Депортират от Турция израелски футболист за лента "100 дни. 7.10"

Жестът в подкрепа бил приет като подклаждане на омраза
15 яну 2024 16:31, Петър Бойчев
10
Депортират от Турция израелски футболист за лента "100 дни. 7.10"
Снимка Фейсбук

Израелският нападател Сагив Йехезкел, който беше изключен от редиците на футболния клуб „Анталияспор" и беше задържан заради действията по време на мача между Анталияспор и Трабзонспор, е бил освободен, като е била издадена заповед за неговата депортация, предава БТА по информация на турската държавна телевизия ТРТ Спорт.

В изявлението си пред полицията Йехезкел е казал: „Не съм направил нищо, за да провокирам когото и да било. В крайна сметка сред заложниците от ивицата Газа има и израелски войници. Аз съм човек, който вярва, че този 100-дневен период трябва да приключи. Искам войната да свърши. Затова показах лентата на ръката си. Нямам нищо общо с политиката."

На 14 януари по време на мач между "Анталияспор" и "Трабзонспор", след като отбелязал гол, Йехезкел посочил лентата на ръкава си с надпис „100 дни. 7.10". Надписът се отнася до отбелязването на стотния ден от палестинско-израелския конфликт, започнал на 7 октомври 2023 г. с нападението на бойци на „Хамас" на израелска територия.

Министърът на отбраната на Турция Йълмаз Тунч е съобщил, че срещу футболиста е започнало съдебно разследване на основание „публично подбуждане на обществеността към враждебност" и е издадена заповед за депортирането му от страната, посочва турската телевизия НТВ.

Ройтерс цитира думите на военния министър на Израел Йоав Галант, който е заявил, че със задържането на израелския нападател на турския футболен отбор „Анталияспор" Турция „обслужва „Хамас" и на практика служи като негов изпълнителен орган".

Министърът е припомнил бързата помощ, която страната му е оказала на Република Турция след разрушителните земетресения от миналата година и е нарекъл акта на задържане на футболиста „проява на лицемерие и неблагодарност", посочва още агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Върнете всички евреи преди 3 месеца
Добре че са освободили лъжливо обвинения и незаконно задържания от Турция еврейски спортист само защото е казал истината че незаконното задържане над 240 еврейски заложници, от които много деца бременни и дори бебета и възрастни хора,отвлечени от зверските джихадисти от ислямската терористична групировка Хамас, още противозаконно садистични измъчвани, но и ООН Иран Турция Йемен Русия ЕС продължават да помагат на Палестинските терористи престъпници срещу човечеството и да тероризират Израел
9
0
 
1
 
! Отговори
Солидарен преди 3 месеца
Солидарен съм с всяка проява,която заклеймява тероризма,фашизма,рашизма и комунизмът
8
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Няма лошо. В ЕС и САЩ гонят за пропалестински изказвания.
7
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво ни интересува това нас нормалните хора?
6
4
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Евреинът никога нищо даром не прави.
5
2
 
9
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 3 месеца
Err, прощавайте, Ататюрк се пише, никога с малка буква.
4
4
 
5
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 3 месеца
До ***: Ако ататюрк беше жив, тези като ердоган-"продавач-на-зарзават" (преведете си го на турски сами, че думата е специална една такава ;) ) щеха 'са по бесилките, не в занданите :). Да не говорим какъв жест с ръка щеше да бъде показан на палястянците :).
3
10
 
13
 
! Отговори
тъпомер преди 3 месеца
Ако Ататюрк беше жив тия като Ердоган дето върнаха Турция към исляма,щяха да са по затворите.Просто са много далеч вече от светска държава.Израел били терористи а палестинците миловидни животинчета,да се смееш ли, да плачеш ли.Брадати глупости.
2
14
 
16
 
! Отговори
Ади ордан преди 3 месеца
Довиждане Турция не е място да венцеславиш терористични държави.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Увеличената снимка на ръката е идеална - не показва точно абсолютно нищо.