Убиецът от Прага теглил заем за оръжията, с които застреля 14 души

Министерството на финансите не разкрива от коя банка
4 яну 2024 16:00, Петър Бойчев
14
Убиецът от Прага теглил заем за оръжията, с които застреля 14 души
Снимка idnes.cz

Студентът Дейвид К., който уби четиринадесет души преди две седмици във Факултета по изкуствата на Карловия университет в Прага, е получил голям заем преди стрелбата, според информация на Министерството на финансите, съобщава ekspresso.bg, като се позовава на чешкия сайт idnes.cz.

Това би обяснило въпроса как един 24-годишен студент може да се сдобие с арсенал от осем скъпи пистолета. Министерството не разкрива коя е банката или е небанкова институция. Студент без висок месечен доход (ако не се е гарантирал например с недвижим имот) обаче логично би имал проблем да получи такъв висок кредит от банката, коментира изданието.

От полицията обаче отказаха да съобщят дали разследващите, освен начина, по който убиецът се е сдобил с оръжията, вече разглеждат и въпросния заем.

Преди три дни неизвестен проникна с взлом в дома на Дейвид К. и се наложи полицията да постави денонощна охрана. В къщата малко след касапницата в университета бе намерен трупът на бащата на убиеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: прагаУбиецбанказаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пустите му чехи станали американци, а пражани - тексаски кравари.
10
0
 
0
 
! Отговори
Бумбум6 преди 3 месеца
Ми чи то може и със самоделни средства, къв заем ?
9
1
 
2
 
! Отговори
А обосновал ли го е? преди 3 месеца
Писал ли е, че му трябва, за да убива състуденти, така? Или просто банката/нефинансовата институция е гледала лихви и такси да падат? И това е ЕС, не САЩ - как точно на 24 г. му се продават 8 пистолета? У нас, за който е запознат с темата, това не може да се случи. Освен в екзотични, единични случаи на синчета на мултимилионери.
8
0
 
4
 
! Отговори
Ro преди 3 месеца
Да-да, 24-годишен льольо ей така се е сдобил с оръжие като космически кораб, нали имаше снимки, кви пистолети?! Някой отгоре е решил да всява смрт и ужас преди Коледа в страна, в която има относително спокойствие, за да си знаем просто и е намерил достатъчно лабилно г0мненце, което да се върже. Искат това да е ежедневие, да нямаме спокойствие и плебсът да се държи в страх ей така, профилактично.
7
2
 
0
 
! Отговори
Браво Само Така преди 3 месеца
с Парите на Лихвирите по Р0бете на Лихварите!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И чехите нещо започнаха да замитат следите...кредити за пистолети, някой бил влизал в жилището па оня беше ясно сниман тежковъоръжен.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какви пистолети бе като беше с картечница на балкона ?
4
1
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
До 2002 си караха със соц. закони за оръжията и най-лошото което им се случи беше когато един албанец застреля друг албанец на площада на мира, Namesti Miru. Тогава това беше голям шок за чехите. През 2002 си прекараха закони като американските за притежаването на оръжия и вече имат три масови разстрела. Дано и при нас не стане така, но като гледам кой ни управлява няма да можем да се измъкнем. Посолството командва парада.
3
3
 
3
 
! Отговори
Радомир преди 3 месеца
Може да е теглил бърз кредит, а не от банка. И у нас много хора теглят бърз кредит до заплата, или за нещо друго ако им трябват пари. Все пак лихвите у нас останаха на доста ниско ниво и всеки тегли.
2
2
 
9
 
! Отговори
бл преди 3 месеца
БАНКОВ ФОРМУЛЯР ЗА ЗАЕМ. Цел на заема: Закупуване на огнестрелно оръжие. Срок за погасяване на заема: 3 години след освобождаване от затвора (ако не ме застреля полицията). ... Не виждам как е възможно да не се одобри това!
1
1
 
13
 
! Отговори
похамириканчил се е преди 3 месеца
Хамериканците му викат на това " инвестиция "