Земетресение с магнитуд 7,1 разтърси граничния район между Киргизстан и Китай

Има ранени хора и срутени къщи
4
Земетресение с магнитуд 7,1 разтърси граничния район между Киргизстан и Китай
Снимка: БГНЕС

Земетресение с магнитуд 7,1 разтърси граничния район между Киргизстан и китайската провинция Синцзян и китайските държавни медии съобщиха за ранени хора и срутени къщи, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

По данни на Китайската служба за земетресенията трусът започнал в 02:09 часа местно време (18:09 по Гринуич) и е засегнал планински граничен район в северозападната китайска провинция Синцзян.

Към 04:00 часа сутринта (20:00 по Гринуич) в близост до епицентъра са били регистрирани 14 вторични труса с магнитуд 3,0 и повече, а най-силният вторичен трус е бил с магнитуд 5,3, съобщава агенция Синхуа. Железопътната администрация на Синцзян незабавно е спряла работа и 27 влака са били засегнати от земетресението, добавя агенцията.

Местните власти съобщиха, че шестима души са били ранени, а повече от 120 къщи са били повредени или разрушени, предаде Асошиейтед прес. Правителството на Синцзян-уйгурския автономен район каза, че двама души са сериозно ранени, а четирима са с леки наранявания. Освен това 47 къщи са се срутили, 78 къщи са били повредени и някои селскостопански сгради са били разрушени.

Според Агенцията за земетресенията в Синцзян епицентърът на труса е бил на около 50 километра от град Уши, като пет села са разположени в радиус от 20 километра около епицентъра.

Китайската служба за земетресенията заяви, че незабавно е активирала службите за спешно реагиране съвместно с Бюрото на щаба за помощ при земетресения и министерството на извънредните ситуации, като е изпратила група, която да ръководи местните спасителни дейности.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Китайземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При 7.1двама тежко ранени и четирима-леко.Какво е това строителство.48 разрушени къщи и загинали няма.
1
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дай боже и в кенеффистана булгейристан! Поне 38 степен по Рихтер. И да тресе поне 40 дни и 40 нощи.