Без резултат от COP28: Нямало "единно решение" за енергийния преход

Китай търси сделка за бъдещето на изкопаемите горива
9 дек 2023 16:30, Нели Христова
9
Без резултат от COP28: Нямало "единно решение" за енергийния преход
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на петролния картел ОПЕК каза в събота, че няма "единно решение" за енергийния преход, тъй като нараства натискът за постигане на съгласие за постепенно премахване на изкопаемите горива по време на преговорите за климата COP28.

"Няма едно единствено решение или път за постигане на устойчиво енергийно бъдеще", каза генералният секретар на ОПЕК Хайтам Ал Гайс по време на срещата на ООН в Дубай.

Междувременно основният вносител на петрол Китай заяви в събота, че търси сделка за бъдещето на изкопаемите горива на срещата на върха за климата COP28, която да е приемлива за всички страни.

"Всички искаме да работим заедно, за да намерим език, който сочи правилната посока на по-нататъшни усилия, отразява в максимална степен приобщаването и също така е приемлив за всички страни", каза китайският преговарящ по климата Сие Женхуа пред репортери на срещата на върха в Дубай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 месеца
Ветрогенераторът въобще не е толкова екологичен, колкото го представят. Щом се счупи перка, тя става екологичен проблем. Нали видях снимка - булдозер се опитва да счупи на по-малки парчета отработени перки. А слънчевите генератори заемат селскостопанска площ, която би могла да се ползва за отглеждане на различни култури.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има резултат от COP28. - https://dzen.ru/video/watch/650bead634c9812327df9b26 - Делегатите на срещата на върха за климата COP28 бяха очаровани от музиката и песните на руския момичешки ансабъл за сибирски фолклор.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И кой ги натиска, по няколко зелени унищожаващи картините или тровещи реките с химикали,или лежащи по улуците, но облечени и ползващи петролни продукти и МПС да дизел,бензин.Е даже и във фотоволтаиците и ветрогенераторите има пластмаси,масло и метали,добивани от нефт,и не зелена енергия.Като са толкова зелени,да изоставят всичките тези продукти и да кажат как ще живеят,даже за храните им трябва газ, торове,химикали и всичко,което природата дава от недрата си и повърхността си, за да дарява живот
3
2
 
12
 
! Отговори
ТУСК преди 4 месеца
Предвид простотиите който предлагате нормално е да има отпор в даден момент. Все пак болшенството от хората искат да живеят нормално а не да се върнат в средновековието като в западнала европа да ям буболечки да ходя с колело на работа и целия ми живот да е под наем на батерии. Ареее не мерси ааааааа Аре нема нужда.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами да спрат първо въглищата . Те са напълно заменими от АЕЦ и газ . После да накарат корабите да не карат на мазут а поне на дизел . И готово . Тия цапат най много а те били против газа който си е чист .
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези, които не искат фосилни горива и електричество да живеят като амиши в 18 век.