Украинската армия е "пред портите на ада", руснаците настъпват

До фронтовата линия никога не е било толкова опасно
9 яну 2024 14:47, Петър Бойчев
640
Украинската армия е "пред портите на ада", руснаците настъпват
Снимка БГНЕС

Войници и командири на въоръжените сили на Украйна разказват пред The New York Times, че в широка зона на централния и източния фронт, руските атаки са станали толкова интензивни, че действието близо до фронтовата линия никога не е било толкова опасно, предава Фокус.

Украинските войски по по-голямата част от 1000-километровата фронтова линия официално са в отбрана. Но битката не е стихнала, тъй като руските войски вече са преминали в настъпление. Заместник-командирът на батальона на украинските въоръжени сили с позивна Шира признава пред изданието, че украинските военни са "физически изтощени“.

Войниците, добре свикнали с руския артилерийски огън, казаха, че от март изпитват допълнителната разрушителна сила на планиращите бомби, способни да унищожат подземни бункери. "Сякаш самолет пада върху теб“, казва един от военните пред изданието. "Като пред портите на ада“.

В статията се отбелязва, че войниците от украинските въоръжени сили трябва да се движат внимателно и живеят предимно в мазета, далеч от полезрението на руските сили. Това се случва заради заплахата от руски дронове-камикадзе, които често принуждават украинските военни да изоставят техниката на фронтовата линия и да отстъпват пеша.

И руската, и украинската армия използват дронове за проследяване и поразяване на цели. В същото време военните от украинските въоръжени сили признаха, че много безпилотни самолети са загубени в резултат от въздействието на средства за радиоелектронна борба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
580
0
 
4
 
! Отговори
Нашенец преди 3 месеца
На Путин нищо не му трябва за изборите. А това, че не си го разбрал, показва "големия" ти потенциал.
579
2
 
12
 
! Отговори
ана преди 3 месеца
До Веселяк:Е,щом и укрите си го признават.............Значи е и по-лошо.
578
2
 
5
 
! Отговори
tralala преди 3 месеца
Хубава татус на ръката има тоя с укро знамето. Някой знае ли значението на черното слънце и кой го е използвал:)
577
2
 
11
 
! Отговори
Неуспял поляк преди 3 месеца
Русия+САЩ съсипват и убиват ЕС чрез (войната в) Украйна.
576
3
 
8
 
! Отговори
Веселяк преди 3 месеца
Риа новости отново. Питам какво ще правят после? Като се изпразнят складовете и хладилниците? Че то СССР наистина ще им се види прекрасно време. Ама този път без "ножки Буша"
575
4
 
5
 
! Отговори
Веселяк преди 3 месеца
Кой колко е загубил ще разберем след войната. Това ми снасяш банална дезинформация
574
6
 
4
 
! Отговори
Веселяк преди 3 месеца
По данни на клоунашенков? Празни приказки
573
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Oт началото на специалната военна операция украинските сили са загубили: 400 хиляди бойци, 564 самолета, 263 хеликоптера, 10272 безпилотни летателни апарата, 445 зенитни ракетни системи, 2800 танка, 11612 други бронирани бойни машини, 1194 реактивни системи за залпов огън, 7578 оръдия полева артилерия и минохвъргачки, както и 16905 единици специална военна автомобилна техника. Тези числа говорят сами за себе си.
572
18
 
3
 
! Отговори
Веселяк преди 3 месеца
Нато не участник в конфликта. Стига си повтарял глупостите им. Нато е съюз на различни държави за обща отбрана. И почти се беше разпаднал,ако не беше авантюрата сво
571
11
 
2
 
! Отговори
Веселяк преди 3 месеца
Приемаме,че побеждават и прелапат половин Украйна. После какво? Санкциите ще изчезнат? Украинците ще се примирят? От Хага ще спрат да търсят Вовочка?
570
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Внукът на генерал де Гол - Пиер де Гол заяви: "Мисля, че НАТО загуби в този конфликт, защото нито НАТО, нито Западът вече нямат възможност да продължат войната",Пиер дьо Гол изрази мнение, че"американците скоро ще отстранят президента на Украйна Владимир Зеленски, когато вече не се нуждаят от него". Внукът на Дьо Гол също смята, че френското правителство е заело погрешна позиция по украинския конфликт, като се е хванало в капан, но може и трябва да промени позицията си. "Трябва да спрем тази трагедия", заключи Пиер дьо Гол.
569
9
 
4
 
! Отговори
Веселяк преди 3 месеца
И? Да приемем,че е вярно. Какви са резултатите? Нещо превзеха ли? Нали им трябваше Авдеевка за изборите?
568
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През 2023 г. руските стратегически войски завършиха превъоръжаването си (на бойно дежурство са поставени 3 полка с хиперзвуковия ракетен комплекс "Авангард"). Нивото на съвременните оръжия във войските е доведено до 95%. Държавната отбранителна поръчка бе изпълнена 98%, а обемът на доставките на техника се е увеличил три пъти, автомобилите и брониранит е машини 4,5 пъти, на дронове 16,8 пъти, артилерийските боеприпаси 17,5 пъти.Русия произвежда високотехнологично въоръжение повече, отколкото страните от НАТО.
567
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
През последните 10 месеца на конфликта украинските въоръжени сили са получавали около 28 танка на месец, докато Русия е получавала по 100. Около 35 бойни машини на пехотата, Русия - 100. Самоходна артилерия - 7, Русия - 50. Конвенционална артилерия - 13 срещу повече от 200. Украйна изобщо не получава РСЗО, докато Русия получава повече от 23 единици месечно. На Украйна са дадени няколко десетки ракети, Русия произвежда над 2 хиляди от тях. По отношение на доставките на снаряди превъзходството на Русия е повече от двойно.
566
3
 
2
 
! Отговори
Веселяк преди 3 месеца
И вече разбрах защо са толкова повредите. Всеки живеещ в блок плащал нещо като данък,наречен фонд за повреди или нещо от сорта. Предвидено за ремонти на жилищни сгради, смяна на тръби и т.н. Е,тези пари са заминали за възстановяване на Донбас, за строежите в Мариупол. Един руснак го разказа под поредното видео за авариите.
565
2
 
1
 
! Отговори
Веселяк преди 3 месеца
Последно от Владивосток: пробив на канализация. Улиците на града покрити със жълт цвят със специфична миризма.
564
10
 
4
 
! Отговори
Веселяк преди 3 месеца
Скоро ще станат 2 години откакто воюват. Професионалната руска армия напълни черните чували,а машини и танкове загубиха повече,отколкото има цяла Европа взета заедно. Ама това бяха пълни складове от СССР. Когато свърши войната,както и да свърши,складовете ще са празни,ще са в изолация,а демографията още по-катастрофална от преди. Браво на Вова,вдигна ги от колене,само да им даде стойка Г към китайците
563
0
 
10
 
! Отговори
Без коментар преди 3 месеца
Новият външен министър на Франция стана" съпруг " на премиера
562
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Въпросът е: След като САЩ купуват, защо ние не можем да продължим с по-евтиният руски нефт."Отговорът е: Защото някои (в това число и ние) трябва да покриват дълговете на САЩ! Получаваш руски петрол, но с цена от САЩ...
561
1
 
14
 
! Отговори
от холивуд преди 3 месеца
Супер холивудски кадър. Славен украински воин, с куршум в *** се омотава в байрака за да изглежда по-добре на снимката. Смел журналист с риск за живота си лови кадъра. Жестоко!!