Откриха английски младеж след шест години в неизвестност

Той е бил отвлечен от майка си, когато е бил на 11 години
Обновена: 15 дек 2023 10:28 | 15 дек 2023 10:26, Елка Василева
5
Откриха английски младеж след шест години в неизвестност
Снимка: архив, БГНЕС

17-годишно момче от английския град Олдъм, което изчезна в Испания през 2017 г., е открито във Франция, съобщиха френските власти власти. Очаква се скоро тийнейджърът да бъде върнат в родината му.

Алекс Бати отива на почивка в Испания с майка си и дядо си, когато е на 11 години, но никога не се завръща в Англия. След 6 години в неизвестност той беше открит в град Ревел, източно от Тулуза, рано сутринта в сряда. Френски прокурори казаха, че самоличността му е потвърдена от членове на семейството, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Алекс е бил доведен в полицейски участък от загрижен шофьор, който го забелязал да върви по път в подножието на Пиринеите. Тийнейдъжърт се доверил на шофьора и му разказал своята история, като се съгласил да бъде откаран в полицията. По думите на Алекс той бил отвлечен от майка си и живял в луксозна къща в Испания с около 10 души като част от "духовна общност", преди да пристигне във Франция през 2021 година. Майката и дядото, които не са законни настойници на Алекс, се издирват.

Бабата на Алекс, която е негов законен настойник, заяви за пресата, че вече е в контакт с тийнейджъра и го очаква да се завърне скоро у дома в Олдъм. Бабата каза още, че майката и дядото са отвели Алекс да живее с "духовна общност" и че по това време са търсели алтернативен начин на живот и не са искали той да ходи на училище. Смята се, че Алекс е живял с някаква странстваща общност и във френските Пиринеи, но е решил да я напусне, като след четиридневно лутане е попаднал на шофьора, който го е довел в полицейския участък.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 месеца
До Анонимен 3 В подобно духовно общество на физическо и психическо насилие от ВОСР до сега живеят и руснаците .
3
3
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 4 месеца
Няма такова нещо!Глупостите на гърка за избити 88 рода са кьорфишек!Още по времето на Людмила се проучиха архивите на Ватикана,и се оказа,че тези 88 рода не са избити,а са заминали за Панония!Там посрещат маджарите и заедно правят Унгария!А отиват там защото отказват да се смесват с местните мързеливи,крадливи и пияни траки!А за жените им да не говорим!Това се оказва доста неприятно за нашенците,и за това се наложи мълчание по темата!И до сега!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Това е "духовна" общност в кавички, защото нищо не е духовно щом е придружено с насилие над личността- физическо или психическо. Бог не ползва насилие!!!" - Бог не ползва, но хората очевидно ползват. Безспорен факт е, че българите са покръстени от Цар Борис насила. Значи тази религия не е от Бог.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ето защо не харесвам разни oткачени сектанти. Но пък също, можете да се замислите и как влияе която и да било религия върху хората.