Михайлов се оправда с УЕФА, а УЕФА се оправда с БФС за мача с Унгария

Преместили мача по препоръка на властите
29 ное 2023 19:00, Нели Христова
13
Михайлов се оправда с УЕФА, а УЕФА се оправда с БФС за мача с Унгария
Снимка: БГНЕС

От администрацията на Европейската футболна централа (УЕФА) дадоха разяснение за тяхната позиция относно европейската квалификация между България и Унгария на 16 ноември, която завърши при равенство 2:2.

Припомняме, че преди изиграването на срещата имаше сериозни полемики относно това къде да се проведе двубоят. На фона на мача, в центъра на столицата се разиграха батални сцени между полиция и протестиращи срещу сегашното ръководство на Българския футболен съюз.

От УЕФА заявиха пред Sportal.bg, че решението да се премести първоначално мачът за стадион „Христо Ботев“ в Пловдив е било тяхно, по препоръка от компетентните органи на реда.

Ето какво се казва в позицията на Европейската централа:

"УЕФА беше информирана от Българския футболен съюз за притесненията, изразени от компетентните органи относно организирането на мача от европейските квалификации между България – Унгария.

Тяхната оценка на риска подчерта възможността за широкомащабни протести на и около стадиона, които биха могли да повлияят на правилното протичане и приключване на мача.

Препоръката на властите беше мачът да се премести извън София. Отчитайки тези опасения и след собствена задълбочена оценка на риска, администрацията на УЕФА взе решение в съответствие с Регламента на Европейското първенство по футбол на УЕФА да премести мястото на мача в Пловдив, в съгласие с всички страни.

След решение на местните власти в Пловдив за отменяне на разрешението им за домакинство на мача, администрацията на УЕФА отново се срещна с БФС и инстанциите, отговорни за обществения ред в София, за да разгледат ситуацията.

Тъй като съответните местни власти потвърдиха, че мачът може да се проведе отново в София, при условие че е без публика, администрацията на УЕФА, съгласно чл. 28 от регламента на състезанието потвърди, че мачът ще се проведе при закрити врати на Националния стадион "Васил Левски".

УЕФА ще продължи да следи ситуацията и да поддържа комуникация с администрацията на БФС.

По нашия стандартен протокол можем да потвърдим, че наши представители ще присъстват на предстоящите президентски избори“.

От УЕФА визират предстоящия изборен Конгрес на родната централа, който ще се проведе през следващата 2024 година. Точна дата и дневен ред на Общото събрание ще бъдат обявени на заседанието на Изпълнителния комитет на 6 декември. По-рано тази седмица, Борислав Михайлов хвърли оставка като президент на БФС, но все още не е ясно дали ще се кандидатира за нов мандат и дали оставката му ще бъде гласувана на Конгреса, който се очаква да бъде в средата на март догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: футболУнгарияУЕФАбфс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Кубрат Пулев казал,че ще научат танците от Перуката , а Тервел добавил - ама трябва малко да пийнем...
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заглавието е абсолютно неумно. На всички отговорни за реда им беше ясно, че провокатори и манипулатори ще предизвикат проблеми с реда. Нито УЕФА, нито БФС могат да си позволят такъв развой. За жалост, правоохранителните органи не се задействаха превантивно, да озаптят безумните претенции на протестиращите, а оставиха нещата на последното звено, жандармерията. БФС и УЕФА предотвратиха тежки имиджови последици за футболната игра и сериозни наказания за националния ни отбор.
10
0
 
3
 
! Отговори
тъпомер преди 4 месеца
БФС стана заложник на един криминален лиценз,докато има отбор неотговарящ на всякакви критерий,ще има и други възползващи се от това,с една дума щуробаджинащина,държавата да не се прави на глух петел,а да опевести задълженията и нарушенията от един (отбор на народа),моето семейство е от друг отбор това прави ли го ненарод.Та пак опираме до прокуратурата,да БФС под егидата на УЕФА ФИФА и т.н.,но имаме закони.
9
0
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 4 месеца
Небългари да ме се изказват тука като са турци или се правят на такива един голям шут и там в Анадола да ходите и да не се връщате
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БФС като опитни апаратчици перфектно манипулираха ситуацията. Използваха някакви подозрения от СДВР пред УЕФА, а УЕФА използваха за своите цели т.е. да няма публика на стадиона, която да ги освирква. Само че подцениха протеста на феновете. Такива сценарии често се обръщат срещу сценаристите си.
7
0
 
11
 
! Отговори
обективен преди 4 месеца
Този *** трябва да е капитан на отбора в ЦСЗ докато е жив , а боко да е премиер там !
6
1
 
9
 
! Отговори
Реджеп Ивредик преди 4 месеца
В затвора :Ела перуко моя да ти нареша другата перука на ду парата с кожения гребен.
5
2
 
2
 
! Отговори
Ако бяхме в Турция преди 4 месеца
Ердоган щеше да прани Боби Сюнета и неговите евнуси там покрай него в анадолски затвор пълен с *** на фи.
4
10
 
2
 
! Отговори
Обичам Турция преди 4 месеца
От България ме е срам
3
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Искам да си сменя гражданството с турско Анаватан.
2
0
 
15
 
! Отговори
UEFA Maffia преди 4 месеца
БФС Мафия
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
пак МВР виновни