СДВР: Ясно е с какво оръжие е убит Кирил Русев

Четирима полицаи са уволнени след протеста срещу БФС
11 яну 2024 16:46, Нели Христова
12
СДВР: Ясно е с какво оръжие е убит Кирил Русев
Снимка: БГНЕС

Ясно е с какво оръжие е убит Кирил Русев и са готови огледите на трупа му. Това заяви пред журналисти директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов. Вчера стана ясно, че Русев е бил застрелян с едно от двете оръжия, иззети от дома на Петър Александров.

"Назначени са доста експертизи по това досъдебно производство, част от които вече са готови, други предстои да станат готови предполагам в кратки срокове, тъй като случаят е приоритетен и бързаме да дадем отговори. Готови са огледите на трупа", посочи Николов. "По принцип е ясно какво е оръжието, но това е обект на досъдебно производство", посочи още той.

Николов пристигна в парламента заедно с главния секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев за изслушване във временната комисия за полицейското насилие на протеста срещу ръководството на БФС през ноември.

Деветима полицаи, които бяха проверявани във връзка с действията им на протеста, са получили наказание порицание за срок от една година. Други четирима са уволнени в хода на други дисциплинарни производства спрямо тях.

"Тепърва се събират доказателства, прокуратурата и съдът ще се произнесат спрямо неговата мярка. Аз категорично заявявам, че в хода на нашата проверка по недвусмислен начин беше установено, че той е извършител на това престъпление", обясни Николов. Не е проверявано дали той е бил жертва на полицейско насилие, няма и такива жалби.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стоян Александров освен към длъжниците си е виновен и пред целия народ, защото в съучастие въведе ДДС. Благодарение на него деца, пенсионери и бедни наред с богатите плащат с 20% по-висока цена на всичко. Ако вместо ДДС беше въвел прогресивен подоходен данък, то забогателите през мътната приватизацията щяха поне частично да върнат полученото от обществото. Но има карма
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Писаха,че съдът е постановил връщане имота на убития К.Русев заради прекомерно висока и непосилната лихва за плащане отделно от взетия заем от 308 000 долара през 2008 г. за която съдът е бил информиран що за процент се касае за срок от ден,месец,година като лихва от лихвар на която е бил подложен да плаща едва ли не ежечастно за да се разплати само с лихвата за дългосрочно разплащане на дълг от вземане на пари в брой,а още имота депозиран обявен за евтино изкупуване на търг от бащата на Петър.
9
0
 
2
 
! Отговори
Фитьо преди 3 месеца
Който заеми взема той да му мисли откъде ги взема.
8
0
 
2
 
! Отговори
КАТ преди 3 месеца
Установено, е че шофьори без книжки се менкат в движение с жените си при налични данни за патрули по приложението...
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е какво е оръжието чак пък такава подробност . За обществото марката на оръжието не се интересува. Иска да знае кръвнината да се плати и сумата към наследниците на убития. Както и годините в затвора на убийците. Освен това виновните не потърсили отговорност на ЧСИ за отнетия имот без счетоводна експертиза за пасивите и активите на осъдения Кирил Русев.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За Кирил Русев не спряха да тръбят, за да забравим за задушения човек от Ст. Загора. За случая от Ст. Загора много бързо замълчаха. Не искат да се говори за полицейското насилие в Бг.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На мен ми не стана ясно
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да продължава с родата и наследниците - у тях са парите 300 000 долара :)))
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво значи доста експертизи
2
2
 
6
 
! Отговори
не е ясно преди 3 месеца
интересно когато утрепеш длъжника как очакваш да ти върне дълга
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А защо са го утрепали ? :)))