Руската църква официално приравни аборта с убийство

Няма значение срокът на бременността
28 дек 2023 15:33, Петър Бойчев
66
Руската църква официално приравни аборта с убийство
Снимка БГНЕС

Руската православна църква официално приравни аборта с убийство. В документ, одобрен от Светия Синод на РПЦ, се казва, че абортът е убийство независимо от срока на бременността или начина на неговото извършване.

Синодът прие документа "За неприкосновеността на човешкия живот от момента на зачатието", който е разработен от Междусъборното присъствие на Руската православна църква и сега трябва да бъде одобрен от Архиерейския събор "като обяснение и развитие на съответните разпоредби на основите на социалната концепция на Руската православна църква", предаде dir.bg.

"Църквата недвусмислено приравнява произволния хирургичен или медицински аборт на убийство, независимо от етапа на бременността и начина на извършването му", се казва в текста, цитиран от Синодалния отдел за отношенията между църквата и обществото и медиите.

В документа също така се отбелязва, че аргументът, че абортът е възможен в периода преди ембрионът да придобие жизнеспособност, тоест степента на неговото вътрематочно развитие, когато той е в състояние да оцелее извън тялото на майката, като се вземат предвид възможностите за медицинска рехабилитация, е също неприемливо.

Според Руската православна църква, човешкият живот започва от момента на зачатието и следователно човек, който е още в утробата, има право на живот.

Все пак Светият Синод на РПЦ отбелязва, че в случаите, когато има опасност за живота на майката, особено ако тя има други живородени деца, се препоръчва да се прояви снизхождение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Русия се вихри религиозен фанатизъм. Украйна с право не иска да има нищо общо с московката патриаршия.
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Слава на Русия!
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Светият Синод на РПЦ отбелязва, че може в няколко случаи, подробно описани в руското законодателство. Никой не принуждава младите жертви на нежелана бременност да отглеждат децата и да си съсипват жовота. Никой не им забранява да ги оставят на държавна издръжка. Толкова млади семейства мечтаят да си осиновят дете.
46
2
 
3
 
! Отговори
? преди 3 месеца
А голото парти на руските звезди ще го приравнява ли на нещо ?
45
4
 
6
 
! Отговори
Лицемерие преди 3 месеца
Заклеймяват да се прекъсва живота на ембрионите, а в същото време патриархът на Русия благослови умиращите на бойното поле млади войници "в името на родината" в една война, започната от Русия! Как да го разбираме?!
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Напред към средновековието... Гарантирано от Раша.
43
4
 
2
 
! Отговори
Теди преди 3 месеца
ДА
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И така след като се разправя със старообредниците в Русия християнин е този дето каже Петър Велики.Както Константин Велики се разправя с ересите, така Петър казва кой е Православен и кой не.После досущ Константин измества столицата.Москва не я иска вече, трябва да е на море, защото той света е преобърнал за своя флот.Искал флот човека.И нападна Швеция.За една територия на която да построи Петербург.Ето, вече си имал град на свое име като Константин.Така се родила идеята за православните.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Та защо измисля той този термин ПРАВОСЛАВИЕ.Мислите си , че срещу запада нещо.Ами... не.Имало един истински християни, старообрядници из Русия.С тях Петър се разправя жестоко, както Путин с Вагнер да речем.И понеже християните в Русия са смазани той си измисля термина ПРАВОСЛАВИЕ.Тоест религия е това, което кажа АЗ ПЕТЪР ВЕЛИКИ- НОВИЯТ ИМПЕРАТОР НА РИМ.Имитира Константин Велики в Римската империя.С времето термина православие мутира в омраза срещу западнячеството в Русия.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Самият цар Петър е доста объркана личност.Когато Австрия води война с ислямистите османци, Петър се е напивал из кръчмите в Ротердам и Лондон и е учил ка се строи флота.Русия няма никакво топло море и търгува от Мурманск с Европа.Както и да е, той е абсолютен атеист(беше любимец на болшевишката историография).Убива сина си, силно вярващ човек.И този Петър измисля ПРАВОСЛАВИЕТО.Вие не се ли чувствате неудобно някак от изобретателя на термина.
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това не е нищо ново. Православната Църква винаги е осъждала детеубийството.
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ето ви кано от Втори вселенски събор в новия Рим- Константинопол:Който не е католик е ЕРЕТИК.Ние не познаваме май вселенските събори.Никакви православни няма никъде, а ортодоксията зове само КАТОЛИЦИ.
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тез се изживяват на некакви пазители на Православието, май забраиха, че от Византия тръгва тази вяра и са е получили от България :)))
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Православните да си обръснат брадите, че мязат на терористи и бежанци от Сирия и Афганистан.И каква е тази православна църква.Петър и Павел говорят за вселенска католическа църква през 1 век.Православните се пръкват с цар Петър руски.
35
4
 
19
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 месеца
Копейки, ако дъщеря ви е изнасилена от *** и забременее дали ще сте на същото мнение? Да гледа образа на изнасилвача си всеки ден в лицето на детето.
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руската църква няма нищо общо с православната религия. Тя се управлява от КГБ и нейните наследници.
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руската Църква просто припомня тежкият грях на детеубийството.
32
6
 
3
 
! Отговори
Като си в Рим... преди 3 месеца
Скоро България ще приеме католицизма и ще станем истински западняци.Процес , който закъсня хилядолетие.Още Борис кръстител се кръсти втори път като католик, но после пак отстъпва на Византия.Калоян стана католик и България за около 30 години беше католическа.През 17 век Австрия за малко да завземе Балканите и ставахме католици.Е сега вече нещата ще си дойдат по местата.Искаме ЕС, НАТО.Ами щом ги искаме там са католици хората.Що не искаме Москва или Иран или КНДР.Като си в Рим прави като римлянит
31
8
 
7
 
! Отговори
Virtuozzo преди 3 месеца
Правилно ! Евала на Русия ,всяка година ние убиваме десетки хиляди неродени млади български бебета !Завиждам на Русия даже !
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На Путин му трябва свежо месо, руснаците намаляват. След 20 години няма да има кой да воюва.