Започнаха да излизат имена по подкупа в щангите: Даниела Дашева, Емилия...

Съдът пусна под домашен арест сина на шампиона
28 дек 2023 13:34, Петър Бойчев
11

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Софийският Апелативен съд измени мярката от "задържане под стража" на "домашен арест" на обвинения за взимане на подкуп служител на Министерството на младежта и спорта Иван Иванов - младши.

Според съда има пропуски в обвинението. Доказателствата разкриват, че Иванов-младши е сочен като посредник, за да може подкупът да стигне до други лица. "Свидетелят, подал сигнал, е напълно категоричен за това", допълниха от съда. Подкупът е бил за зам.- министъра на спорта Даниела Дашева и за друго лице с име Емилия.

Още по темата
По делото обвиняем е и баща му Иван Иванов, който е олимпийски шампион по вдигане на тежести от Барселона през 1992 г., четирикратен световен и петкратен европейски шампион, в момента е старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести. Двамата бяха задържани в края на миналата седмица. Сумата от малко над 62 000 лв. е дадена от председателя на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид на Иванов-син, който беше задържан с белязаните пари, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ццц преди 3 месеца
...малкият гном набеди зам.министъра и хоп вкъщи...а доказателства има ли? Няма такъв филм един ми каза на пазара, че един друг направил кафе на президента...Живеем в правова държава нали? Ако съдът докаже вина, тогава да се носи отговорност...инамче *** доказвай, че нямаш сестра...
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А за заместник мистърката защо няма арест? Пак хващаме дребните риби, както винаги, тъй ли?
5
1
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Сега управляват промените
4
1
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
Корупцията само в спорта. А в община Искър веднъж ми се наложи да оправям едни документи, дето жената се моташе с години и не може да ги оправи. Викам й: Жено, това е София, ти си нямаш на идея как се случват нещата тук. Дай ми документите аз да отида с тях в общината и ще видиш, как се прави. Отидох и за един ден всичко беше готово. Викам на жената. Виждаш ли как се прави? Не развържеш ли кесията ще има да чакаш още пет години а с мен служителките дори бяха мили и се усмихваха. Нужен е подход.
3
0
 
4
 
! Отговори
Натопени са преди 3 месеца
Питайте ги
2
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре от правителството на "Промяната" че премахнаха модела "ГЕРБ" в управлението на държавата и пребориха корупцията по високите етажи на властта
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
20% и за Просто Киро :)))