Лука Модрич ще играе в Саудитска Арабия за смайваща заплата

Хърватският плеймейкър напуска Реал (Мадрид) след края на сезона
26 дек 2023 11:36, Елка Василева
13
Лука Модрич ще играе в Саудитска Арабия за смайваща заплата
Снимка: архив, БГНЕС

Хърватският футболист Лука Модрич навлиза в последната половин година от договора си с Реал (Мадрид) и е сигурно, че няма да продължи сътрудничеството си с испанския гранд. Капитанът на хърватския национален отбор вече има няколко оферти за продължаване на кариерата си, а както вървят нещата, той ще се присъедини към бившия си съотборник Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия.

Така поне твърди испанският портал "Todofichajes", който е специализиран в трансферите. Според тях креативният плеймейкър вече е постигнал споразучение с Ал Насър – клубът от Саудитската лига, в който главната роля играе именно Кристиано Роналдо.

"Преди няколко седмици Модрич каза на шефовете на Реал, че напуска. Въпреки че имаше интересна оферта от Интер Маями и личен разговор с Дейвид Бекъм, в крайна сметка Pоналдо се наложи. Двамата като бивши съотборници са в постоянен контакт. И в крайна сметка португалецът го убеди да се присъедини към него в Ал Насър“, пише още изданието.

Също така се споменава и за заплатата на Модрич, която трябва да бъде от главозамайващите 30 милиона евро на сезон. Арабите от една страна са доволни, че още едно голямо име в днешния футбол ще се присъедини към тяхното първенство, а от друга този играч им идва като свободен агент.

"Въпреки че подробностите по договора не са известни, имаше информация как хърватският национал ще печели около 30 милиона евро на сезон. Имаше опция той да напусне Реал още през зимния трансферен прозорец, но и Модрич, и клубът се отказаха от това", пише "Todofichajes".

Лука Модрич е жива икона на мадридския клуб и е в Реал от 2012 година, като за този период е спечелил всичко, което може да се спечели. До момента е изиграл 508 мача, вкара 38 гола с 80 асистенции.

През този сезон обаче беше резерва до момента, в който няколко важни играчи не се контузиха. Но и на 38 години той остава гладен за игра и не беше доволен от ролята, която му отрежда Карло Анчелоти. Явно все пак е решил да остане на Сантяго Бернабеу до лятото и тогава да се премести при Роналдо.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
4
 
! Отговори
Бунгар преди 3 месеца
Moдрич е просто хърватин. За Слави Трифонов и доста други българи баламурници всички от бивша Югославия са сърби.Невежество бол в България.
10
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Ех, къде са Реал и Барса отпреди десетина години... Добре, че успях да ги видя на живо, щот се разпродадоха като ***
9
5
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Саудитското първенство стана пансион за европейски футболни пенсионери.
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много грозен тоя сърбин бе. Махнете поне снимката.
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този джудже ли е нещо ?
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На тоя и Толупа може да му завиди.
5
6
 
4
 
! Отговори
ВинагиСъмСеЧудил преди 3 месеца
Този биологична жена ли е?
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До от БАН Той не е нападател бе левак, работата не му е да вкарва голове. В БАН по кофите ли ви събират та пращите от акъл?
3
5
 
8
 
! Отговори
!? преди 3 месеца
Продават се на арабите като обикновени уличници. Някакви си ритнитопковци. Но иначе всеки безпросветен *** брои парите на лекарите!Примерно. Ама не ходите да ви лекуват "футболистите", а. При лекарите тичате. Нищо, че ги плюете и тормозите. Жалки твари.
2
7
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 3 месеца
Панелният плъ.х под мен брои милионите на 38 годишен играч доказал се в топ първенствата на Европа и решил да вземе десетки милиони в залеза на кариерата си. Да не забравиш че утре си на работа в склада за 1000 лв месечно.
1
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Уж звезди, а се провадат на арабите като про сти тут ки. Роналдо и той така.