Увеличават се жертвите на земетресението в Япония

Метеорологични условия създават опасност от свлачища
3 яну 2024 08:23, Елка Василева
8
Увеличават се жертвите на земетресението в Япония
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на жертвите на земетресението с магнитуд 7,6, което разтърси Япония в първия ден от новата година, нарасна до 62, предаде Ройтерс.

Властите бързат да помогнат на оцелелите, а метеорологичната прогноза за днес предвижда ниски температури и проливни дъждове, създаващи опасност от свлачища в засегнатите райони.

Прекъснатите пътища, повредената инфраструктура и отдалечеността на най-засегнатите райони усложниха спасителните дейности и два дни след земетресението пълният размер на щетите и жертвите остава неясен. До момента са потвърдени 62 смъртни случая, като снощи техният брой беше 55.

Японският премиер Фумио Кишида инструктира правителствената работна група за реагиране при бедствия да осигури на пострадалите всичко, което покрива основните им нужди, включително и достъп до електричество и вода.

"Моля, направете всичко по силите си, за да спасите възможно най-много хора. Имайте предвид, че това е и битка с времето", каза Кишида на заседание на работната група. Той допълни, че оцелелите вероятно няма да могат да се завърнат по домовете си още известно време.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Douser преди 3 месеца
Eксperts must to make tests.. ДА СЕ ПРОСЛУШАТ ЗАПИСИ ОТ последните няколко дни преди земетресението. ЧУват се заповеди за провеждане на проучвания с земетресения.
7
2
 
0
 
! Отговори
и с джапан и преди 3 месеца
с турки сме на различни магма плочи . има едно дребно съвпадение . на всеки 3-4 големи труса за 5 години и бг се раздрусва здраво . не съм много сигурен но ще е добре да помислим и за ново бг земетресение . А това там е силно . те са свикнали . е има загинали , което не е добре . да не се стои в сграда, под дърво . писали са инструкции .
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Просто ще си имат нови острови, няма да им текат лигите за други и би се избегнала световна война.Сащисаните са им обещали острови ако се включат.Всеки,който иска световна война и да страдат невинни ще гори в ада.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разгневили са духовете.Трябва да си припомнят историята и да видят на кой помагат сега...пращат защитни ракети на онези,които им пратиха атомни бомби.
4
0
 
2
 
! Отговори
Танев преди 3 месеца
Сега е Япония, следва го Ню Юорк. Някога бях писал, че надтежалите селища около океаните ще започват да потъват. Там литосфера и земна *** заедно са твърде тънки. Някои места - десетина километра. Плюс това, че Астеносферата е изтъняла, вследствие нарасналите енергийни процеси във втрешнота на Земята. Визирам Магмата.
3
0
 
2
 
! Отговори
Pilot преди 3 месеца
Даже и самолетна катастрофа е станала.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 1. И аз това се зачудих. Сякаш по тая къща е стреляно.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре е да се вглеждаме в картинките, илюстриращи текстовете.