски загуби .. не ти харесва прав ти път в сибир да слушкаш коношенко
149
0
 
4
 
! Отговори
Цинизъм преди 6 месеца
Да твърдиш, че да защитаваш ... семейството си,земята си ,Родината си и да имаш...мотивация "нула", това може да се случи само в повредена глава на рубладжийски Тролей! Виж пандизчиите на Прегожин имаха изключително висока "мотивация"! Парите не смърдят!
148
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
няма по тъпо нещо от вярваш в руската пропагАНДА *** . проблема е 4е цялата руска бойна история и държаво образуваща митология са слепени с *** доста позорни байки