Наследницата на L'Oréal е първата жена с над $100 млрд.

Дядо й основава марката, за да продава изобретената от него боя за коса
29 дек 2023 21:45, Стела Стоянова
7
Наследницата на L'Oréal е първата жена с над $100 млрд.
Снимка БГНЕС, архив

Наследницата на L'Oréal е първата жена, натрупала състояние от 100 млрд. долара.

Бетенкур Майерс, чийто дядо основава компанията през 1909 г., стана по-богата с 28,6 млрд. долара, съобщи "Гардиън".

Французойката Бетенкур Мейерс премина стомилиардовата граница, благодарение на покачването на цената на акциите на козметичната империя, която тя наследи от майка си, която също притежаваше титлата най-богата жена в света до смъртта си през 2017 г.

L'Oréal е основана през 1909 г. от Еужен Шулер, дядото на Бетенкур Мейерс, за да произвежда и продава изобретената от него боя за коса.

Базирана в северозападното парижко предградие Клиши, в региона О дьо Сена, тя се превръща в световноизвестен колос, чиято стойност на борсата в Париж е 241 млрд. евро.

Знаменитости и супермодели като Синди Крофорд, Бионсе и Пенелопе Крус помагат за рекламата на марката, като често използват нейния слоган: "Защото си заслужавам".

Известната като самотница 70-годишна Бетенкур Мейерс и нейното семейство остават най-големите акционери с дял от близо 35%, чиято стойност е помогнала богатството ѝ да нарасне с 28,6 млрд. долара тази година и да достигне 100 млрд., според индекса на милиардерите на "Блумбърг".

Французойката далеч не е единствената, която забогатя през годината, в която състоянието на милиардерите като цяло се увеличи значително, дори когато кризата с разходите за живот засегна страни по целия свят.

В списъка, доминиран от мъже, предимно от САЩ, наследницата на L'Oréal остава на 12-о място в класацията, оглавявана от Илон Мъск, основателят на Tesla и SpaceX.

Роденият в Южна Африка космически ентусиаст е на стойност 232 млрд. долара, след като рязко покачващата се цена на акциите на империята му за електрически автомобили компенсира спада в стойността на X, откакто я купи.

Бетенкур Мейерс не е най-богатият французин. Бернар Арно, магнатът в областта на луксозните стоки, притежава състояние от 179 млрд. долара, което е нараснало с 16,9 млрд. долара през 2023 г. благодарение на резултатите на неговата група LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton). /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
к преди 3 месеца
Благодаря за жизнено важната информация
6
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Урус.пиите толкова много не трупат. И нещо повече - кой плаща на всички урус.пии - мъжете, нали? Не са по-добри от тях, защото някои пари нямат за децата си, но за подобни имат. Не се правете на много праведен, имате маййййййййка, мислете......
5
0
 
2
 
! Отговори
Хари преди 4 месеца
То и Александър Македонски е бил приказно богат,но не случил на забавления и радости!
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Таа ги е натрупАла с последните три букви на малкото си име! Като сека друга ypycnuя!
3
0
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 4 месеца
Ама бруто или нето?
2
4
 
19
 
! Отговори
Абориген преди 4 месеца
Ти не се чуди много ми си навий алармата, че трябва да ставаш рано за 1300 на месец
1
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чудя се - за какво й са??? Да натрупа толкова - означава мноооого неполучили заслужена заплата за заслужен труд. Няма как иначе да стане.